Στην 57η Πανελλήνια Έκθεση Κεραμικής θα εκτεθούν όλα τα έργα του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Καλλιτεχνικής Κεραμικής που προηγήθηκε, ο οποίος διοργανώθηκε για μια ακόμα χρονιά από την Πανελλήνια Ένωση Κεραμιστών και Αγγειοπλαστών (ΠΕΚΑ) με συνδιοργανωτή τον Δήμο Αμαρουσίου.

Η νικήτρια τού διαγωνισμού κ. Λουκία Αρκουλάκη μας μίλησε για το νικητήριο έργο της «..Gravity – Balance – Harmony.

«Οι διαδρομές μας. Oι διαδρομές των ανθρώπων. Κύκλοι, κύκλοι που δεν ολοκληρώθηκαν, ημιτελείς διαδρομές . Καταστάσεις που άλλοτε μας τραβούν προς τα κάτω βυθίζοντας μας στα πιο σκοτεινά κομμάτια του εαυτού μας, και άλλοτε μας οδηγούν στο φως, στο εκτυφλωτικό φώς της δημιουργίας. Καταστάσεις που μας γειώνουν. Συναισθήματα καταπιεσμένα. Συναισθήματα που εκρήγνυται και ρέουν. Ισορροπίες, ισορροπίες αμφίρροπες. Αγώνας για αναζήτηση της εσωτερικής γαλήνης και αρμονίας. Το ταξίδι της ψυχής μας…»

«Οι παραπάνω αναζητήσεις απoτέλεσαν το έναυσμα για τη δημιουργία του έργου μου. Ο μαγνήτης αποτελεί σύμβολο αντίθεσης και ισορροπίας .Οι μαγνήτες φτιαγμένοι από χώμα και νερό, προσπαθούν ανυψωθούν, να ισορροπήσουν μεταξύ ουρανού και Γής, αψηφώντας τους νόμους της βαρύτητας Το γυαλί ρέει πάνω τους ακολουθώντας την προδιαγεγραμμένη του διαδρομή προς τη Γή, όπως ορίζουν οι νόμοι της βαρύτητας Η αρμονία έρχεται μόνο μέσα απ αυτή τη λεπτή ισορροπία των αντιθέσεων (του μεγέθους, της κίνησης, των χρωμάτων)».

Η 57η Πανελλήνια Έκθεση Κεραμικής αποτελεί το κορυφαίο ετήσιο πολιτιστικό γεγονός για την κεραμική τέχνη. Κατά την διάρκεια της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί το 8ο FORUM ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΕΡΑΜΕΙΚΗΣ με πληθώρα πολιτιστικών γεγονότων: Παράλληλες εκθέσεις, παρουσιάσεις καλλιτεχνών, διαλέξεις, αφιερώματα, σεμινάρια, διαλέξεις, εργαστήρια αγγειοπλαστικής και πηλοπλαστικής για μικρούς και μεγάλους κλπ.