Η καλλιτεχνική πολιτεία του bankit.gr σας προσκαλεί να συμμετάσχετε στο 4o ARTogether Festival που θα πραγματοποιηθεί στις

12, 13 & 14 Ιουλίου 2011.

φωτογράφοι, ζωγράφοι, ηθοποιοί, θεατρικές ομάδες, σκηνοθέτες, performers, συγκροτήματα, συγγραφείς, συνθέτες, γραφίστες, σεναριογράφοι, σκιτσογράφοι, animators, εικαστικοί, ποιητές, χορευτές, στιχουργοί, καλλιτεχνικές ομάδες, θα μετακομίσουν στο six d.o.g.s, για να δώσουν το παρών σε ένα φεστιβάλ γεμάτο καλλιτεχνικά δρώμενα και ατέλειωτα party…

Οι συμμετοχές μόλις άνοιξαν γι αυτό κλείστε τη θέση σας ακολουθώντας τις οδηγίες που θα βρείτε στο ανανεωμένο website μας http://www.artogether.gr/

Θυμηθείτε, όμως, ότι η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι η Δευτέρα 30 Μαΐου. 

Στείλτε τώρα e-mail στο [email protected]

BANKIT.GR


Είναι η πρώτη καλλιτεχνική πλατφόρμα στο διαδίκτυο που δημιουργήθηκε το 2007 με σκοπό να δώσει βήμα σε όλους τους καλλιτέχνες, φιλοξενώντας τα έργα τους χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση. Από το Μάιο του 2008 το bankit.gr είναι επίσημα Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία. Σε αυτή την πολιτεία 20 κατηγορίες τεχνών παίρνουν ζωή, καθημερινά. Μετρώντας πλέον σχεδόν 4 χρόνια λειτουργίας, φιλοξενεί  πάνω από 1200 κατοίκους-καλλιτέχνες και περισσότερα από 5000 έργα.

ARTOGETHER FESTIVAL

Πρόκειται για το ετήσιο φεστιβάλ του bankit.gr που πραγματοποιείται σε κάποια γωνιά της Αθήνας ένα τριήμερο του Ιουλίου-με ελεύθερη είσοδο- και αποσκοπεί στο πάντρεμα όλων των τεχνών της πολιτείας του. Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ γίνονται συναυλίες, θεατρικές/χορευτικές παραστάσεις, performances, εκθέσεις εικαστικών τεχνών, προβολές ταινιών και παρουσιάσεις ποιητικών και συγγραφικών έργων ενώ κάθε ημέρα κλείνει με κάποιο dj set.

Τα τρία πρώτα φεστιβάλ στη Σαρωνίδα, το Γκάζι και το Μοναστηράκι πραγματοποιήθηκαν με πολύ μεγάλη επιτυχία, αρκεί μόνο να σκεφτεί κανείς ότι συνολικά προβλήθηκαν πάνω από 600 καλλιτέχνες και περισσότερα από 1000 έργα!

Οι κατηγορίες στις οποίες μπορείτε να συμμετάσχετε είναι οι εξής:

Θέατρο (1 θεατρικό δρώμενο διάρκειας μέχρι 30 λεπτά)
Performances (1 performance διάρκειας μέχρι 20 λεπτά)
Χορός (1 χορευτική παράσταση διάρκειας μέχρι 30 λεπτά)
Ταινίες μικρού μήκους (μέχρι 2 έργα)
Video art (1 έργο)
Animation (μέχρι 2 έργα)
Συναυλίες (συναυλία διάρκειας μέχρι 40 λεπτά)
Χορωδιακά σχήματα (συναυλία διάρκειας μέχρι 20 λεπτά)
Φωτογραφία (1 έργο)
Γραφιστική (1 έργο)
Σκιτσογραφία (1 έργο)
Ζωγραφική (1 έργο)
Εικαστικά (1 έργο)
Κατασκευές (1 έργο)
Installations (1 έργο)
Κοσμήματα (ελεύθερος αριθμός κοσμημάτων που θα μπορεί να παρουσιαστεί σε επιφάνεια 80cmx80cm)
Συγγραφή/Σενάριο (1 έργο)
Ποίηση/Στιχουργική (μέχρι 2 έργα)

Λεπτομέρειες – Όροι συμμετοχής:

Κάθε καλλιτέχνης που ενδιαφέρεται να πάρει μέρος στο 4ο ARTogether Festival θα πρέπει να στείλει μέχρι και τη Δευτέρα 30 Μαΐου e-mail στο [email protected], το οποίο θα περιλαμβάνει τα εξής:

1.Τίτλο: 4ο ARTogether / και την κατηγορία στην οποία θέλει να δηλώσει συμμετοχή (π.χ. 4ο ARTogether / φωτογραφία)
2. Αίτηση συμμετοχής
3. Επισυναπτόμενο το έργο ή τα έργα με τα οποία θέλει να συμμετέχει.

