Ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου μας προσκαλεί στο 45ο Φεστιβάλ Βιβλίου, όπως κάθε χρόνο, στο χώρο του Ζαππείου, στο πλαίσιο του οποίου έχει προγραμματίσει ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις.

Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων από τις 8 Σεπτεμβρίου μέχρι το τέλος του φεστιβάλ:

Σάββατο 10/09/2016, 20:00, διοργάνωση Σ.ΕΚ.Β. – ΕΡΤ
«ΕΡΤ και Ελληνική Κοινωνία. Αλληλεπίδραση και αλληλοδιαμόρφωση».

Τα τελευταία 50 χρόνια είναι θεαματική η παρουσία της ΕΡΤ στο πολιτιστικό μας γίγνεσθαι και κατά συνέπεια στη διαμόρφωση της σύγχρονης κοινωνίας.

Θα μιλήσουν οι κ.κ.: Σταύρος Ιωάννου (σκηνοθέτης-Δ/ντής Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας), Σταύρος Καπάκος (Γενικός Δ/ντής Ενημέρωσης ΕΡΤ), Ροδόλφος Μορώνης (δημοσιογράφος), Γιώργος Πλειός (Καθηγητής στο Τμήμα Επικοινωνίας & ΜΜΕ του ΕΚΠΑ), Ισαβέλλα Σασλόγλου (Γενική Δ/ντρια Προγράμματος ΕΡΤ), Γιάννης Σμαραγδής (σκηνοθέτης), Άρης Φατούρος (σκηνοθέτης-σύμβουλος προγράμματος στην Τηλεόραση της Βουλής). Τη συζήτηση συντονίζει ο εκδότης, κ. Γιάννης Σολδάτος. Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Κυριακή 11/09/2016, 20:00, διοργάνωση Σ.ΕΚ.Β. – ΕΡΤ
«Αρχείο ΕΡΤ: η Δημόσια Τηλεόραση ως μέσο αποτύπωσης, ανάδειξης και διάσωσης της ιστορικής και πνευματικής μας κληρονομιάς».

Συζήτηση για τους σπάνιους θησαυρούς της Ελληνικής Ραδιοτηλεόρασης, αιώνιο κτήμα του ελληνικού λαού.

Θα μιλήσουν οι κ.κ. Βασίλης Αλεξόπουλος (Δ/ντής Αρχείου ΕΡΤ), Στάθης Βαλούκος (συγγραφέας-ιστορικός), Βάσω Κανελλοπούλου (παραγωγός ντοκιμαντέρ), Τάκης Σακελλαρίου (σκηνοθέτης), Στέλιος Χαραλαμπόπουλος (σκηνοθέτης). Τη συζήτηση συντονίζει ο εκδότης κ. Γιάννης Σολδάτος. Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Δευτέρα 12/09/2016, 20:00, διοργάνωση Σ.ΕΚ.Β. – ΕΡΤ
«Το θεατρικό έργο στη Δημόσια Τηλεόραση. Αντί σκηνής, η οθόνη».

Το πέρασμα θεατρικών παραστάσεων στη οθόνη της τηλεόρασης και η παραγωγή αντίστοιχων παραστάσεων από τη Δημόσια Τηλεόραση. Το στίγμα που άφησε στη Δημόσια Τηλεόραση το Θέατρο της Δευτέρας.

Θα μιλήσουν οι κ.κ.: Δήμος Αβδελιώδης (σκηνοθέτης), Στέφανος Ληναίος (ηθοποιός), Ελένη Μαβίλη (συγγραφέας-σκηνοθέτις), Στέλιος Ράλλης (σκηνοθέτης), Σωτήρης Χατζάκης (σκηνοθέτης), Γιώργος Χατζιδάκις (συγγραφέας), Σταμάτης Χονδρογιάννης (σκηνοθέτης). Τη συζήτηση συντονίζει ο εκδότης κ. Γιάννης Σολδάτος. Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Τρίτη 13/09/2016, 20:00, διοργάνωση Σ.ΕΚ.Β.
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΠΟΙΗΤΗ ΚΑΙ ΕΚΔΟΤΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡΟΝΑ.

Ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου τιμά τον κορυφαίο μας ποιητή και εκδότη Γιώργο Χρονά για το σύνολο του ποιητικού και εκδοτικού του έργου.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσει το Προεδρείο του Σ.ΕΚ.Β. και θα μιλήσουν οι κ.κ.: Ζυράννα Ζατέλη (συγγραφέας), Βασίλης Ζηλάκος (εκδότης-ποιητής), Φώτης Θαλασσινός (συγγραφέας), Ανδρέας Μήτσου (πεζογράφος), Θανάσης Νιάρχος (συγγραφέας), Σταύρος Σταυρόπουλος (συγγραφέας). Τη συζήτηση συντονίζει ο ποιητής-κριτικός κ. Κωνσταντίνος Μπούρας.

Μετά τη συζήτηση, θα παρουσιαστεί απόσπασμα από την παράσταση του έργου του Γιώργου Χρονά «Το όνομά μου είναι Τζέημς Ντιν», με τον Αγησίλαο Σιούνα, που θα παρουσιαστεί στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης από 14 Νοεμβρίου 2016. Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Τετάρτη 14/09/2016, 20:00, διοργάνωση Σ.ΕΚ.Β. – ΕΡΤ
«Τηλεοπτικές εκπομπές με θέμα το βιβλίο ως πνευματικό αλλά και καταναλωτικό αγαθό».

Η Δημόσια Τηλεόραση ήταν η μοναδική -σχεδόν- που στάθηκε, ως όφειλε, δίπλα στο βιβλίο και ο εκδοτικός κόσμος της χρωστάει αρκετά.

Θα μιλήσουν οι κ.κ.: Βασίλης Βασιλικός (συγγραφέας), Γιάννης Γαϊτάνος (συγγραφέας), Αντώνης Κόκκινος (σκηνοθέτης), Τάκης Παπαγιαννίδης (σκηνοθέτης), Σταύρος Στρατηγάκος (σκηνοθέτης), Άρης Σφακιανάκης (συγγραφέας), Μικέλα Χαρτουλάρη (δημοσιογράφος), Γιώργος Χρονάς (ποιητής-εκδότης), Τάσος Ψαρράς (σκηνοθέτης). Τη συζήτηση συντονίζει ο εκδότης κ. Γιάννης Σολδάτος. Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Παρασκευή 16/09/2016, 20:00, διοργάνωση Σ.ΕΚ.Β. – ΕΡΤ
«Τηλεοπτικές Διασκευές Βιβλίων».

Όσα χρωστάει η ποίηση στο Μίκη Θεοδωράκη, για την διάδοσή της, χρωστάει και η ελληνική λογοτεχνία στη Δημόσια Τηλεόραση. Πολλοί μάθανε να διαβάζουν επειδή σπουδαία βιβλία έγιναν αγαπημένα σήριαλ…

Θα μιλήσουν οι κ.κ.: η σύζυγος του Τάσου Αθανασιάδη Μαρία Αθανασιάδου (Δρ. Φιλοσοφικής Πανεπιστημίου Αθηνών), Άγγελος Αντωνόπουλος (ηθοποιός), Μένος Δελιοτζάκης (Προϊστάμενος Τμήματος Ελληνικού Προγράμματος ΕΡΤ), Ρένα Θεολογίδου (δημοσιογράφος), Μιμή Ντενίση (ηθοποιός), Δήμητρα Χατούπη (ηθοποιός). Τη συζήτηση συντονίζει ο εκδότης κ. Γιάννης Σολδάτος. Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Σάββατο 17/09/2016, 20:00, διοργάνωση Σ.ΕΚ.Β. – Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν
«Μια γιορτή για τον Σαίξπηρ»

