Η νεότερη γενιά της ελληνικής τζαζ σκηνής δείχνει το εκρηκτικό της ταλέντο στο 5ο Πανόραμα New Generation.

Τρία καινούργια σχήματα, με επικεφαλής μουσικούς ηλικίας κάτω των 30, ξεδιπλώνουν τις αξιοζήλευτες συνθετικές προτάσεις τους. Σημαντικοί βετεράνοι της τζαζ σκηνής έρχονται να παίξουν μαζί τους, δημιουργώντας ένα απολαυστικό μουσικό χαρμάνι. Τρεις βραδιές με το κουιντέτο του Παναγιώτη Κωστόπουλου, το κουαρτέτο του Αρίωνα Γυφτάκη και το κουαρτέτο του Ντίνου Μάνου.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Πέμπτη 7 Ιουνίου
Παναγιώτης Κωστόπουλος Quintet

Τάκης Πατερέλης: σαξόφωνο
Γιώργος Κοντραφούρης: πιάνο
Παναγιώτης Κωστόπουλος: ντραμς
Κίμωνας Καρούτζος: κοντραμπάσο
Μιχάλης Τσιφτσής: κιθάρα

Παρασκευή 8 Ιουνίου
Αρίωνας Γυφτάκης Quartet

Αρίωνας Γυφτάκης: κοντραμπάσο
Τζώρτζης Τσιρόπουλος: τενόρο σαξόφωνο
Gabriele Milozzi: άλτο και σοπράνο σαξόφωνο
Αναστάσης Γούλιαρης: ντραμς

Σάββατο 9 Ιουνίου
Ntinos Manos Quartet

David Lynch: σαξόφωνα
Σταύρος Λάντσιας: πιάνο
Βασίλης Ποδαράς: ντραμς
Ντίνος Μάνος: κοντραμπάσο

Διαβάστε περισσότερα:

Παναγιώτης Κωστόπουλος Quintet

Πολυσύνθετος κρουστός, ο Παναγιώτης Κωστόπουλος ανήκει στην κατηγορία των δημιουργικών μουσικών που ξαφνιάζουν με το στυλ και τις συνθέσεις τους. Με σπουδές στο New School της Νέας Υόρκης και πλούσια εμπειρία από συνεργασίες, επέστρεψε στην Ελλάδα χτίζοντας ήδη ένα αξιοζήλευτο μουσικό προφίλ. Περιζήτητος ντράμερ, συμμετέχει σε διάφορα σχήματα και πρότζεκτ της ελληνικής σκηνής.

Στη Στέγη θα εμφανιστεί με ένα δυναμικό σχήμα που συνδυάζει τη νεανική του ενέργεια με την εμπειρία σπουδαίων σολιστών, όπως είναι ο Τάκης Πατερέλης και ο Γιώργος Κοντραφούρης.

Αρίωνας Γυφτάκης Quartet

O Αρίωνας Γυφτάκης, μετά το πέρασμά του από το Berklee College of Music, χάρη σε υποτροφία που απέσπασε στα 18 του ως εξαιρετικό ταλέντο στο κοντραμπάσο, επέστρεψε στην Ελλάδα ώριμος και δημιουργικός. Με ένα στυλ που δεν εξαντλείται στη δεξιοτεχνία του καλού μουσικού, αλλά χτίζει έναν προσωπικό ήχο, και με εντυπωσιακές ικανότητες στη σύνθεση, έρχεται με το νεανικότερο κουαρτέτο του τριημέρου, αλλά και το πιο αντισυμβατικό.

Δίπλα στον κοντραμπασίστα βρίσκονται δύο σαξοφωνίστες, ο Τζώρτζης Τσιρόπουλος και ο Gabriele Milozzi, καθώς και ο Αναστάσης Γούλιαρης στα ντραμς.

Ntinos Manos Quartet

To Ntinos Manos Quartet δημιουργήθηκε το 2016 και είναι το προσωπικό σχήμα του μπασίστα Ντίνου Μάνου, με τους David Lynch στο σαξόφωνο, Σταύρο Λάντσια στο πιάνο, Βασίλη Ποδαρά στα ντραμς και τον ίδιο στο κοντραμπάσο.

Ο Μάνος, μόλις στα 27 του χρόνια, είναι ήδη ένας εξαιρετικός και καταξιωμένος κοντραμπασίστας και έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη και την εκτίμηση της σκηνής και του κοινού.

Το κουαρτέτο παρουσιάζει πρωτότυπες συνθέσεις, αλλά και διασκευές του νεαρού κοντραμπασίστα με λυρικό χαρακτήρα, εμπνευσμένες κυρίως από τον ήχο της ευρωπαϊκής τζαζ.