Ο Ηλίας του 16ου ,η πολυαγαπημένη ταινία του Αλέκου Σακελλάριου ξαναγεννιέται στον κινηματογράφο, αυτή τη φορά σε σκηνοθεσία Νίκου Ζαπατίνα με ένα καστ εξαιρετικών ελλήνων  ηθοποιών και τον Πέτρο Φιλιππίδη στο ρόλο που ανέδειξε ο Κώστας  Χατζηχρήστος!
 

Η ιστορία με λίγα λόγια…
Ο Ηλίας, ο Θωμάς και ο Βαγγέλης, τρία γκαρσόνια φίλοι, που οι υποχρεώσεις από δάνεια, κάρτες, ασφάλειες κλπ τους κυνηγούν καθημερινά, αποφασίζουν να κλέψουν τον κυρ-Λάμπρο, το αφεντικό του Βαγγέλη, ιδιοκτήτη καφετέριας, ενεχυροδανειστή και κλεπταποδόχο.

Τη διάρρηξη θα την κάνει ο Θωμάς, ενώ ο Ηλίας, ντυμένος αστυφύλακας, θα φυλάει τσίλιες απ’ έξω. Την ώρα που ο ψευτο-αστυφύλακας περιπολεί στον δρόμο, σ’ ένα διπλανό σπίτι – χαρτοπαικτική λέσχη, γίνεται αντιληπτή η απώλεια ενός δακτυλιδιού και για την κλοπή κατηγορείται η κοπέλα που προσέχει τη γιαγιά.

Ο Ηλίας καλείται να επέμβει και χωρίς να το καταλάβει αναλαμβάνει αστυνομικά καθήκοντα. Στο Τμήμα της περιοχής όπου καταλήγουν, ο Ηλίας ισχυρίζεται ότι ανήκει στη δύναμη ενός άλλου αστυνομικού τμήματος , του 16ου και απλώς έτυχε να περνά από εκεί. Αλλά και ο Θωμάς θα συλληφθεί τυχαία και θα οδηγηθεί στο Τμήμα, όπου ο Ηλίας θα καταφέρει να φέρει στην επιφάνεια την αλήθεια για την κλοπή αποδεικνύοντας την αθωότητα της κοπέλας.

Θα καταφέρει επίσης να γίνουν γνωστές οι παρανομίες του αφεντικού του Βαγγέλη και να αφεθεί ελεύθερος ο Θωμάς…

Πρωταγωνιστούν: Πέτρος Φιλιππίδης ,Θανάσης Τσαλταμπάσης,  Κώστας Αποστολάκης, Θέμις Μπαζάκα , Υρώ Μανέ, Αντώνης Αντωνίου, Τάσος Κωστής , Νένα Μεντή, Αριέττα Μουτούση, Θάλεια Ματίκα, Χρήστος Σιμαρδάνης ,Ορφέας Αυγουστίδης, Λαέρτης Μαλκότσης, Γιάννης Τσιμιτσέλης  και Μαρία Κωνσταντάκη.