Τα 47α Δημήτρια παρουσιάζουν τους Letto Ensemble στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στις

30 Σεπτεμβρίου 2012 στις 20.30 το βράδυ. Θέμα και τίτλος της συναυλίας, «Ένας μουσικός περίπατος στον 19ο και 20ο αιώνα για φλάουτο, κλαρινέτο και πιάνο» Με τους «Leto Ensemble».

Σε συνεργασία με το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Το μουσικό σύνολο Leto Εnsemble είναι ένα ξεχωριστό και ευέλικτο σχήμα για φλάουτο, κλαρινέτο και πιάνο, και έχει ως στόχο να εξερευνήσει και να προβάλλει ένα ευρείας κλίμακας ρεπερτόριο από παλαιότερα και σύγχρονα έργα. Το σύνολο αποτελείται από μουσικούς με κλασική παιδεία και συγκεκριμένα από την Κλειώ Παπαδοπούλου – Blonz (φλάουτο), τη Shelley Levy (κλαρινέτο) και τον Pavel Timofejevsky (πιάνο), οι οποίοι έχουν στο βιογραφικό τους εμφανίσεις σε χώρους όπως το Royal Festival Hall, St. Martin-in-the Fields, Royal Albert Hall.

Το Leto Εnsemble έχει εμφανιστεί σε αίθουσες συναυλιών στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε άλλες χώρες, ενώ συναυλία του μεταδόθηκε πρόσφατα από το BBC Radio 3. Το 2010, η γνωστή γιαπωνέζα συνθέτης Yoko Kubo συνέθεσε για το μουσικό σύνολο, το κομμάτι «Reflet» που παρουσιάστηκε σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση στο Λονδίνο και στη συνέχεια στο Sani Festival 2010.

Για την παρουσία του στα 47α Δημήτρια, το Leto Ensemble επέλεξε ένα πρωτότυπο πρόγραμμα που συνδυάζει πολύ γνωστά έργα των Debussy και Ravel συνδυασμένα με τη λυρικότητα του αυστραλού συνθέτη J. Carmichael, το δυναμικό χαρακτήρα του Szalowski και τη βασανιστική ομορφιά του Schulhoff. Το έργο του Carmichael, καθώς και το Trio του διεθνώς γνωστού νοτιοαφρικανού μουσικοσυνθέτη Hendrik Hofmeyr, παρουσιάζονται σε πρώτη εκτέλεση στην Ελλάδα.

Το πρόγραμμα
Μ. Emmanuel (1862-1938) Sonate Op.11για φλάουτο, κλαρινέτο και πιάνο
Ε. Chausson (1855- 1899) Andante and Alllegroγια κλαρινέτο και πιάνο
Α. Szalowski (1907-1973) Duoγια φλάουτο και κλαρινέτο
H. Hofmeyr (1957-) Trioγια φλάουτο, κλαρινέτο και πιάνο. Πρώτη εκτέλεση στην Ελλάδα
C. Debussy (1862-1918) Prelude a L’ Apres-Midi d’un Faune για φλάουτο, κλαρινέτο και πιάνο
E. Schulhoff (1894-1942) Sonata για φλάουτο και πιάνο
M. Ravel (1875-1937) AlboradadelGraciosoαπό το Miroirs για σόλο πιάνο
J. Carmichael (1930-) Thredbo Suite για φλάουτο, κλαρινέτο
και πιάνο. Πρώτη εκτέλεση στην Ελλάδα

«Leto Ensemle»:
Κλειώ Παπαδοπούλου – Blonz: φλάουτο
Shelley Levy: κλαρινέτο
Pavel Timofejevsky: πιάνο