Το θέατρο φοράει τα.. ανοιξιάτικά του και το γιορτάζει στο Bios: από τη Δευτέρα, 9 έως και την Κυριακή, 15 Μαΐου, το 9o Bob Theatre Festival είναι το γεγονός που όλοι περιμένουμε!

Με άξονα το καλό θέατρο νέων ταλαντούχων δημιουργών, σχεδιάστηκε και φέτος το πρόγραμμα της φετινής διοργάνωσης, το οποίο χωρίζεται στις εξής θεματικές ενότητες:

– Παραστάσεις που ξεχώρισαν την σαιζόν που πέρασε
– Πρεμιέρες και In-progress που παρουσιάζονται ειδικά για τους θεατές του 9ου Bob Theatre Festival
– Κωμωδία: το Bob Theatre Festival σε συνεργασία με το 2o Avaton International Comedy Festival, σας παρουσιάζει μια επιλογή από stand-up comedy και αυτοσχεδιασμό!
– Ανατρεπτικό Κουκλοθέατρο για «ψαγμένους» θεατές, 12 ετών και άνω
– Διαγωνισμός νέων δημιουργών Scratch Night 2016, ο οποίος –με την ευγενική χορηγία του STRONGBOW apple ciders- δίνει τη δυνατότητα στους νέους δημιουργούς να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους κάνοντας ένα δεκαπεντάλεπτο scratch… παράσταση!

Το τιμώμενο πρόσωπο του φετινού Φεστιβάλ είναι ο Γιώργος Νανούρης, ο οποίος -στο πλαίσιο της τιμητικής του διάκρισης- παρουσιάζει την παράσταση που συζητήθηκε και αγαπήθηκε όσο λίγες: Η Κατερίνα ανοίγει το 9ο Bob Theatre Festival σε μία παράσταση, της οποίας τα έσοδα θα διατεθούν στην Ελληνική Εταιρεία Διαταραχών Διάθεσης “ΜΑΖΙ”.

Για 9 χρόνια, το Bob Theatre Festival είναι το meeting point της Άνοιξης: για μία εβδομάδα, ξέρουμε ότι από την ώρα έναρξης του Φεστιβάλ μέχρι… αργά το βράδυ, το θέατρο γίνεται γιορτή: με δυνατές παραστάσεις, όμορφα πάρτυ, ωραία μουσική και… άπλετη θετική ενέργεια και χαρά! Θα σας (ξανα)δούμε στο Bob, λοιπόν!

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Δευτέρα, 9 Μαΐου

18:30 Scratch Night (1ος Προκριματικός) – Main (120’)

18.45 Περσινές Βροχές, σκην. X. Καρασαββίδης – Basement (60’)

20:15 Ποπ Κορν, Repente – Basement (60’)
21:00 Κατερίνα, σκην. Γ. Νανούρης – Main (75’)
21:45 Λάφυρα Τhe Show, σκην. Μ. Κανναβός – Basement (70’)
22:30 Με το ίδιο Μέτρο, C. for Circus – Main (90’)

Τρίτη, 10 Μαΐου

18:30 Scratch Night (2ος Προκριματικός) – Main (120’)
20:00 Ο Περαστικός, Cheek Bones – Basement (45’)
21:15 Είσαι ένα Κτήνος, Βίσκοβιτς, AbOvo & 4Frontal – Main (70’)
21:30 Περσινές Βροχές, σκην. Χ. Καρασαββίδης – Basement (60’)

Τετάρτη, 11 Μαΐου

18:30 Scratch Night (3ος Προκριματικός) – Main (120’)
19:00 Λάφυρα The Show, σκην. Μ. Κανναβός – Basement (70’)
21:15 Η Μαζώχτρα, σκην. Κ. Παπακωνσταντίνου – Main (90’) -Η παράσταση ακυρώθηκε-
21:15 Σχεδόν 40, Γιώργος Χατζηπαύλου – Basement (120’)

Πέμπτη, 12 Μαΐου

18:30 Scratch Night (4ος Προκριματικός) – Main (120’)
21:15 Είσαι ένα Κτήνος, Βίσκοβιτς, AbOvo & 4Frontal – Main (70’)
21:30 MusiComedy, Αριστοτέλης Ρήγας – Basement (90’)