Τετρακόσια χρόνια από τον θάνατο του δραματουργού που σφράγισε όλο το θέατρο από την Αναγέννηση και μετά, δεκαοχτώ θεατρικοί συγγραφείς συναντήθηκαν στη Σχολή του Θεάτρου Τέχνης στο Εργαστήριο Θεατρικής Γραφής με τίτλο “Γράφοντας θέατρο με χαρακτήρες από τα έργα του Σαίξπηρ” με εισηγητή τον συγγραφέα Ανδρέα Φλουράκη. Διάβασαν, έγραψαν, έσβησαν και τελικά δημιούργησαν ένα σπονδυλωτό έργο με ελισαβετιανό άρωμα που θα παρουσιαστεί σε μορφή αναλογίου. Σκηνοθεσία: Αιγινίτου Μαρία – Φλουράκης Ανδρέας. Συγγραφείς: Αιγινίτου Μαρία, Δέδε Θεώνη, Ζακυνθηνού Δήμητρα, Κλαουδάτου Μαρίζα, Κωστοπούλου Ελένη, Λαγόπουλος Αλέξανδρος, Λαμπροπούλου Μίνα, Λουκίδου Κατερίνα, Μάζη Μαρία, Μαυρόγιαννης Αλέξανδρος, Μπουμπουράκας Παναγιώτης-Αλέξανδρος, Ξηρίδου Αδαμαντία, Παπαγεωργίου Μαρία, Ράπτη Νίκη, Τανίδου Δανάη, Τσόγια Δώρα, Φίτσιου Ζέτη, Χριστογιώργος Βασίλης.

Θα μιλήσουν οι κ.κ.: Κώστας Γεωργουσόπουλος (κριτικός θεάτρου), Μαριάννα Κάλμπαρη (σκηνοθέτις-Δ/ντρια Θεάτρου Τέχνης), Νίκος Καμτσής (σκηνοθέτης-Δ/ντής θεάτρου Τόπος Αλλού). Τη συζήτηση συντονίζει ο ποιητής-κριτικός κ. Κωνσταντίνος Μπούρας. Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Κυριακή 18/09/2016, 20:00, διοργάνωση Σ.ΕΚ.Β. – ΕΡΤ
«Η μουσική στη Δημόσια Τηλεόραση. Ένας καλός ακροατής, ένας καλός αναγνώστης».

Η τηλεόραση από τη φύση της, ως οπτικοακουστικό μέσο, βάδισε στενά συνδεδεμένη με τον “μουσικοοπτικό” χώρο.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο κ. Γιάννης Σταθόπουλος, ως Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, που φιλοξενεί από τη γέννηση της ΕΡΤ το ιστορικό Ραδιομέγαρο. Θα μιλήσουν οι κ.κ.: Μιχάλης Γρηγορίου (συνθέτης και μέλος του Δ.Σ. της ΕΡΤ), Νίκος Κυπουργός (συνθέτης), Διονύσης Τσακνής (συνθέτης και Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΡΤ) και Βύρων Φιδετζής (Δ/ντής Ορχήστρας). Τη συζήτηση συντονίζει ο εκδότης κ. Γιάννης Σολδάτος.
Θα επακολουθήσει συναυλία από τα μουσικά σύνολα της ΕΡΤ.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ (στο χώρο εκδηλώσεων του Φεστιβάλ)

Παρασκευή 09/09/2016, 20:00
«…κι έζησαν αυτοί καλά!», παράσταση Αφήγησης Παραμυθιών
Αφήγηση: Νάγια Οικονομοπούλου, Μουσική: Γιάννης Ρασούλης
Παραμύθια από την ελληνική λαϊκή παράδοση για ήρωες άτολμους και τολμηρούς. Ποια είναι αυτή που δεν τολμά το στόμα της ανοίξει; Κι εκείνη που το άνοιξε, τόλμη πολύ έχει δείξει! Κι αυτός εκεί ο νιούτσικος που δράκους περιπαίζει, να ‘ναι μονάχα τολμηρός ή και λιγάκι πονηρός; Ας ακούσουμε τις ιστορίες τους για να μάθουμε αν τελικά …έζησαν αυτοί καλά!

Διάρκεια Παράστασης: 60’. Η παράσταση απευθύνεται σε κοινό κάθε ηλικίας.

