5 βραβευμένα ντοκιμαντέρ για τη μνήμη, το φαγητό, την οικογένεια, την ισότητα και τα… emoji μάς ταξιδεύουν στο σύγχρονο αμερικανικό κινηματογραφικό τοπίο, θυμίζοντάς μας μερικά από τα πιο σημαντικά πράγματα στη ζωή, πριν και μετά το lockdown.

Κάθε ταινία θα είναι διαθέσιμη online για διάστημα 5 ημερών, δωρεάν και με ελληνικούς υπότιτλους. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να στείλετε ένα μήνυμα στη σελίδα του Exile Room στο facebook ΕΔΩ, για κάθε ταινία που θέλετε να δείτε, για να λάβετε ένα προσωπικό μήνυμα με το link του φιλμ και το σχετικό password.

Προσοχή: Μπορείτε να στέλνετε τα μηνύματά σας δύο μέρες πριν από την έναρξη προβολής κάθε ταινίας, μέχρι και την τελευταία ημέρα προβολής της.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα παρακάτω:

Για Πάντα, Τσαϊνατάουν (Forever, Chinatown, 2016)

ΠΕΜΠΤΗ 4 – ΔΕΥΤΕΡΑ 8/6

Σκηνοθεσία: James Chan
Διάρκεια: 32′

81 ετών, ο Frank Wong είναι ένας αυτοδίδακτος καλλιτέχνης ο οποίος έχει περάσει τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες ανακατασκευάζοντας τις ξεθωριασμένες αναμνήσεις του μέσα από εκπληκτικής λεπτομέρειας μακέτες που αναπαριστούν τα δωμάτια της Chinatown που σημάδεψαν τη νιότη του στο Σαν Φρανσίσκο.

Σεφ από Κούνια (Chef Flynn, 2018)

ΠΕΜΠΤΗ 4 – ΔΕΥΤΕΡΑ 8/6
Σκηνοθεσία: Cameron Yates
Διάρκεια: 83′

Το ντοκιμαντέρ του Cameron Yates συνθέτει το ξελιγωτικό πορτρέτο του λιλιπούτειου σεφ Flynn McGarry, καταγράφοντας παράλληλα τις ιδιόμορφες δυναμικές της οικογένειάς του που πρέπει να εγκαταλείψει κάθε άλλη φιλοδοξία προκειμένου να κάνει πραγματικότητα τα όνειρα του αδιαμφισβήτητου σταρ της.

Τρε Μέισον Ντασάν (Tre Maison Dasan, 2018)

ΠΕΜΠΤΗ 11 – ΔΕΥΤΕΡΑ 15/6
Σκηνοθεσία: Denali Tiller
Διάρκεια: 94′

Ένα τρυφερό πορτρέτο τριών πολύ διαφορετικών μεταξύ τους αγοριών που μεγαλώνουν έχοντας τον έναν τους γονιό στη φυλακή, το ντεμπούτο της Denali Tiller αποτελεί μια εξερεύνηση των σχέσεων και του αποχωρισμού, της αρρενωπότητας και της ενηλικίωσης, μέσα από τα μάτια των παιδιών.

Emoji: Το Ντοκιμαντέρ (Picture Character, 2019)

ΠΕΜΠΤΗ 18 – ΔΕΥΤΕΡΑ 22/6
Σκηνοθεσία: Ian Cheney, Martha Shane
Διάρκεια: 81′

Το «Picture Character» μας ξεναγεί σε ένα απολαυστικό και συχνά ξεκαρδιστικό ταξίδι στον διαρκώς εξελισσόμενο κόσμο των emoji, από το ταπεινό τους ξεκίνημα στην Ιαπωνία μέχρι την παγκόσμια κυριαρχία των κινητών τηλεφώνων.

Πρόκριση (Qualified, 2019)

ΠΕΜΠΤΗ 25 – ΔΕΥΤΕΡΑ 29/6
Σκηνοθεσία: Jenna Ricker
Διάρκεια: 78′

Το 1977, μια 39χρονη μηχανικός αεροσκαφών επιχείρησε να προκριθεί στον διασημότερο αγώνα αυτοκινήτων στον κόσμο, το Indianapolis 500. Κόντρα στο χλευασμό και τη δυσπιστία, και με εξοπλισμό β’ διαλογής, η Janet Guthrie προκάλεσε σεισμικές δονήσεις στον κόσμο των αγώνων ταχύτητας.