Παρασκευή, 13 Μαΐου

18:30 Scratch Night (1ος Ημιτελικός) – Main (120’)
19:30 Για έναν Άντρα και μια Γυναίκα, Jackie ’n Billy – Basement (60’)
21:15 72 Ώρες, σκην. Γ. Σαρακατσάνης – Main (90’)
21:30 Μίχαελ Κόλχαας, η ιστορία ενός δίκαιου ανθρώπου, Τρις – Basement (75’)
23:15 Οι Ακαταμάχητοι Λεβέντες – Η τελική αναμέτρηση μέρος Β’, επίPlay – Main (55’)

Σάββατο, 14 Μαΐου

18:30 Scratch Night (2ος Ημιτελικός) – Main (120’)
19:00 Ποπ Κορν, Repente – Basement (60’)
20:30 Ο Περαστικός, Cheek Bones – Basement (45’)
21:15 Οικογένεια Μπες-Βγες, 4Frontal – Main (100’)
21:45 Για έναν Άντρα και μια Γυναίκα, Jackie ’n Billy – Basement (60’)
23:30 Κωμικό ΜΠΟΥΜ – Main (100’)

Κυριακή, 15 Μαΐου

18:00 Scratch Night (Τελικός) – Main (120’)
19:00 Μίχαελ Κόλχαας, η ιστορία ενός δίκαιου ανθρώπου, Τρις – Basement (75’)
21:00 Το κορίτσι που ήθελε να αγγίξει το μισοφέγγαρο, Κουκλοθέατρο ParaMana – Main (55’)
21:15 Το Παγκάκι – σκην. Γ. Καραντινάκης – Basement (90’)
22:30 Τελετή Λήξης – Main

ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ


Κατερίνα, σκην. Γ. Νανούρης

Στο πλαίσιο της τιμητικής του διάκρισης, ο Γιώργος Νανούρης, μας παρουσιάζει – στην έναρξη του 9ου Bob Theatre Festival – την παράστασή του «Κατερίνα», τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν στην Ελληνική Εταιρεία Διαταραχών Διάθεσης “ΜΑΖΙ”.

Περίπου 25.000 θεατές έχουν δει ως τώρα την παράσταση του Γιώργου Νανούρη βασισμένη στο βιβλίο που ο ίδιος διασκεύασε και σκηνοθέτησε χρησιμοποιώντας έναν φακό! Η παράσταση που συγκλόνισε κοινό και κριτικούς με τα απανωτά sold-out τα τελευταία δύο χρόνια, πραγματεύεται την αληθινή ιστορία της διπολικής μητέρας του συγγραφέα. Η Κατερίνα έχει μόλις αυτοκτονήσει και αρχίζει να αφηγείται την καταραμένη ζωή της. Φάρμακα, χάπια, σύζυγος και γιος, αγάπη και μίσος, ομοφυλοφιλία, αυτοσαρκασμός, χιούμορ ανακατεμένο με πόνο, στοργή μέσα από στριγγλιές, και απόπειρες αυτοκτονίας αποτελούν τη χαοτική πραγματικότητα της ηρωίδας που παλεύει με τη διπολική διαταραχή και γραπώνεται από όποιον μπορεί, με αποτέλεσμα να παρασύρει μια ολόκληρη οικογένεια στη δίνη της αρρώστιας της.

Συγγραφέας Αύγουστος Κορτώ (Το βιβλίο της Κατερίνας)
Ιδέα- Διασκευή-Σκηνοθεσία Γιώργος Νανούρης
Μουσική live Λόλεκ
Eρμηνεύει Λένα Παπαληγούρα
Μαζί τους επί σκηνής και ο Γιώργος Νανούρης

Λάφυρα, The show, σκην. Μ. Κανναβός

Εν μέσω ταραχών στην Επικράτεια ένα τηλεοπτικό παιχνίδι – σόου έχει καθηλώσει το κοινό στις οθόνες. Παίκτες επιλεγμένοι από τις φυλακές διεκδικούν ένα τεράστιο χρηματικό έπαθλο και την ελευθερία τους. Θεατές εγκλωβισμένοι αναζητούν με τον δικό τους τρόπο τη δική τους θέση σε μια  κοινωνία που καταρρέει, ενώ βασανιστικά ερωτήματα ζητούν άμεσες απαντήσεις  –  Ποιά είναι τα σημάδια; Πώς σε λένε; Ποιος είναι ο θησαυρός; Υπάρχει εναλλακτική; Ποίος φέρνει τους κατακλυσμούς;Δύο ζευγάρια και ένας διάσημος παρουσιαστής μετά φόβου και ελεγχόμενου πάθους  διεκδικούν το δικαίωμα τους στη ζωή, όχι πολύ μακριά από το εδώ και το τώρα. Ένα νεοελληνικό έργο που  πραγματεύεται το όριο του φόβου.

