Την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου είναι το τελευταίο live στον Ιανό με την πρώτη ομάδα δημιουργών και ερμηνευτών που διακρίθηκαν στην 4η Ακρόαση της Μικρής Άρκτου, ενώ ήδη κυκλοφορεί και το πρώτο cd single.

Στην 4η Ακρόαση που διοργανώθηκε το 2013, μετά από πολύμηνη εργασία παραγωγής διακρίθηκαν σχεδόν 100 νέοι καλλιτέχνες, στιχουργοί, συνθέτες, τραγουδοποιοί, ερμηνευτές και ερμηνεύτριες.

Πιστεύουμε πως το πλήθος και η ποιότητα του καλλιτεχνικού υλικού, δημιουργεί τις προϋποθέσεις συγκρότησης ενός νέου κύματος στην τέχνη του ελληνικού τραγουδιού, με πρωταγωνιστές νέους δημιουργούς και ερμηνευτές και γι αυτό είμαστε πολύ χαρούμενοι και περήφανοι που πήραμε την πρωτοβουλία, ακριβώς σ’ αυτή την τόσο δύσκολη περίοδο.

Τα πρόσωπα και τα τραγούδια του πρώτου cd single είναι:

Οι δημιουργοί

Ο Γιάννης Βασιλόπουλος: στιχουργός … ετών 15!! Ο νεότερος στιχουργός, αυτή τη στιγμή στο ελληνικό τραγούδι, μαθητής Λυκείου, που μας έχει συστηθεί και από το βιβλίο του Αδιανόητα διαφορετικοί, που κυκλοφόρησε πριν ένα μήνα από τη Μικρή Άρκτο, με κείμενα από τo blog του. Υπογράφει τους στίχους δύο τραγουδιών (Αποφοίτηση και Ανοιχτό Βιβλίο).

• Ο Αντώνης Παπακωνσταντίνου: συνθέτης και κλασικός πιανίστας, ετών 24, μελοποίησε τους στίχους του Γιάννη Βασιλόπουλου με ευαισθησία και λυρισμό.  Ο Παπακωνσταντίνου και ο Βασιλόπουλος ετοιμάζουν ήδη το πρώτο τους μεγάλο δίσκο, που θα κυκλοφορήσει από τη Μικρή Άρκτο στις αρχές του ερχόμενου φθινοπώρου.

• Ο Μιχάλης και ο Παντελής  Καλογεράκης: δίδυμοι, 21 ετών. Μελοποιούν ποίηση από τα 16 τους χρόνια, με καταγωγή και ρίζες από το Ηράκλειο Κρήτης. Εδώ παρουσιάζουν δύο τραγούδια τους σε ποίηση Μιχάλη Γκανά και Γιάννη Ευθυμιάδη (Αυτοί παιδί μου δεν και 27). Το φθινόπωρο προγραμματίζεται η έκδοση κύκλου τραγουδιών τους με μελοποιημένη ποίηση.

• Ο Γιώργος Μητρογιαννόπουλος: τραγουδοποιός, 30 ετών με λόγο κοινωνικό και  πολιτικό, υπογράφει τους στίχους, τη μουσική και ερμηνεύει ό ίδιος τα τραγούδια του. Ο Δράκος, το τραγούδι του που παρουσιάζουμε στο πρώτο cd single, είναι μια ενδιαφέρουσα ιστορία – αναφορά στην ταινία Ο Δράκος του Ν. Κούνδουρου.

Οι ερμηνεύτριες

• Η Δήμητρα Σελεμίδου: ετών… 16 !! Ερμηνεύει με αισθαντικότητα και λυρισμό το τραγούδι Αποφοίτηση των Βασιλόπουλου – Παπακωνσταντίνου, είναι μαθήτρια Λυκείου και ζει στην Φλώρινα.

• Η Πολυξένη Καράκογλου: ετών… 19! Ερμηνεύει  με ευαισθησία και δυναμισμό το Ανοιχτό βιβλίο, το δεύτερο τραγούδι των Βασιλόπουλου – Παπακωνσταντίνου.

Μερικά σημαντικά  στοιχεία ακόμα:

• Την διεύθυνση παραγωγής, την καλλιτεχνική επιμέλεια και τον συντονισμό της  διαδικασίας παραγωγής  είχε ο Παρασκευάς Καρασούλος.

• Την ενορχήστρωση των τραγουδιών όλων των δίσκων που θα κυκλοφορήσουν, έχει ο Κώστας Παρίσης.

• Τα εξώφυλλα των cd single κοσμούνται με έργα του ζωγράφου Θάνου Κυριακίδη (Blind Adam Project).

Την Παρασκευή 28 του Φλεβάρη στον Ιανό, όλοι οι δημιουργοί και ερμηνευτές του πρώτου cd single  με την συμμετοχή του Σπύρου Παρασκευάκου και του Απόστολου Κίτσου (δημιουργού και ερμηνευτή αντίστοιχα που πρόκειται να παρουσιαστούν στο δεύτερο cd single) θα παρουσιάζουν τη δουλειά τους, σε μια μουσική παράσταση με την επιμέλεια και υπογραφή του Παρασκευά Καρασούλου και με είσοδο ελεύθερη στο κοινό.

Πιστεύουμε, πως την υποστήριξη όλων μας αλλά και του καθένα ξεχωριστά στο εγχείρημα που προτείνουμε, την απαιτούν οι δυσκολίες των καιρών αλλά και η ομορφιά της όλης χειρονομίας.

Καλή σας ακρόαση!