Η εστίαση της επερχόμενης έκδοσης του Συμποσίου είναι οι ΓΥΝΑΙΚΕΣ* ΣΚΗΝΟΘΕΤΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ – * ανεξαρτήτως κοινωνικής τάξης, εθνικότητας / εθνότητας, φυλής, σεξουαλικού προσανατολισμού, ταυτότητας φύλου, γλώσσας, πολιτισμικών χαρακτηριστικών, θρησκείας, νομικού καθεστώτος, κ.λπ.

Στόχος του 4ου Balkan Can Kino Συμποσίου Κινηματογράφου είναι να δοθεί βήμα στις γυναίκες δημιουργούς, να προβάλλουν το έργο τους και να μιλήσουν για αυτό. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ταινίες γυναικών από διαφορετικά είδη και στυλ κινηματογράφησης, γυναίκες καταξιωμένες αλλά και νέες δημιουργούς που τώρα κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον χώρο, από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο.

Μέσω των προβολών και των συζητήσεων αναδεικνύονται τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες σε έναν ανδροκρατούμενο χώρο, όπως αυτός του κινηματογράφου, τις προκλήσεις, τα στερεότυπα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην προσπάθεια επίτευξης ισότιμων ευκαιριών και αναγνώρισης.

Το όραμα του #4BCKFS είναι να συμβάλλει στη δημιουργία ενός δικτύου γυναικών δημιουργών και επαγγελματιών του κινηματογράφου, με γνώμονα την προώθηση των γυναικών και τη γυναικεία χειραφέτηση και ενδυνάμωση, με διαθεματική σκοπιά και διάθεση.

Το #4BCKFS συνεχίζει να φέρνει κοντά δημιουργούς, σκηνοθέτες/τριες, καλλιτεχνικές ομάδες, κινηματογραφικές συλλογικότητες, οργανισμούς και επιμελητές/επιμελήτριες κινηματογραφικών προγραμμάτων αναγνωρισμένων αλλά και εναλλακτικών φεστιβάλ από όλο τον κόσμο, με σκοπό την προώθηση της ανταλλαγής απόψεων και καλών πρακτικών, και την ενίσχυση της δικτύωσης και των διεθνών συνεργασιών.

Το BCK Συμπόσιο Κινηματογράφου είναι μία γιορτή για τον κινηματογράφο και τις/τους νέες/νέους δημιουργούς. Δέκα μέρες με προβολές ταινιών μικρού και μεγάλου μήκους, εγκαταστάσεις βιντεοτέχνης, ανοιχτές συζητήσεις μεταξύ των δημιουργών και του κοινού, θεωρητικά και πρακτικά εργαστήρια, εκθέσεις, παρουσιάσεις κ.ά…