Κείμενο Μαρία Μάζη
Σκηνοθεσία Μάνος Κανναβός
Ερμηνεύουν Αιμιλία Βασιλακάκη, Ιζαμπέλα Κογεβίνα,Χάρης Μπόσινας, Φάνης Παυλόπουλους, Στέλιος Ψαρουδάκης

Με το ίδιο Μέτρο, C. for Circus

16ος αιώνας, Βιέννη. Κάθε έννοια τάξης κι ευνομίας έχει καταλυθεί. Ο Δούκας φεύγει και αφήνει αντικαταστάτη του στην εξουσία τον πιο ηθικό και νομοταγή άρχοντα, τον Άγγελο. Αυτός, εφαρμόζει αμέσως τους ανενεργούς νόμους: όλοι οι οίκοι ανοχής κλείνουν και η σεξουαλική συνεύρεση εκτός γάμου καταδικάζεται με θανατική ποινή. Ο νεαρός Κλαύδιος, που άφησε έγκυο τη μέλλουσα σύζυγό του, συλλαμβάνεται και πρόκειται να εκτελεστεί. Η Ισαβέλλα, δόκιμη μοναχή και αδελφή του, μαθαίνει το νέο και συναντάει τον Άγγελο για να του ζητήσει χάρη. Κι εκείνος, ως αντάλλαγμα, της ζητάει το κορμί της. Τελικά, θα έρθει αντιμέτωπος με τον νόμο που ο ίδιος εφάρμοσε;

Μετάφραση Ερρίκος Μπελιές
Σκηνοθεσία C. for Circus
Ερμηνεύουν Βαλέρια Δημητριάδου, Δημήτρης Κίτσος, Χρύσα Κοτταράκου, Ειρήνη Μακρή, Σπύρος Χατζηαγγελάκης

Ποπ Κορν, Repente

Όλα ξεκίνησαν κάπως έτσι: ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ ΟΠΟΙΟΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΕΝΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ Κ ΤΡΕΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΤΟ SUMMERTHEMOSTWANNABEDEADPERSONINTHEWORLD@DEATHCODE.COM, ΜΕ ΘΕΜΑ «Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΜΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΑΜΕΡ». Σε αυτή την ιστορία έχουμε την Σάμερ, τον Γουίντερ και τον Κύριο Α. Όλα ξεκίνησαν επειδή κάποια στιγμή,σε κάποια δύσκολη φάση της ζωής τους, οι ήρωές μας για κάποιο απροσδιόριστο λόγο αναρωτήθηκαν το ίδιο πράγμα …“Να ζει κανείς ή να μη ζει ;”

Κείμενο – Σκηνοθεσία Αγνή Χιώτη
Ερμηνεύουν Καλή Δάβρη, Θάνος Λέκκας, Κυριάκος Μαρκάτος
Ακούγονται οι φωνές των Δημήτρη Μαχαίρα, Σταμάτη Μπάκνη, Γιάννη Παπαθανασίου και Χάρη Χιώτη

Ο Περαστικός, Cheek Bones

Ένα συγκλονιστικό μονόπρακτο ψυχόδραμα που γράφτηκε το 1910 από τον Valery Yakovlevich Bryusov, ηγετική μορφή του Συμβολιστικού κινήματος στη Ρωσία. Ένας μονόλογος που θα μας υποβάλει σε μια ατμόσφαιρα ονειρική, αλλά και σκοτεινή: είναι βράδυ και η Γιούλια είναι μόνη της στο σπίτι. Κάποιος χτυπάει επίμονα την πόρτα της. Απρόσκλητος. Ή μήπως όχι; Η ιστορία ξετυλίγεται σιγά σιγά, μπερδεύοντας την πραγματικότητα με την ψευδαίσθηση.