Σάββατο 10/09/2016
18:30, Εκδόσεις Vakxikon.gr
Στρογγυλό τραπέζι περί ποίησης. Συμμετέχουν οι ποιητές: Νάσος Αθανασίου (“Εν υπνώσει”), Αντώνης Βερούχης (“Τα χρόνια της κρίσης”), Δημοσθένης Δαββέτας (“Η απιστία των άστρων”), Σταύρος Καμπάδαης (“Ε, ψιτ κύριος! Ποια είναι η ιστορία σου;”), Μαρία Στρίγκου (“Τυρκουάζ”). Συντονίζει η δημοσιογράφος του Τρίτου Προγράμματος της ΕΡΑ Βίκυ Τσιανίκα.

Κυριακή 11/09/2016
11:00, «Γιατί χαμογελάει η Τζοκόντα» από το θέατρο Αερόπλοιο, θεατρική παράσταση για παιδιά, διάρκεια: 60’.
Το “Γιατί χαμογελάει η Τζοκόντα” είναι μια παράσταση/θεατρικό δρώμενο που με ένα σοφό συνδυασμό θεάτρου και αισθητικής αγωγής παρουσιάζει τους πιο γνωστούς πίνακες μεγάλων ζωγράφων με απλό παιχνιδιάρικο και απολύτως κατανοητό, για τα παιδιά, τρόπο. Σκοπός η εξοικείωση τους με την ζωγραφική. Με απλά μέσα παρουσιάζονται πίνακες στα παιδιά και η παραμυθού τα οδηγεί σε ένα συμμετοχικό παιχνίδι, με μουσική και κίνηση. Το δρώμενο απογειώνεται στο τέλος όπου αφού ταξιδέψουν με το πλοίο του Salvatore Dali (που αντί για πανιά έχει πεταλούδες και πετάει), τα αεροπλάνα του Leonardo da Vinci και αφού συναντήσουν τις μπαλαρίνες του Degas, φτάνουν στο τσίρκο του Chagall. Είναι η ώρα 43 (!)Έτσι λένε τα ρευστά ρολόγια του Dali.Είναι η ώρα, όλα τα παιδιά να κάνουν όλοι μαζί, το δικό τους πίνακα. Η ηθοποιός και τα παιδιά ανασκουμπώνονται και πάνω σ’ ένα άσπρο χαρτί τα παιδιά ρίχνουν η «ραίνουν» με…. πολύχρωμα κομφετί και σχηματίζουν μια υπέροχη ζωγραφιά Το έργο τέχνης των παιδιών μένει στο σχολείο σαν ανάμνηση της παράστασης και της ευχάριστης ώρας που περάσαμε μαζί, παρέα με τους ζωγράφους και τις διάσημες ζωγραφιές τους.

12:15, «Το ‘πε, δεν το ‘πε!», παράσταση αφήγησης παραμυθιών
Αφήγηση: Γεωργία Φρουτζιάλα, Μουσική: Γιάννης Ρασούλης
Τα παραμύθια είναι για να λέγονται, τα μυστικά πάλι για να κρατιούνται κρυφά. Τι γίνεται όμως αν ένα μυστικό τρυπώσει σ’ ένα παραμύθι και κατά λάθος ειπωθεί; Τότε… η περιπέτεια αρχίζει!.

Διάρκεια Παράστασης: 60’. Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά 3 – 11 χρονών.

18:30, Εκδόσεις Vakxikon.gr
Παρουσίαση της θεατρικής έκδοσης του Αθανάσιου Βαβλίδα «Oκτώ μονόλογοι και ένας διάλογος». Θα μιλήσει η θεατρολόγος-συγγραφέας-κριτικός λογοτεχνίας Ασημίνα Ξηρογιάννη. Θα ακολουθήσει αναλόγιο.

Δευτέρα 12/09/2016
18:30, «Το νοιάξιμο, Ιστορίες για την αδελφική αγάπη», παράσταση αφήγησης παραμυθιών
Αφήγηση: Ακριβή Καλδίρη, Μουσική: Γιάννης Ρασούλης
Η αδελφική αγάπη, μια σχέση που σου δίνει την θέση της μοναδικότητας στον κόσμο ολάκερο. Είναι δεσμός τόσο δυνατός που, αν πάει να σπάσει, η καρδιά δεν το αντέχει και ριζώνει σ’ αυτήν πόνος αβάσταχτος. Η αγάπη αυτή είναι πιο δυνατή απ’ όλες τις δυσκολίες. Στο τέλος, τ’ αδέλφια γίνονται πάντα βασιλιάδες ή κι αστέρια που λάμπουν πέρα από την κακία του κόσμου ετούτου.

