Ο stand up comedian Δημήτρης Βαλσαμίδης και η Poliprizo – Get Even Arts διοργανώνουν, για πέμπτη χρονιά στην Θεσσαλονίκη, ένα εργαστήρι για την τέχνη του standup comedy αλλά και της κωμωδίας γενικότερα.

Ένα workshop για την τέχνη της κωμωδίας όπου θα αναλύσουμε τις θεμελιώδεις αρχές, τις δεξιότητες και τις τεχνικές που χρησιμοποιούν όλοι οι μεγάλοι κωμικοί σε παγκόσμιο επίπεδο.

Εκπαιδεύσου στην συγγραφή αστείων, την παραγωγή του υλικού σου, και τις τεχνικές παρουσίασης του. Αναλύοντας τις αρχές, δεξιότητες και τεχνικές του stand-up comedy μπορείς να τις προσαρμόσεις στο προσωπικό σου στυλ και την μοναδική, δική σου αίσθηση του χιούμορ.

Στο workshop, θα μάθεις τις θεμελιώδεις τεχνικές και την χρήση πολύτιμων εργαλείων που σε εκπαιδεύουν στην κατανόηση της δομής της κωμωδίας και στην αναπαραγωγή της μέσα από την προσαρμογή της στο δικό σου, προσωπικό, μοναδικό στυλ.

Η αίσθηση του χιούμορ σου, σε οδηγεί πάντα σωστά. Εμπιστέψου την. Σου ανήκει. Η πρόκληση είναι πως θα μάθεις να την αναπτύξεις ώστε να μπορείς, κατά βούληση, να κάνεις τους άλλους να γελούν.

Επίσης θα μάθουμε:

– Αστειοθηρία – γράψε αστεία κατά βούληση

– Πέντε τρόποι για παραγωγή υλικού – πάνω από ένας τρόποι να είσαι αστείος

– Χτίσιμο – νοικοκυρεύοντας το χάος

– Κωμική περσόνα – ανακάλυψε τον αυθεντικό κωμικό εαυτό σου

– Σκηνική παρουσία – παίξε στο show που υπάρχει μπροστά σου, όχι σε αυτό που υπάρχει στο κεφάλι σου

– Εξουδετερώνοντας την αυτοκριτική – απελευθερώσου στην σκηνή

– Υπερνικώντας το τρακ – το κοινό φοβάται πιο πολύ από εσένα

– Riffing – αυτοσχεδίασε μιλώντας με το κοινό

– Απομνημόνευση – μην προσπαθείς να θυμηθείς τα λόγια -εμπιστεύσου τον εαυτό σου

Και πολλά, πολλά, πολλά ακόμα.

Αν είσαι αστείος κατά τύχη, απρογραμμάτιστα ή κατά περίπτωση αυτό το workshop θα σε βοηθήσει να οργανώσεις και να αποκτήσεις τον έλεγχο της κωμικής πλευράς σου.

Αν σκέφτεσαι σαν κωμικός αλλά τρομοκρατείσαι στην ιδέα να το εκφράσεις αυτό το workshop θα σε καθοδηγήσει να βρεις την εσωτερική σου αίσθηση ασφάλειας για να ανέβεις στη σκηνή και να αντιμετωπίσεις το κοινό.

Αν θέλεις να δοκιμάσεις το stand-up comedy αλλά δε ξέρεις από πού να αρχίσεις αυτό το workshop θα σε καθοδηγήσει βήμα βήμα σε αυτή τη μεγάλη περιπέτεια.

Το workshop απευθύνεται σε μαθητές δραματικών σχολών, ηθοποιούς, επαγγελματίες και ερασιτέχνες, συγγραφείς, δημοσιογράφους, σκηνοθέτες, κειμενογράφους, παρουσιαστές, ραδιοφωνικούς παραγωγούς και σε όλους όσους εκτίθενται σε κοινό ή έχουν την τρέλα, το μεράκι και την επιθυμία να κάνουν τους άλλους να γελούν.

Τα νέα τμήματα της SUCA ξεκινάνε το Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014.

Θα γίνονται δύο τετράωρες συναντήσεις κάθε μήνα, από 12 το μεσημέρι έως 4 το απόγευμα.

Η διάρκεια του εργαστηρίου είναι από Οκτώβριο 2014 έως Μάιο 2015.

To workshop ολοκληρώνεται με μια βραδιά stand-up comedy όπου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία-εμπειρία να παρουσιάσουν την δουλειά τους στο κοινό.

Πέρα από τις προγραμματισμένες ώρες των μαθημάτων, οι συμμετέχοντες μπορούν να δουλέψουν και μεμονωμένα πάνω σε θέματα όπως δημιουργία υλικού, παρουσίαση, κτλ μέσα από private coaching sessions.