Το Διεθνές Φεστιβάλ “EARTHDANCERS”, πιο δυναμικό και εντυπωσιακό από ποτέ, ανοίγει τις πόρτες του την Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016 στο Κηποθέατρο Παπάγου να πλημμυρίσει με μουσικές, ήχους και χρώματα από όλο τον κόσμο.

«Σβήνοντας ένα κομμάτι από το παρελθόν

είναι σαν να σβήνεις κι ένα αντίστοιχο κομμάτι από το μέλλον.

Κι είναι θλιβερή η ζωή, που μοιάζει με ακατοίκητο σπίτι…»

Γιώργος Σεφέρης

Περισσότεροι από 300 χορευτές και μουσικοί, συγκροτήματα από χώρες όπως Βραζιλία, Ινδονησία, Αργεντινή, Σερβία, Παραγουάη, Γεωργία, Κόστα Ρίκα, Ουγγαρία και άλλες χώρες, θα συμμετέχουν στην 5η διοργάνωση που φιλοδοξεί να μας κάνει να ξεχάσουμε τις προηγούμενες…!

Μετά από την αναγκαστική περσινή αναβολή εξαιτίας των capital controls, το Φεστιβάλ που αποτελεί πλέον θεσμό και στηρίζεται αποκλειστικά στην ιδιωτική πρωτοβουλία και κυρίως την αγάπη του κόσμου, έρχεται να αποτελέσει μια αληθινή “κραυγή πολιτισμού”.

Για να επικοινωνήσουμε αληθινά με τους άλλους λαούς δεν αρκεί να μιλήσουμε στη γλώσσα τους. Οι τέχνες είναι μια διεθνής γλώσσα επικοινωνίας και σε κάθε πολιτιστική γιορτή που συμμετέχουν οι λαοί, επικοινωνούν με την γλώσσα αυτή. Ζούμε σε καιρούς σημαντικών παγκόσμιων εξελίξεων και αυτό κάνει τη διοργάνωση του Φεστιβάλ πιο αναγκαία από ποτέ.

Οι «Χορευτές του κόσμου», είναι το όραμα των διοργανωτών Παναγιώτη Μπιτάκου, Δημήτρη Λιανοστάθη και Γιώτας Κωνσταντίνου και συνεχίζουν να υπάρχουν χάρη στο πείσμα, τη μαχητικότητά και την αγάπη τους για την παράδοση.

Είναι ένα πολυπολιτισμικό Φεστιβάλ όπου οι χώρες που συμμετέχουν παρουσιάζουν το χορό και τη μουσική όπως τα “κουβαλούν” μέσα στο DNA τους. Αυτή η ανταλλαγή παραδόσεων είναι εξαιρετικά σημαντική, γιατί προστατεύει την πολιτιστική ταυτότητα του κάθε λαού και ταυτόχρονα δημιουργεί ανάμεσά τους άρρηκτους δεσμούς.

Με απλά λόγια η μουσική και ο χορός σπάνε τα σύνορα φέρνοντας τους ανθρώπους πιο κοντά. Και αυτή τη στιγμή το έχουμε ανάγκη περισσότερο από ποτέ…!

Διαβάστε επίσης:

Το 22ο Φεστιβάλ Δήμου Παπάγου – Χολαργού συνεχίζει δυναμικά

5ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού & Μουσικής “EARTHDANCERS – Χορευτές του Κόσμου”