Απόδοση Αναστασία Ανέστη, Έλενα Τριανταφύλλου
Σκηνοθεσία Cheek Bones
Ερμηνεύει Έλενα Τριανταφύλλου

Είσαι ένα Κτήνος, Βίσκοβιτς – AbOvo & 4Frontal

Ο Βίσκοβιτς είναι ένα ερμαφρόδιτο σαλιγκάρι, ένα μυρμήγκι-αυτοκράτορας, ένας σκαραβαίος με τεράστια περιουσία, ένας σκορπιός που σπέρνει τον τρόμο στην άγρια δύση και πολλά πολλά άλλα. Οι ξεκαρδιστικές του μεταμορφώσεις τον μπλέκουν σε απίστευτες περιπέτειες και μας θυμίζουν την ταπεινή πραγματικότητα της ανθρώπινης φύσης: Τελικά είμαστε όλοι μικροσκοπικα φοβισμένα ζώα που προσπαθούμε να επιβιώσουμε ανάμεσα σε άλλα μικροσκοπικά φοβισμένα ζώα. Οι AbOvo και οι 4Frontal ενώνουν για πρώτη φορά τις δυνάμεις τους ειδικά για το φετινό Bob Theatre Festival. Πέντε σκηνοθέτες και δέκα ηθοποιοί παρουσιάζουν αυτήν την ομαδική παράσταση, βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Alessandro Boffa.

Σκηνοθεσία Γιώργος Αγγελόπουλος, Σταύρος Γιαννουλάδης, Θανάσης Ζερίτης, Γιάννης Σαρακατσάνης, Πάνος Τοψίδης
Ερμηνεύουν Σταύρος Γιαννουλάδης, Θανάσης Ζερίτης, Ελένη Κουτσιούμπα, Χάρης Κρεμμύδας, Νεφέλη Μαϊστράλη, Μαρία Μπαλούτσου, Αλεξάνδρα Ούστα, Γιάννης Σαρακατσάνης, Πάνος Τοψίδης, Σωσώ Χατζημανώλη

Περσινές Βροχές, σκην. Χ. Καρασαββίδης

Ο ποιητικός μονόλογος του Χ. Καρασαββίδη, μετά το επιτυχημένο πέρασμά τους από το Θησείον, ένα θέατρο για τις Τέχνες και το 104, έρχονται για μια τελευταία παράσταση. Σε μια ιστορία που διαδραματίζεται από τις αρχές του Πρώτου ως τις αρχές του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου, περνούν γεγονότα που στιγμάτισαν την ανθρωπότητα, διανθισμένα με ποίηση, επιστήμη κι έρωτα. Και με το επίμονο ερώτημα, αν οι άνθρωποι που δίνουμε τη ζωή μας για ένα λουλούδι, είμαστε οι ίδιοι που αιματοκυλίσαμε πέντε ηπείρους.

Κείμενο-Σκηνοθεσία-Μουσική επιμέλεια Χρήστος Καρασαββίδης
Ερμηνεύει Δώρα Παρδάλη

Η Μαζώχτρα, σκην. Κ. Παπακωνσταντίνου

Πώς μπορεί ένα διήγημα με τριτοπρόσωπη αφήγηση, να παιχτεί  στο θέατρο χωρίς να υποστεί διασκευή και χωρίς τη χρήση αφηγητή;  Μετά τους «Χαλασοχώρηδες» του Αλ. Παπαδιαμάντη, η ίδια ομάδα επιστρέφει με το σπουδαίο διήγημα του Αργύρη Εφταλιώτη «Η Μαζώχτρα»: Μια ερωτική ιστορία καταλήγει σε αλλεπάλληλα φονικά ανάμεσα σε Χριστιανούς και Μουσουλμάνους συγχωριανούς. Ένα ψέμα αρκεί για να καταστρέψει ολόκληρο το χωριό: «Πού καιρός και πού κεφάλι να στοχαστούνε, να βρούνε τη ρίζα τού κακού. Όλοι φρενιασμένοι τρέχανε».

Η παράσταση της “Μαζώχτρας” είναι η συνέχεια και η εξέλιξη της φόρμας που πρωτοείδαμε στους “Χαλασοχώρηδες”  και  αποτελεί  πρόταση  της  ομάδας πάνω στη  δραματοποίηση της λογοτεχνίας.

