Στο Ιράν σήμερα η κατοχή ναρκωτικών ουσιών τιμωρείται με τη θανατική ποινή. Παρ΄όλα αυτά σε μια χώρα 80 εκατομμυρίων υπάρχουν 6.5 εκατομμύρια χρήστες ναρκωτικών. Ποιος προμηθεύει αυτούς τους χρήστες;

Στην ταινία 6.5 Εκτός Ελέγχου ακολουθούμε τον ντετέκτιβ Σαμάντ (Πείμαν Μοαντί) ο οποίος αναμετριέται σε μια σκληρή μάχη με έναν πανίσχυρο μεγαλέμπορο. Η φυλάκισή του όμως είναι μόνο η αρχή. Μια τεράστια κινηματογραφική επιτυχία στη χώρα της, η ταινία είναι μια καταιγιστική αστυνομική ταινία δράσης αντάξια του Χόλιγουντ, η οποία μας προσφέρει παράλληλα μια ξεκάθαρη ματιά στη λειτουργία των συστημάτων εξουσίας της Τεχεράνης, καθώς και όλους τους τρόπους με τους οποίους τα συστήματα αυτά δεν λειτουργούν.

Το περιοδικό VARIETY έγραψε για την ταινία: «Όπως και ο βραβευμένος Ιρανός σκηνοθέτης Ασγκάρ Φαραντί, ο Ρουσταϊ συνδυάζει τα καλύτερα στοιχεία των Ανατολικών και των Δυτικών κινηματογραφικών παραδόσεων. Το αποτέλεσμα – μια εξαίσια κινηματογραφική προσέγγιση με Ιρανικό στιλ της ταινίας Ο Άνθρωπος από τη Γαλλία».

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Σαΐντ Ρουσταΐ
Πρωταγωνιστούν: Πεϊμάν Μοάντι, Ναβίντ Μοχαμαντζαντέχ, Φαρχαντ Ασλάνι, Παρινάζ Ιζαντιάρ
Διάρκεια: 134 λεπτά
Διανομή: Neo Films