Το θέατρο Κινητήρας studio παρουσιάζει το βραβευμένο έργο για δύο του Γιώργου Ηλιόπουλου, «4ever» σε σκηνοθεσία Αντιγόνης Γύρα και Δημήτρη …

Αγορά.

Το 4 ever είναι το καυστικό χρονικό του θανάτου μιας δεκαοχτάχρονης σχέσης. Δυο παντρεμένοι αρχιτέκτονες με δύο παιδιά, βρίσκονται σ\’ ένα νησί των Κυκλάδων για να κλείσουν μια δουλειά. Μέσα σε μια νύχτα ανατρέπεται όλη τους η ζωή και η αλήθεια της σχέσης τους βγαίνει στην επιφάνεια. Ένα βραβευμένο, ορμητικό έργο που σχολιάζει με έντονο χιούμορ τις σχέσεις των ζευγαριών που κτίζουμε στη σύγχρονη δυτική κοινωνία.

Το 4ever κατά το συγγραφέα του “στάζει αίμα”, το αίμα ενός έρωτα που αυτοκτονεί γελώντας μπροστά στα μάτια των θεατών. 

Η εκδοχή του κινητήρα για το 4ever έχει ως κεντρικό άξονα την έννοια του συμβιβασμού σε επίπεδο προσωπικών σχέσεων και πως αυτές γίνονται κατ\’ επέκταση καθημερινές, πολιτικές και κοινωνικές επιλογές που μας οδηγούν στο ψέμα και την απάτη. Στην Ελλάδα του σήμερα.

Η παράσταση έκανε μερικά πολύ επιτυχημένα previews στα τέλη του καλοκαιριού στον κινητήρα κι έπειτα παρουσιάστηκε στη Μάνη και τα Κύθηρα.

Το έργο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2004 στο Θέατρο Ιλίσια-Βολονάκης  όπου είχε αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές όταν είχε, στο πλαίσιο ενός θεατρικού διαγωνισμού για νέους δημιουργούς τιμηθεί με το πρώτο βραβείο σκηνοθεσίας, καλύτερου έργου, παράστασης και ειδική μνεία για τους ηθοποιούς. Αφού ολοκλήρωσε έναν κύκλο παραστάσεων στο ίδιο θέατρο, παίχτηκε στο εξωτερικό, στην Αγγλία και τη Γερμανία κι επαναλήφθηκε πέρσυ  στην Ελλάδα σε σκηνοθεσία Βαρβάρας Δούκα. Αυτή την περίοδο θα βγει στους κινηματογράφους σε σκηνοθεσία Γιώργου Πυρπασόπουλου.

Σκηνοθεσία: Αντιγόνη Γύρα -Δημήτρης Αγοράς
Παίζουν: Δημήτρης Αγοράς-Έλενα Τυρέα
Σκηνικός Χώρος-Κοστούμια:Τόνια Αβδελοπούλου
Μουσικές Διασκεύες: Γιάννης Γιοκαρίνης
Φωτισμοί : Andi Steve
Φωτογραφίες : Ελένη Τάξερη
Παραγωγή : Κινητήρας 2011