Κείμενο Αργύρης Εφταλιώτης
Σκηνοθεσία Κώστας Παπακωνσταντίνου
Ερμηνεύουν Θοδωρής Θεοδωρίδης, Αγγελική Μαρίνου, Δημοσθένης Ξυλαρδιστός

Σχεδόν 40, Γιώργος Χατζηπαύλου

Μετά τις sold out παραστάσεις του τη σεζόν που πέρασε, ο Γιώργος επιστρέφει με μία νέα παράσταση που αναλύει όλα τα στάδια στη ζωή ενός άντρα αλλά και τη σχέση του με το άλλο φύλο, τη σημερινή εποχή και όλα τα παράξενα που βλέπουμε και βιώνουμε γύρω μας. Μια παράσταση που (δεν) θα μας διδάξει, που (δεν) θα μας προβληματίσει ΚΑΙ που θα μας κάνει να γελάσουμε ΠΟΛΥ!

MusiComedy, Αριστοτέλης Ρήγας

Σε ένα πρωτότυπο κωμικό ταξίδι θα μας μεταφέρει η παράσταση standup comedy και μουσικής κωμωδίας με τίτλο «musicomedy” του Αριστοτέλη Ρήγα, νικητή του 2ου Φεστιβάλ stand up comedy (1ο βραβείο Κριτικής Επιτροπής και Κοινού). Άλλοτε με την κιθάρα, άλλοτε με το γιουκαλίλι, με λογοπαίγνια και μπόλικο σουρεαλισμό ο Αριστοτέλης Ρήγας καταπιάνεται με κοσμοϊστορικά και πανανθρώπινα ζητήματα που απασχολούν τον απλό, καθημερινό άνθρωπο. Στην παράστασή του κάνει αναφορές στα ονόματα των ελληνικών πόλεων και στην έλλειψη φραγμών στην ονοματοδοσία των ψαριών, στη σύνδεση της ξένης και της ελληνικής μουσικής παράδοσης και σε πολλά άλλα σε ένα χορταστικό one man μουσικοκωμικό υπερθέαμα.

Για έναν Άντρα και μια Γυναίκα, Jackie ’n Billy

Δυο τρελοί επιστήμονες, μια γνωριμία όσο κρατάει ένα τσιγάρο, ένας ασφαλιστής και μία… περίπου νεκρή, ένα ντιμπέιτ ενός παράφορου έρωτα, ένα ζευγάρι που εφαρμόζει συμβουλές για να χωρίσει πολιτισμένα κι ένα γράμμα για τη «σιωπη» που κανείς δε μπόρεσε να προνοήσει, είναι ιστορίες για έναν άντρα και μια γυναίκα που, ίσως, τα καταφέρουν να επικοινωνήσουν. Ιστορίες που προκύπτουν μέσα από ένα παιχνίδι ρόλων… ενός άνδρα και μιας γυναίκας, που αναλαμβάνουν να καθαρίσουν έναν χώρο.Μία εκπληκτική συρραφή από θεατρικά κείμενα έξι νέων θεατρικών συγγραφέων που συνδέονται σε σουρρεαλιστικό τόπο και χρόνο.

Κείμενα Σταύρου Δάλκου, Ραφαήλ Εσθητού, Αννίτας Καπουσίζη, Γιώργου Καραχρήστου, Γιώργου Νικολαϊδη και Νικήτα Χολόγκιτα
Σκηνοθεσία, Καλλιτεχνική Επιμέλεια Βασίλης Ζαϊφίδης, Ζωή Ξανθοπούλου

72 Ώρες, σκην. Γ. Σαρακατσάνης

Μία καταιγιστική κωμωδία που εξελίσσεται μέσα σε 72 ώρες: όταν ο Μάνος γνώρισε τη Μάνια, ήταν και οι δύο πολύ κουρασμένοι από όλες τις προηγούμενες αποτυχημένες σχέσεις τους και τα εξίσου αποτυχημένα τυφλά ραντεβού τους. Μόνος αυτός, μόνη κι αυτή, στην κρίσιμη ηλικία των 38, αποφάσισαν να ενώσουν τις μοναξιές τους, για να έρθουν, λίγο καιρό αργότερα, αντιμέτωποι με ένα τεράστιο δίλημμα: είναι έτοιμοι να βουτήξουν στα βαθιά ή προτιμούν να πλατσουρίζουν για πάντα στα ρηχά, σαν ενήλικες με παρατεταμένη εφηβεία; 72 ΩΡΕΣ: μην ανησυχείτε, όμως! Η παράσταση διαρκεί πολύ λιγότερο.

