5η Art-Thessaloniki International Contemporary Art Fair (25-28/11/2021)

Η Ελλάδα στο COVID-19 απέδειξε ότι είναι μία από τις ασφαλέστερες χώρες της Ευρώπης. Οι εμβολιασμοί συνεχίζονται σύμφωνα με το πρόγραμμα και έως το τέλος Ιουλίου 70-80% του πληθυσμού αναμένεται να έχουν εμβολιαστεί.

Η 5η Art Thessaloniki International Contemporary Art Fair έχει το σύνθημα: Ενημέρωση – Διακίνηση – Διασκέδαση – Ασφάλεια. Συνδιοργανώνεται από την ΔΕΘ-HELEPXO και τον Παντελή Τσάτση (Art Director). Είναι η μεγαλύτερη πολιτιστική εκδήλωση στο Νοτιοανατολικό άκρο της Ευρώπης.

H Art Thessaloniki Fair διοργανώνεται σε 3 περίπτερα, συνολικά 6000τμ, με ξεχωριστή είσοδο-έξοδο και διαδρόμους με αποστάσεις μεταξύ των booth στα 7μ.

Παρέχεται VIP Lounge, Γραφείο Τύπου, Art shop, αίθουσα συνεδριάσεων και προβολών. Βρίσκεται στο κέντρο της πόλης με εύκολη πρόσβαση, δωρεάν πάρκινγκ εντός των χώρων TIF-HELEXPO, δωρεάν Wi-Fi , 24ωρη ασφάλεια.

Η Θεσσαλονίκη, με περισσότερους από 1 εκατομμύριο κατοίκους, με εξαιρετικές ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις, με περιορισμένο ποσοστό εγκληματικότητας. Είναι ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός και φημίζεται για τα φεστιβάλ, τις εκδηλώσεις και την έντονη πολιτιστική ζωή γενικότερα.. Εκδηλώσεις όπως η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης και το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης πραγματοποιούνται κάθε χρόνο.

Η Art Thessaloniki Fair επενδύει στη στρατηγική και γεωγραφική θέση της Θεσσαλονίκης, στην πολυπολιτισμική της ταυτότητα, με ιδιαίτερους δεσμούς σε Βαλκάνια, Ιταλία, Ρωσία, Ισραήλ και Τουρκία, καθώς και στην πλούσια και μακρά ιστορία της, η οποία εκτείνεται για πάνω από 2.300 χρόνια.

Η πόλη πήρε το όνομά της από τον εορτασμό της στρατιωτικής νίκης του Φίλιππου, (πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου), έναντι των Θεσσαλών (θεσσαλ- νίκη). Ως σημαντική μητρόπολη κατά τη Ρωμαϊκή περίοδο, ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας. Φιλοξενεί πολλά αξιοσημείωτα βυζαντινά μνημεία, ρωμαϊκά οθωμανικά και ισραηλινά κτίσματα.

Επιπλέον, βρίσκεται πολύ κοντά στο Άγιον Όρος, στον Όλυμπο, στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Βεργίνας (Βασιλικοί Τάφοι) και στον αρχαιολογικό χώρο της Αμφίπολης.

Το National Geographic Magazine συμπεριέλαβε τη Θεσσαλονίκη στους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς, ενώ το περιοδικό Financial Times FDI κήρυξε τη Θεσσαλονίκη ως την καλύτερη μεσαίου μεγέθους Ευρωπαϊκή πόλη του μέλλοντος για ανθρώπινο δυναμικό και τρόπο ζωής.