O Γρηγόρης Βασίλας, ένας από τους κορυφαίους σολίστες του μπουζουκιού και το συγκρότημα «ΠΥΡΗΝΑΣ», συνθέτουν ένα μοναδικό σύνολο στον χώρο της λαϊκής μουσικής, και μας προσκαλούν να το απολαύσουμε σε μία συναυλία στο Θέατρο Βράχων.

Είναι μία άλλη προσέγγιση του λαϊκού ήχου, που από σταθερός ρεμπετολαϊκός μεταλλάσσεται σε φαντασία, όνειρα, χρώματα και αρώματα και φέρνουν κοντά τραγούδια που αγαπήθηκαν και τραγουδήθηκαν από όλους μας μέσα στις δεκαετίες άνθισης του ρεμπέτικου-λαϊκού και έντεχνου τραγουδιού.

Συνδυάζουν με πολύ μεγάλη επιτυχία το παλιό με το νέο και καταφέρνει οι συνθέσεις του να είναι προσιτές σε μικρούς και μεγάλους και εκτελεσμένες με τρόπο που το μπουζούκι στα χέρια του να φαντάζει σαν ένα όργανο για όλα τα είδη μουσικής.

Τα τραγούδια αυτά συνδέονται μεταξύ τους με κείμενα που αναφέρονται στις ιδιαίτερες αποχρώσεις της κάθε εποχής, πώς αυτές επηρέασαν την ελληνική μουσική και που φέρουν την υπογραφή μεγάλων δημιουργών.

Ολοκληρώνοντας τον δεύτερο προσωπικό του δίσκο σε στίχους του σπουδαίου στιχουργού Κώστα Φασουλά και τις εξαιρετικές ερμηνείες από τον Παντελή Θαλασσινό, την Σταυρούλα Μανωλοπούλου και την Χριστίνα Λάμπρου, συμμετέχει με τον «Πυρήνα» στο φεστιβάλ «στη σκιά των Βράχων» Δήμων Βύρωνα και Δάφνης – Υμηττού, και έχει την χαρά και την τιμή να παρουσιάσει την ολοκληρωμένη δουλειά του σε όλον τον κόσμο που θέλει να ακούσει κάτι νέο, κάτι διαφορετικό, μια άλλη προσέγγιση της λαϊκής μουσικής.

Ο Γρηγόρης Βασίλας έχει μακρόχρονη επιτυχημένη πορεία στην Ελλάδα και το εξωτερικό, συμμετέχοντας σε διεθνή φεστιβάλ, επενδύοντας μουσικά θεατρικές παραστάσεις και κινηματογραφικές ταινίες. Με την μακρόχρονη διδακτική του εμπειρία κάνει διαλέξεις και σεμινάρια για το μπουζούκι.

Παρουσίαση: Βασίλης Χατζηϊακώβου – εκδότης
Απαγγελία: Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος – ηθοποιός
Σολίστας του μπουζουκιού: Νίκος Τατασόπουλος

ΕΡΜΗΝΕΥΟΥΝ ΜΟΥΣΙΚΑ
μπουζούκι, τραγούδι: Γρηγόρης Βασίλας, Θοδωρής Στούγιος
κοντραμπάσο: Γιάννης Πλαγιαννάκος
κιθάρα, τραγούδι: Γιάννης Ευαγγέλου
πιάνο: Φίλιππος Παχνιστής
κλασική κιθάρα: Δημήτρης Χριστοδουλόπουλος
ακορντεόν: Αλέξανδρος Καμπουράκης
τραγούδι: Σταυρούλα Μανωλοπούλου
μηχανικοί ήχου: Γιώργος Καρυώτης, Ευτύχης Γιαννακούρας