Η Αθηναϊκή διαδρομή του 3ου φεστιβάλ ΝΥΧΤΕΣ ΤΡΟΜΟΥ ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 18 Μαΐου, σε ένα κατάμεστο ΙΝΤΕΑΛ, με την προβολή της ταινίας λήξης του φεστιβάλ El Cuerpo | The Body.

Πριν την έναρξη της ταινίας, πραγματοποιήθηκε η τελετή λήξης από τον διευθυντή του φεστιβάλ Kωνσταντίνο Χατζηπαπά κάνοντας έναν απολογισμό και ανακοινώνοντας την αύξηση της προσέλευσης κατά 25% από την περσινή εκδήλωση.

Την απονομή των βραβείων έκανε ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), κ. Χρήστος Τεντόμας, ο οποίος απένειμε και στην Βίβιαν Παπαγεωργίου το βραβείο Καλύτερης Ελληνικής Ταινίας Μικρού Μήκους.

Ο Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του 3ου Horrorant Film Festival ΝΥΧΤΕΣ ΤΡΟΜΟΥ, κ. Δημήτρης Κολιοδήμος, έδωσε τα βραβεία:

Καλύτερη Ταινία: Βρικόλακες (Vampyres)

Καλύτερη Σκηνοθεσία: Jose Pozo για τη ταινία Εκτροπή (Nick)

Καλύτερο Σενάριο: Προσκοπικός Οδηγός για μια Ζόμπι Αποκάλυψη (Scouts Guide to the Zombie Apocalypse)

Καλύτερος Ανδρικός Ρόλος: Itay Tiran για τη ταινία Δαίμονας (Demon)

Καλύτερος Γυναικείος Ρόλος: Molly Malcolm για τη ταινία Εκτροπή (Nick)

Καλύτερη Φωτογραφία: Daniel Salas για τη ταινία Βρικόλακες (Vampyres)

Καλύτερα Εφέ: Ειδύλλιο (Idila)

Ειδική Μνεία: Francesca (για την προσπάθεια αναβίωσης στη σημερινή εποχή, ενός είδους (Giallo) που ήκμασε στη δεκαετία του 70)

Επίσης βραβεύτηκαν οι ταινίες μικρού μήκους:

Καλύτερη Ξένη ταινία Μικρού Μήκους: The Fisherman (Alejandro Suarez Lozano)

Καλύτερη Ελληνική ταινία Μικρού Μήκους: Inner Land (Βίβιαν Παπαγεωργίου)

Οι ΝΥΧΤΕΣ ΤΡΟΜΟΥ την Πέμπτη 19 Μαΐου ξεκινούν τη διαδρομή τους στη Θεσσαλονίκη στους κινηματογράφους ΒΑΚΟΥΡΑ 1 και 2έως 25 Μαΐου.