Κείμενο Αστερόπη Λαζαρίδου-Γιώργος Χατζηπαύλου
Σκηνοθεσία Γιάννης Σαρακατσάνης
Ερμηνεύουν Βάσω Καβαλιεράτου, Κίμων Φιορέτος  

Μίχαελ Κόλχαας, η ιστορία ενός δίκαιου ανθρώπου, Τρις

Ο Μίχαελ Κόλχαας, ένας νομοταγής και φιλήσυχος έμπορος αλόγων, αδικείται. Το κράτος δεν τον προστατεύει γιατί εκείνος που τον έβλαψε είναι ισχυρός. Τότε είναι που ο Κόλχαας παίρνει το νόμο στα χέρια του. Οι τρεις ηθοποιοί ζωντανεύουν επί σκηνής αυτό το παράδοξο οδοιπορικό, όπου τα πρόσωπα, ο χώρος και ο χρόνος δράσης, εναλάσσονται σε έναν περιπετειώδη καλπασμό αφήγησης. Ένα συγκλονιστικό χρονικό για τη δύναμη της ανθρώπινης ψυχής και το μαρτύριο του να είσαι δίκαιος: “…θα έπρεπε να τον μνημονεύουν ως υπόδειγμα καλού πολίτη, αν δεν το είχε παρακάνει με μία αρετή. Η αίσθηση του δικαίου  τον έκανε ληστή και φονιά.”

Κείμενο Χάινριχ Φον Κλάιστ
Μετάφραση Θόδωρος Παρασκευόπουλος
Σκηνοθεσία -Δραματουργική Επεξεργασία- Ερμηνεία Ομάδα «Τρις» (Χρηστίνα Γαρμπή, Κώστας Κουνέλλας, Βασίλης Σαφός)

Οι Ακαταμάχητοι Λεβέντες – Η τελική αναμέτρηση μέρος Β’, επίPlay

Ο Μπλε Κορμοράνος, η Ατσάλινη Πεταλούδα και το Αγέρωχο Πάντα, οι «Ακαταμάχητοι Λεβέντες» ξαναχτυπούν! Κυνηγημένοι από το Δόκτωρα Κακούργο προσπαθούν να λύσουν το μυστήριο της φαρμακερής καραμέλας κι έρχονται αντιμέτωποι με τη δόλια Άννα Κόντα… Κι ενώ αγωνίζονται να σώσουν τη Μπόχαμ Σίτυ, ανακαλύπτουν ότι θα πρέπει να σώσουν ολόκληρο τον κόσμο…

Σύλληψη ομάδα επίPlay
Σκηνοθεσία Δημήτρης Δεγαΐτης
Ερμηνεύουν Αλέξανδρος Πέρρος, Αυγουστίνος Κούμουλος, Νάντια Μητρούδη, Ιζαμπέλλα Μπαλτσαβιά

Οικογένεια Μπες-Βγες, 4Frontal

Στο παλιό αρχοντικό της οδού Αλφόνσου Πίπερμαν, η ήρεμη ζωή της ζάμπλουτης οικογένειας Πουστοδούλου, που εμπορεύεται τα προφυλακτικά ΜΠΕΣ-ΒΓΕΣ, ταράσσεται από τις συνεχείς απώλειες των μελών της. Όταν η πεντάχρονη Σίσσυ, η νόμιμη  κληρονόμος της αμύθητης περιουσίας, αντιλαμβάνεται ότι κινδυνεύει, αποφασίζει να αναλάβει δράση και να ξεσκεπάσει το καλά κρυμμένο μυστικό. Κανείς όμως δεν ξέρει το δικό της μυστικό. Η Σίσσυ μεγαλώνει με εκατονταπλάσια ταχύτητα από το κανονικό. Κάπου ανάμεσα σε ήχους παιδικών τραγουδιών, ναζιστικών ύμνων, εντερικών αερίων και απόκοσμων γέλιων. Σε μία έπαυλη στο κέντρο της Αθήνας. Το μυθιστόρημα του Γιάννη Ξανθούλη, που πρωτοδημοσιεύτηκε το 1982, παρουσιάζεται για πρώτη φορά επί σκηνής από την ομάδα 4Frontal.

Κείμενο Γιάννης Ξανθούλης
Σκηνοθεσία Θανάσης Ζερίτης
Ερμηνεύουν Ευαγγελία Καρακατσάνη, Ελένη Κουτσιούμπα, Αμαλία Νίνου, Αριστέα Σταφυλαράκη

Κωμικό ΜΠΟΥΜ

Το Κωμικό ΜΠΟΥΜ επιστρέφει μετά από 1 χρόνο απουσίας στο Bob Festival και φτιάχνει από το μηδέν μια late night παράσταση improv comedy.  Πάρτε το ρόλο του σεναριογράφου, του σκηνοθέτη, του ηθοποιού και καθοδηγήστε την παράσταση όπου θέλετε εσείς!

