Το CRASHFEST είναι ένα Διεθνές Φεστιβάλ Σπουδαστικών και Νεανικών ταινιών που οργανώνεται για το Τμήμα Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ. Φέτος, στην τέταρτη διοργάνωση, έρχεται με τις πιο ενδιαφέρουσες σπουδαστικές ταινίες, που θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον όλων των σινεφίλ!

Με συμμετοχές Ελλήνων και ξένων σπουδαστών κινηματογράφου, και όχι μόνον, από Ιδιωτικές και Πανεπιστημιακές Σχολές της Ελλάδας και του Εξωτερικού, το CrashFest αποτελεί ό,τι πιο φρέσκο και ενδαφέρον στον τομέα του κινηματογράφου.

Η πρωτοβουλία αυτή του Τμήματος κινηματογράφου απάντησε μάλλον σε μια υπαρκτή ανάγκη έκφρασης των νέων σε μια εποχή που η οπτικοακουστική επικοινωνία είναι πλέον κυρίαρχη στην κοινωνία μας.

Το  Φεστιβάλ αυτό δεν φιλοδοξεί να είναι μόνο ένα βήμα όπου οι νέοι μας, (μελλοντικοί επαγγελματίες του Οπτικοακουστικού και μη), θα επιδείξουν την δημιουργικότητα τους αλλά και ένας χώρος για ενημέρωση, συζήτηση και προβληματισμό γύρω από την ποιότητα της κινηματογραφικής παιδείας στην χώρα μας.

Το Φεστιβάλ είναι διαγωνιστικό και οι υποψήφιες ταινίες ταξινομούνται σε τέσσερις κατηγόριες: Μυθοπλασία, Ντοκιμαντέρ, Animation & Πειραματικές, διεκδικώντας ένα από τα έντεκα βραβεία που είναι τα εξής: Καλύτερης ταινίας του Φεστιβάλ, Καλύτερης ταινίας Μυθοπλασίας, Καλύτερου Ντοκιμαντέρ, Καλύτερης ταινίας Animation, Καλύτερης Πειραματικής ταινίας, Καλύτερου Σεναρίου, Καλύτερης Φωτογραφίας, Καλύτερης Ηχητικής επένδυσης, Καλύτερης Σκηνογραφικής επιμέλειας, Καλύτερου Μοντάζ και το Βραβείο κοινού.

Το πρόγραμμα του 4ου CRASHFEST περιλαμβάνει 51 ταινίες στο διαγωνιστικό του τμήμα, τέσσερις εκτός διαγωνισμού, ένα special αφιέρωμα σε animation films του Ιορδάνη Ανανιάδη, ένα ακόμη αφιέρωμα στις σπουδαστικές ταινίες της Κινηματογραφικής σχολής της Μαδρίτης, αλλά και ένα στο Mini Doc.

Το φεστιβάλ θα πλαισιώσουν κι άλλες εκδηλώσεις, ενώ η τελετή απονομής των βραβείων θα γίνει στο Ολύμπιον στις 20.30, και θα ακολουθήσει party – τελετή λήξης.