Το online Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους για Σκηνοθέτες από τα Βαλκάνια, altcineAction!, επιστρέφει την 1η Δεκεμβρίου 2015 για 4η συνεχόμενη χρονιά, ανανεωμένο, γεμάτο εκπλήξεις, σπουδαία βραβεία και μοναδικές ευκαιρίες για ταξίδια, γνώση και συνεργασίες!

Back to the ← action! 2015

Οι διαδικτυακές προβολές θα διαρκέσουν 7 εβδομάδες  και το φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί με ένα τριήμερο εκδηλώσεων στις 22,23 και 24 Ιανουαρίου 2016, στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος.

Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και με την υποστήριξη του Creative Europe – MEDIA Programme της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το altcineAction! προσκαλεί όλους τους σκηνοθέτες από την Αλβανία, Βοσνία Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Κύπρο, Κροατία, Ελλάδα, ΠΓΔΜ, Κόσοβο*, Μαυροβούνιο, Μολδαβία, Ρουμανία, Σλοβενία και Τουρκία, να παρουσιάσουν  το έργο τους στο ευρύ κοινό, να κρίνουν και να κριθούν στο καθιερωμένο μοναδικό online Βαλκανικό φεστιβάλ. Και φυσικά προσκαλεί όλους τους σινεφίλ του πλανήτη να ανακαλύψουν τις Βαλκανικές μικρού μήκους , να ψηφίσουν και να γράψουν κριτικές!

Το altcineAction! με τα μοναδικά του βραβεία έχει ήδη δημιουργήσει ένα νέο κοινό και έχει συμβάλει σημαντικά στην παραγωγή επιτυχημένων ταινιών. Γιατί όχι και στη δική σου;  Μη ξεχνάς ότι η χωρητικότητα του Φεστιβάλ παραμένει 480 λεπτά, και η διαδικασία υποβολής γίνεται βάση προτεραιότητας , έως ότου συμπληρωθεί ο διαθέσιμος χρόνος!

Από την 1η Δεκεμβρίου μπορείς να ανεβάσεις την ταινία σου online αν απαντήσεις ΝΑΙ στα παρακάτω:

Δεν έχεις σκηνοθετήσει πάνω από μία ταινία μεγάλου μήκους.

Η ταινία σου έχει Αγγλικούς υπότιτλους.

Η διάρκεια της  είναι μέχρι 15 λεπτά.

Είσαι έτοιμος να κερδίσεις μοναδικά βραβεία.

Γίνε μέρος του altcineAction! και κέρδισε Μοναδικά Βραβεία

Ήδη στα τρία χρόνια λειτουργίας του, το altcineAction! απαριθμεί πάνω από 6.200 εγγεγραμμένους χρήστες και 145 ταινίες από 13 Βαλκανικές χώρες, ενώ  προσφέρει μεγάλα βραβεία, με χορηγούς και δωροθέτες τις κορυφαίες εταιρίες του χώρου.

Με το altcineAction! οι βαλκάνιοι σκηνοθέτες συναντώνται με μεγάλες εταιρίες του κινηματογραφικού χώρου και μαθαίνουν να δουλεύουν σε συνθήκες συμπαραγωγής από τα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα. Τα τρία μεγάλα βραβεία, που βασίζονται αποκλειστικά στην ψήφο και στις κριτικές του κοινού, καθώς και το βραβείο «Αλίντα Δημητρίου»,  που αποτελεί την επιλογή της ομάδας του altcine, καλύπτουν μέρος της επόμενης παραγωγής των νικητών.  Δύο επιπλέον ειδικά βραβεία για τη φωτογραφία και το μοντάζ, απονέμονται από ειδικές κριτικές επιτροπές και προσφέρουν επαγγελματικά λογισμικά.

Κάθε Ψήφος Μετράει!

Όπως κάθε χρόνο, έτσι κι εφέτος το κοινό είναι αυτό που θα αναδείξει τους 3 πρώτους νικητές του altcineAtion! Σε όποιο σημείο του κόσμου κι αν βρίσκεσαι, από όπου κι αν είσαι, έχεις τη δυνατότητα να παρακολουθήσεις όλες τις ταινίες του altcineAction!, να ψηφίσεις και να γράψεις κριτικές, μπαίνοντας αυτόματα στην κούρσα για το Βραβείο Καλύτερου Κριτή!

Από φέτος το καινοτόμο αυτό βραβείο αλλάζει, γίνεται μεγαλύτερο και σπουδαιότερο. Απλώνεται στα Βαλκάνια και γίνεται το The 5C project. Με την υποστήριξη πλέον του προγράμματος Creative Europe – MEDIA Programme της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το The 5C Project θα προσφέρει σε 5 ανερχόμενους κριτικούς την μοναδική ευκαιρία να ταξιδέψουν μέσα στο χρόνο, σε τέσσερεις βαλκανικές πόλεις (Αθήνα, Split/Κροατία, Cetate/Ρουμανία, Tirana/Αλβανία) να παρουσιάσουν τις επιλογές τους στο εκαστότε κοινό, ενώ παράλληλα θα τελειοποιήσουν τη γραφή τους, υπό την καθοδήγηση καταξιωμένων ακαδημαϊκών και επαγγελματιών! Αν θες να είσαι ένας από τους πέντε τυχερούς που θα ακολουθήσουν αυτό το μοναδικό κινηματογραφικό καραβάνι, πάρε θέση μπροστά στο πληκτρολόγιο και ξεκίνα να ψηφίζεις και να γράφεις κριτικές με το που θα δεις την πρώτη ταινία online!

Το 4ο altcineAction! ξεκινά 1 Δεκέμβρη και θα διαρκέσει μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου! Για ενάμισι ολόκληρο μήνα το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να απολαύσει, να ψηφίσει και να κρίνει τις διαγωνιζόμενες ταινίες του φεστιβάλ.

Πιάστε λοιπόν έγκαιρα θέση στον καναπέ, προμηθευτείτε ζεστά ροφήματα και ετοιμαστείτε για έναν άκρως Βαλκανικό χειμώνα!