50 χρόνια μιας μεγάλης καριέρας, 50 χρόια δημιουργίας και συνεργασίας με μεγάλους συνθέτες , 50 χρόνια με αξεπέραστα τραγούδια, βιβλία και ποιήματα και μια μεγάλη γιορτή, μια ανεπανάληπτη βραδιά με 16 σημαντικούς ερμηνευτές στο ΟΑΚΑ.
Τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου το ΟΑΚΑ θα γεμίσει με τις φωνές των Χάρις Αλεξίου, Ελευθερίαςς Αρβανιτάκη, Μελίνας Ασλανίδου, Γλυκερίας, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Δημήτρη Μητροπάνου, Μανώλη Μητσιά, Γιώργου Νταλάρα, Γιάννη Πάριου, Άλκηστις Πρωτοψάλτη, Αντώνη Ρέμου, Διονύση Σαββόπουλου, Πασχάλη Τερζή, Τάνιας Τσανακλίδου, Μαρίας Φαραντούρη και Μιχάλη Χατζηγιάννη, οι οποίοι θα τιμήσουν τον μεγάλο Έλληνα δημιουργό.

Ποτέ από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα δεν συγκεντρώθηκαν τόσοι πολλοί και τόσο σπουδαίοι ερμηνευτές για να τραγουδήσουν. Όχι μόνο για τον Λευτέρη Παπαδόπουλο αλλά και για έναν σοβαρό σκοπό, καθώς σημαντικό μέρος των εσόδων θα διατεθούν για μια ανάσα ζωής για την Πάρνηθα, μια ανάσα ζωής για ολόκληρη την Αθήνα.

Οι εκδηλώσεις τελούν υπό την αιγίδα του Υπ. Πολιτισμού της Ε.Σ.Η.Ε.Α. – γιατί ο Λευτέρης Παπαδόπουλος συμπληρώνει φέτος και 50 χρόνια στην δημοσιογραφία – του Οργανισμού Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Πρεσπών – Φλώρινας και της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας Εντός των Τεχνών.