Με τους Λάμπρο Φισφή, Ζήση Ρούμπο, Γιάννη Σαρακατσάνη, Γιώργο Αγγελόπουλο και αλλους Special guest

Το κορίτσι που ήθελε να αγγίξει το μισοφέγγαρο, Κουκλοθέατρο ParaMana
Για ηλικίες 12 και άνω

Η παράσταση βασίζεται στο γιαπωνέζικο παραμύθι  Tsuki no Waguma – The Crescent Moon Bear, ένα διαχρονικό παραμύθι για ενήλικες που ταξιδεύει τους θεατές στον Πόλεμο των Χαρακωμάτων αναδεικνύοντας τις μη αναστρέψιμες συνέπειες του. Πρόκειται για μία παράσταση μοναδική του είδους της από άποψη τεχνικής και εξοπλισμού, που πραγματοποιείται με τρισδιάστατη απεικόνιση σκιάς και προβολές από έναν αυτοσχέδιο χειροκίνητο προτζέκτορα. Η αφήγηση γίνεται ζωντανά και επενδύεται από ηλεκτρονική μουσική ειδικά γραμμένη για την παράσταση.

Σύλληψη-Σκηνοθεσία Αναστασία Παράβα, Στάθης Τσεμπερλίδης
Εμψύχωση φιγούρας-Ζωντανή Αφήγηση Αναστασία Παράβα

Το Παγκάκι – σκην. Γ. Καραντινάκης

Ο Αλεξάντερ Γκέλμαν ένας από τους πιο σημαντικούς συγγραφείς της εποχής του, έγραψε το Παγκάκι το 1983 και από τότε έχει μεταφραστεί και παιχτεί σε τριάντα χώρες. Πρόκειται για μια κωμικοτραγική ιστορία δύο μοναχικών ανθρώπων που συναντιούνται τυχαία σε ένα πάρκο. Κάνουν μαζί την διαδρομή από το ψέμα στην αλήθεια. Αυτός και Αυτή φέρνουν στη σκηνή το πιο ζωντανό, το πιο εύφορο από τα θέματα, την Αγάπη. Και οι δύο ψάχνουν για μια καινούργια αρχή, ενώ από καιρό γνωρίζουν πως την έχουν ήδη κάνει… Μια ιστορία που θα μπορούσε να συμβεί σε κάθε πάρκο, σε κάθε χώρα.

Σκηνοθεσία-Μετάφραση Γρηγόρης Καραντινάκης
Ερμηνεύουν Αλέξανδρος Καλπακίδης, Έλενα Μαρσίδου

Τελετή Λήξης – Abovo & 4Frontal

Επιτέλους, το Bob Theatre Festival θα κλείσει για πρώτη φορά με μια μεγαλοπρεπή τελετή λήξης. Οι AbOvo και οι 4Frontal θα βραβεύσουν τις παραστάσεις που συμμετείχαν στο φετινό φεστιβάλ με μερικά.. διαφορετικά βραβεία αλλά και θα ανακοινώσουν τους νικητές του διαγωνισμού Scratch Night.

ΒΟΒ THEATRE FESTIVAL & ΒΙΒΛΙΑ από την Κάπα Εκδοτική

H Κάπα Εκδοτική δίνει το παρών στο 9ο Bob Theatre Festival και παρουζιάζει τις εκδόσεις της: αγαπημένοι τίτλοι από λογοτεχνία και το θέατρο διατίθενται σε προνομικαή τιμή, αποκλειστικά και… ειδικά για τους θαμώνες του 9ου Bob Theatre Festival.

ΒΟΒ ΤHEATRE FESTIVAL & 2nd Avaton International Comedy Festival

Σε μία εποχή που το γέλιο γίνεται απαραίτητο στοιχείο για να αντέξουμε τα κακώς κείμενα, το Bob Theatre Festival διοργανώνει βραδιές Κωμωδίας, υπό την αιγίδα του 2ου Avaton International Comedy Festival, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 16 έως και 20 Ιουνίου και για το οποίο περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ: www.avatoncomedyfestival.com