Πρόκειται για την κορυφαία πολιτιστική διοργάνωση στην Ερμιονίδα, που εγκαινιάστηκε τον Σεπτέμβριο του 2014 και έχει ήδη λειτουργήσει με μεγάλη επιτυχία, έχοντας εξελιχθεί σε θεσμό, με διοργανωτή τον επί 30 χρόνια δραστήριο Θεατρικό Όμιλο Ερμιονίδας και συνδιοργανωτές το Δήμο Ερμιονίδας και την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας.

Την έναρξη του Φεστιβάλ κήρυξε ο εμπνευστής του Φεστιβάλ, Καθηγητής κ. Κώστας Γεωργουσόπουλος, ο οποίος έχει και την καλλιτεχνική του εποπτεία.

Συγκεντρώνοντας μέσα σε διάστημα ενός μήνα, σε ένα εξαιρετικά διαμορφωμένο υπαίθριο θέατρο, επιλεγμένους μονολόγους του θεατρικού ρεπερτορίου, με την παρουσία μεγάλων ονομάτων του ελληνικού θεάτρου, το Φεστιβάλ φιλοδοξεί να προωθήσει σε ένα διαρκώς διευρυνόμενο κοινό το ποιοτικό θέατρο στην ελληνική περιφέρεια και συγκεκριμένα στην όμορφη και δημοφιλή Ερμιονίδα, στολίδι της Αργολικής γής, συμβάλλοντας στην τόνωση της ήδη έντονης τουριστικής της ανάπτυξης, μέσα από την καλλιέργεια της θεατρικής παιδείας και την ανάπτυξη του πολιτισμού.

Στη φετινή, 5η διοργάνωση, συμμετέχουν πέντε διακεκριμένοι πρωταγωνιστές: Nικολέττα Βλαβιανού, Κατερίνα Διδασκάλου, Ιωσήφ Ιωσηφίδης, Γεωργία Ζώη, Ιωάννα Γκαβάκου.

Το αρχικό πρόγραμμα περιελάμβανε και τη συμμετοχή της Χρύσας Σπηλιώτη, η οποία χάθηκε στη φονική πυρκαγιά της περασμένης εβδομάδας. Το Δ.Σ. και τα Μέλη του Θεατρικού Ομίλου Ερμιονίδας εκφράζουν τη βαθύτατη οδύνη τους για τη βαρύτατη απώλεια και αφιερώνουν τη φετινή διοργάνωση στη μνήμη της υπέροχης, αδικοχαμένης ηθοποιού.

Το Φεστιβάλ διεξάγεται στην έδρα του Θεατρικού Ομίλου Ερμιονίδας, τον Πολυχώρο ARTίκι “Μαράικε Ηλιού Ντε Κόνινγκ” στον περιφερειακό δρόμο Κρανιδίου-Ερμιόνης.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Παρασκευή 3 Αυγούστου 2018

Η Ευθαλία του Γαλατά του Θωμά Κοροβίνη. Σκηνοθεσία: Ρέϊνα Εσκενάζυ.

Ευθαλία: Νικολέττα Βλαβιανού. Αφήγηση, μουσική και τραγούδι: Ελένη Καρβέλη, Ελεάννα Φινοκαλιώτη

Παρασκευή 10 Αυγούστου 2018

Η Σονάτα του Σεληνόφωτος του Γιάννη Ρίτσου.

Σκηνοθεσία, Ερμηνεία: Κατερίνα Διδασκάλου

Παρασκευή 17 Αυγούστου 2018

Διγενής Ακρίτας, στα όρια, άγνωστου συγγραφέα (έμμετρο ποίημα του 11ου-12ου αιώνα)

Σκηνοθεσία – Δραματουργική επεξεργασία: Σοφία Καραγιάννη. Ερμηνεύουν: Ιωσήφ Ιωσηφίδης, Κωνσταντίνος Πασσάς, Αλέξανδρος Τούντας

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2018

Σοφία (Βέμπο) σε θυμάμαι, της Τάνιας Χαροκόπου. Σκηνοθεσία: Μενέλαος Τζαβέλλας.

Ερμηνεύουν: Γεωργία Ζώη, Ηλίας Μιχαήλ, Σπύρος Νίκας (ακορντεόν)

Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2018

Μάνα Εκάβη, σύνθεση από τις τραγωδίες του Ευριπίδη Εκάβη και Τρωάδες. Μετάφραση: Κ. Χ. Μύρης. Σκηνοθεσία: Μανώλης Ιωνάς.

Eρμηνεία: Ιωάννα Γκαβάκου (Εκάβη), Νένα Βενετσάνου (Ανδρομάχη – Κασσάνδρα σε ηχογράφηση)


Στο 5ο Φεστιβάλ συμπεριλήφθηκαν επίσης, σε προφεστιβαλικό επίπεδο, μία μουσική βραδιά με τον Όθωνα Μεταξά στο Φουγάρο στο Ναύπλιο με ελεύθερη είσοδο για το κοινό της Αργολίδας και την παρουσίαση της πρωτότυπης θεατρικής παραγωγής-performance του Θεατρικού Ομίλου Ερμιονίδας «Έρωτα Εσύ… Προαναγγέλλοντας τη Μήδεια», σε μετάφραση Κώστα Γεωργουσόπουλου και σκηνοθεσία Μόνικας Κολοκοτρώνη. Η παράσταση αυτή εντάχθηκε επίσης στο 2ο Φεστιβάλ «Δρόμοι Πολιτισμού Αργολίδας» και παρουσιάστηκε στο Ναύπλιο, στα τέλη Ιουλίου.

Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής: Δημήτρης Ι. Σίδερης, Πρόεδρος του Θεατρικού Ομίλου Ερμιονίδας
Συντονισμός Καλλιτεχνικών Σχημάτων: Τάσος Μπλάτζιος
Σύμβουλος Επικοινωνίας, Yπεύθυνη για τον Τύπο: Δανάη Σαλεπούλα