Το μεγαλύτερο διεθνές καλλιτεχνικό γεγονός σύγχρονου πολιτισμού στην Ελλάδα και ένα από τα πιο σημαντικά διεθνώς, είναι γεγονός. Η 6η Μπιενάλε της Αθήνας, έχει ανοίξει τις πύλες της ήδη, από τις 26 Οκτωβρίου, περιμένοντας τους λάτρεις της τέχνης να «μυηθούν» στον όρο, τη στάση και την (α)πιθανότητα του ΑΝΤΙ-. Τι σημαίνει, άραγε, αντίθεση σήμερα;

Το ANTI, υπό την επιμέλεια των Stefanie Hessler, Κωστή Σταφυλάκη και Poka-Yio, στρέφει το βλέμμα προς μια ποικιλία στάσεων αντίθεσης, μη συμμόρφωσης και οριακότητας. Όπως οι ίδιοι οι διοργανωτές επισημαίνουν: «Αντί να πάρει μια θέση κριτικής αποστασιοποίησης, η έκθεση μας εισάγει στην απόλαυση και στη δυσφορία τόσο της εξέγερσης, όσο και της αντίδρασης».

Στη φετινή Biennale συμμετέχουν περισσότεροι από 100 διεθνείς καλλιτέχνες, δημιουργοί πολυμέσων και θεωρητικοί, ενώ φιλοξενείται σε εμβληματικούς χώρους της σύγχρονης κοινωνικής ιστορίας της Αθήνας, όπως το Κτήριο ΤΤΤ, τη Μπενάκειο Βιβλιοθήκη και το πρώην κτήριο του ΤΣΜΕΔΕ.

Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην 6η Μπιενάλε της Αθήνας ΑΝΤΙ παρουσιάζουν στα τέσσερα αυτά «κενά» κτήρια στο κέντρο της πόλης ένα διακριτό, ιδιοσυγκρασιακό και ανήσυχο screenshot του πολιτικού, κοινωνικού και πολιτιστικού momentum.

Σημαντική παρουσία στην 6η Μπιενάλε της Αθήνας ΑΝΤΙ- έχει και η LG, η οποία συνδέει την OLED τεχνολογία, που δημιουργεί έργα σύγχρονης ψηφιακής τέχνης και προσφέρει την απόλυτη εμπειρία θέασης, με την τέχνη χορηγώντας το έργο του Ted Davis καθώς και την αίθουσα Kino. Η παγκόσμια ηγέτιδα εταιρεία στην παραγωγή τηλεοράσεων (και όχι μόνο)  έφερε μία νέα εποχή καινοτομίας στην αγορά των τηλεοράσεων, δημιουργώντας πρωτοποριακές τεχνολογίες, τις οποίες οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν από κοντά.

Μοναδική κινηματογραφική εμπειρία και το «μπέρδεμα» της τέχνης με την τεχνολογία

Στο κτήριο του Esperia Hotel, όπου φιλοξενείται το KINO, βρίσκονται τοποθετημένες στον χώρο LG OLED τηλεοράσεις για να προβάλλουν μεγάλης διάρκειας φιλμ σύγχρονων καλλιτεχνών τα οποία θα χαρίσουν στους επισκέπτες ένα συναρπαστικό πρόγραμμα βασισμένο σε έργα πρώτης προβολής στον ελληνικό χώρο και μια πραγματική κινηματογραφική εμπειρία. Αντίστοιχα, στο κτήριο του ΤΤΤ, βρίσκεται το έργο του Ted Davis που «αλιεύει» μέσω αλγορίθμου βίντεο με χαμηλή επισκεψιμότητα «μπερδεύοντας» έτσι την τέχνη με την τεχνολογία.

Η ειδοποιός διαφορά αυτής της εμπειρίας έγκειται στο γεγονός πως η τεχνολογία OLED, αποδίδοντας τα επίπεδα μαύρου τέλεια και τα χρώματα εξαιρετικά, έχει αναγνωριστεί ως η κορυφαία τεχνολογία τηλεόρασης κυρίως χάρη σε έναν σημαντικό παράγοντα: Τον συνδυασμό καλύτερης ποιότητας εικόνας, εκπληκτικού ήχου και λεπτού σχεδιασμού. Είναι αλήθεια πως χάρη στην τεχνολογία OLED, είναι δυνατή η μείωση του πάχους και του βάρους των τηλεοράσεων, δημιουργώντας ένα εξαιρετικά λεπτό και κομψό πλαίσιο. Έτσι οι τηλεοράσεις OLED εναρμονίζονται άψογα με τον χώρο και προσδίδουν μοντέρνα πινελιά σε οποιαδήποτε διακόσμηση!

Η έκθεση αναζητά τις εκφράσεις του «ΑΝΤΙ» μέσα στις αρένες της καθημερινής ζωής, μέσα στους μηχανισμούς που παράγουν τον σύγχρονο εαυτό. Η 6η Μπιενάλε της Αθήνας είναι εδώ και αδημονεί να την απολαύσουν όλοι οι λάτρεις της τέχνης!

Η έκθεση έχει διάρκεια έως και τις 9 Δεκεμβρίου 2018.