Τρεις καταξιωμένοι μουσικοί συνεργάζονται για να παρουσιάσουν ένα ρεπερτόριο εμπνευσμένο από την προσωπική ζωή δύο μεγάλων

συνθετών, του Ρόμπερτ Σούμαν και του Γκούσταβ Μάλερ. Καθώς και οι δύο παντρεύτηκαν γυναίκες συνθέτριες, το ρεπερτόριο περιλαμβάνει και κομμάτια των τελευταίων.

Ο Σούμαν έγραψε μερικά από τα καλύτερα έργα του την περίοδο του έρωτά του για την Κλάρα Βικ, κι εκείνη τάχθηκε στην ανάδειξη και την προώθηση της μουσικής του πριν και μετά το θάνατό του. Αν και πολύ λιγότερα σε αριθμό απ’ αυτά που έγραψε ο σύζυγός της, τα τραγούδια της Κλάρα αναδίδουν μια τρυφερή αίσθηση των πραγμάτων, τη γυναικεία ευαισθησία και το άρωμα ενός βαθιά βιωμένου ρομαντισμού.

Ο Μάλερ, από την άλλη, πριν παντρευτεί τη σύζυγό του, Άλμα, απαίτησε από εκείνη να σταματήσει να συνθέτει προκειμένου να αφιερωθεί εξ’ ολοκλήρου στη δημιουργία οικογένειας. Η Άλμα άρχισε να συνθέτει ξανά προς το τέλος του γάμου τους και μετά τον θάνατο του Μάλερ, και τα περισσότερα έργα της έχουν ηχογραφηθεί.

O Νίκος Σπανός, κόντρα τενόρος, έχει διακριθεί για τη συμμετοχή του σε όπερες, σε ορατόρια και σε ρεσιτάλ. Έχει συνεργαστεί ως σολίστ με την Εθνική Λυρική Σκηνή, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης, το Εθνικό Θέατρο, την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και Θεσσαλονίκης, την Bach Sinfonia (Η.Π.Α.), την Camerata Stuttgart, την Venice Baroque Orchestra, καθώς και με μικρότερα σύνολα παλιάς μουσικής στην Ελλάδα και τις Η.Π.Α.

Η Σοφία Κυανίδου, σοπράνο, έχει επίσης συνεργαστεί με σημαντικές ελληνικές ορχήστρες, όπως την Καμεράτα, την Ορχήστρα των Χρωμάτων και το Συγκρότημα Ελληνικής Μουσικής, ενώ έχει εμφανιστεί μεταξύ άλλων στο Konzerthaus και στο Musikverein της Βιέννης. Έχει δώσει πολλές συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό δίνοντας έμφαση στο Lied και στην προώθηση και διάδοση της μουσικής Ελλήνων συνθετών.

Ο Νίκος Ζαφρανάς, πιανίστας, έχει δώσει ρεσιτάλ πιάνου και συναυλίες μουσικής δωματίου στην Ελλάδα και σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, ενώ έχει διακριθεί με το πρώτο βραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πιάνου, εκπροσωπώντας την Ελλάδα στο διαγωνισμό «Jugend Musiziert» στη Φρανκφούρτη, με την υποτροφία «Ganev» το 1988, καθώς και με το Ειδικό Βραβείο Εξαιρετικής Επίδοσης στη Συνοδεία στο διεθνή διαγωνισμό «Moscow Sounds» στη Μόσχα το 2008.

Νίκος Σπανός – κόντρα τενόρος
Σοφία Κυανίδου – σοπράνο
Νίκος Ζαφρανάς – πιάνο