Στην 60η Πανελλήνια Έκθεση Κεραμικής θα εκτεθούν όλα τα έργα του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Καλλιτεχνικής κεραμικής που προηγήθηκε ο οποίος διοργανώθηκε για μια ακόμα χρονιά από την Πανελλήνια Ένωση Κεραμιστών και Αγγειοπλαστών (ΠΕΚΑ).

Η νικήτρια του διαγωνισμού κ. Πίνη Αγγελική μας μίλησε για το νικητήριο έργο της:

«Το αγκάλιασμα η επαφή το άγγιγμα ήταν η ιδέα για τη δημιουργία του έργου μου “ΖΕΥΞΙΣ”. Η αναγκαστική απομάκρυνση λόγω πανδημίας για μεγάλο χρονικό διάστημα με έκαναν να καταλάβω ότι η ύπαρξη μας είναι ενταγμένη μέσα στο σύμπαν σαν ένα “όλον” που έχει την ανάγκη να βρίσκεται και να συνυπάρχει με τους άλλους. Ο πηλός ήταν το υλικό το οποίο με βοήθησε να βρω τους συνδετικούς κρίκους που με ενώνουν με τους γύρω μου άλλα και με το περιβάλλον μέσα στο οποίο ζω και κινούμαι. Το δέσιμο μεταξύ των ανθρώπων η επικοινωνία η ένωση και η συνύπαρξη είναι θέματα που μας ευαισθητοποιούν όλους σήμερα».

Η 60η Πανελλήνια Έκθεση Κεραμικής αποτελεί το κορυφαίο ετήσιο πολιτιστικό γεγονός για την κεραμική τέχνη. Κατά την διάρκεια της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί το 9ο FORUM ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΕΡΑΜΕΙΚΗΣ με πληθώρα πολιτιστικών γεγονότων: παρουσιάσεις καλλιτεχνών, διαλέξεις, ημερίδες, αφιερώματα, σεμινάρια, επιδείξεις τεχνικών ψησίματος κεραμικών, εργαστήρια αγγειοπλαστικής και πηλοπλαστικής για μικρούς και μεγάλους κλπ.

Κεντρική φωτογραφία θέματος: ΖΕΥΞΙΣ, Πίνη Αγγελική