Σε περίπτωση που δεν είστε ακόμα «κάτοικος» της διαδικτυακής μας πολιτείας , ακολουθήστε    ,φυσικά χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, την πολύ απλή διαδικασία εγγραφής στο http://www.bankit.gr/ και  στη συνέχεια ανεβάστε τα έργα σας στη συγκεκριμένη κατηγορία!

Να σημειωθεί πως κάθε καλλιτέχνης μπορεί να συμμετέχει σε όσες κατηγορίες επιθυμεί.

Προδιαγραφές έργων:

Φωτογράφοι, Γραφίστες, Σκιτσογράφοι, Εικαστικοί, Ζωγράφοι: Εκτύπωση των έργων τους σε kapamount / kapaline / kapafix σε όποιες διαστάσεις επιθυμούν, χωρίς προσθήκη κάδρου και παράδοσή τους στους αρμόδιους μέχρι και τη Δευτέρα 20 Ιουνίου. Κατά την παράδοση τα έργα θα πρέπει να είναι απολύτως προστατευμένα και περιτυλιγμένα με bubble wrap, έτσι ώστε να μην υπάρχει κανένας κίνδυνος κατά τη μεταφορά τους. Έργα φωτογραφίας και γραφιστικής που δεν είναι εκτυπωμένα με τον τρόπο που αναφέραμε δεν θα γίνουν δεκτά. 

Εικαστικοί, Ζωγράφοι, Σκιτσογράφοι: Οι εικαστικοί, οι ζωγράφοι και οι σκιτσογράφοι, σε περίπτωση που δεν θέλουν να εκτυπώσουν τα έργα τους, μπορούν να φέρουν τα πρωτότυπα έργα με δική τους ευθύνη για τυχόν απώλεια ή ζημιά, μέχρι και τη Δευτέρα 20 Ιουνίου. Στη δήλωση συμμετοχής θα πρέπει να αναφέρουν αν θα συμμετέχουν με πρωτότυπα έργα ή με εκτυπώσεις αυτών. Τα έργα θα πρέπει να παραδοθούν απολύτως προστατευμένα και περιτυλιγμένα με bubble wrap, έτσι ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος ζημιάς κατά τη μεταφορά τους. Για λεπτομέρειες σχετικά με τόπο και ώρες παράδοσης θα ενημερωθούν όσοι εγκριθούν τα έργα τους.

Οι καλλιτέχνες είναι υπεύθυνοι και για την παραλαβή των έργων τους στη λήξη του φεστιβάλ στις ώρες και μέρες που θα ανακοινωθούν.

Συγγραφείς, Σεναριογράφοι, Ποιητές, Στιχουργοί: Αποστολή των έργων τους σε μορφή word με e-mail μέχρι και τη Δευτέρα 13 Ιουνίου. Την προβολή των έργων την αναλαμβάνουμε εμείς.

Κόσμημα, κατασκευές: Επικόλληση/τοποθέτηση των κοσμημάτων σε kapamount / kapaline / kapafix χρώματος μαύρου ή κάποιας άλλης επιφάνειας διαστάσεων 80cmx80cm, με τρόπο τέτοιο ώστε να μπορούν να τοποθετηθούν στο χώρο ως πίνακες. Επίσης μπορούν να φέρουν δικό τους καβαλέτο. Οι δημιουργοί της συγκεκριμένης κατηγορίας θα πρέπει να φέρουν τα έργα τους οι ίδιοι κατά τα στήσιμο του φεστιβάλ και να τα εκθέσουν με δική τους ευθύνη.

Ταινίες, Video Art, Animation: Απλή αποστολή των έργων είτε μέσω e-mail είτε με DVD κατόπιν συνεννόησης, μέχρι και τη Δευτέρα 6 Ιουνίου. Για λεπτομέρειες σχετικά με την παράδοση θα ενημερωθούν όσοι εγκριθούν τα έργα τους.

Μουσική, Θέατρο, Performances, Χορός: Σε περίπτωση που είστε συγκρότημα, μουσικοί, ηθοποιοί, θεατρική ομάδα, χορευτές ή performers και θέλετε να πάρετε μέρος στο 4ο ARTogether Festival απλά στείλτε μας ένα e-mail με την πρότασή σας και κάποιο δείγμα της δουλειάς σας και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

Η έγκριση των συμμετοχών θα γίνει μέχρι τις 10 Ιουνίου, ενώ θα σας κρατάμε ενήμερους για ό,τι νεότερο σχετικά με την πορεία του 4ου ARTogether Festival.

Για τυχόν απορίες απλά στείλτε μας e-mail στο [email protected]
Επιπλέον μπορείτε να ενημερώνεστε από το http://www.artogether.gr/ αλλά και τη σελίδα του φεστιβάλ στο Facebook (ARTogether Festival powered by bankit.gr)