Διάρκεια Παράστασης: 60’. Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά κι ενηλίκους.

Τρίτη 13/09/2016
18:30, Εκδόσεις Νέα Ακρόπολη
Οι Εκδόσεις και ο Πολιτιστικός και Φιλοσοφικός Οργανισμός Νέα Ακρόπολη παρουσιάζουν το δρώμενο “philosophy battle Αριστοτέλης – Πλάτωνας”.

Τετάρτη 14/09/2016
18:30, Εκδήλωση με τίτλο «Άλυτα ψυχολογικά προβλήματα των γονέων που επηρεάζουν τη ζωή των παιδιών». Παρουσίαση του βιβλίου «17 στιγμιότυπα ζωής», του συγγραφέα- ψυχολόγου Νίκου Πόρτολα. Είναι πλέον αποδεδειγμένη η επιρροή των γονέων (κυρίως της μητέρας), και των άλυτων ψυχολογικών τους προβλημάτων, στα παιδιά τους και ιδιαίτερα σε αυτά του ίδιου φύλου με τον πάσχοντα γονέα. Αν και φαινομενικά θεωρούνται υγιείς και δύνανται να λειτουργούν ικανοποιητικά στην καθημερινότητά τους, πολύ γονείς μπορούν να γίνουν αιτίες διαχρονικών προβλημάτων για τους απογόνους τους. […]

Πέμπτη 15/09/2016
18:30, Άνεμος εκδοτική
Η συγγραφέας Λαμπρίνα Α. Μαραγκού παρουσιάζει το μυθιστόρημα της «Ποτέ δεν φτάνει το αρκετό».

20:00, Εκδόσεις Vakxikon.gr
ΓΥΜΝΗ ΘΕΟΛΟΓΙΑ. Παρουσίαση της ποιητικής συλλογές του Κώστα Μαρδά. Oμιλητές οι κ.κ. Φώτης Κουβέλης, ποιητής, Γιώργος Χρονάς, ποιητής. Ποιήματα θα απαγγείλει η ηθοποιός Μαρία Σπαντιδάκη.

Παρασκευή 16/09/2016,
18:30, Εκδόσεις Κάκτος
Παρουσίαση του βιβλίου “Η μπαλάντα του θεϊκού ανθρώπου” του συγγραφέα Αντώνη Ρούσσου. Απόψεις πάνω στην ανθρώπινη ύπαρξη γραμμένες σε ποιητικό λόγο, με τη βοήθεια των αρχαίων ελληνικών κειμένων των τραγικών και κωμικών ποιητών της κλασικής Ελλάδας.

Σάββατο 17/09/2016
18:30, Εκδόσεις Καστανιώτη
Συζήτηση με τους συγγραφείς Δώρο Αντωνιάδη (Στο μάτι του ταύρου), Δημήτρη Γράψα (Λευκή κουρτίνα), Βασίλη Δανέλλη (Άνθρωπος στο τρένο), Κώστα Μουζουράκη (Κακό χαρτί), Πέλα Σουλτάτου (Ανκόρ). Συντονίζει ο δημοσιογράφος – κριτικός λογοτεχνίας Νίκος Κουρμουλής.

Κυριακή 18/09/2016
11:00, «Μην τρομάζετε τ’ αηδόνι», από το θέατρο Αερόπλοιο, θεατρική παράσταση για παιδιά, διάρκεια: 60’.
Η παράσταση-εκτός από τον όμορφο και υπαρκτό μύθο-με τρυφερό τρόπο προσεγγίζει ζητήματα όπως η διαφορετικότητα, ο σεβασμός του διπλανού μας και κυρίως για την μάστιγα της εποχής μας, το bullying.

12:15, «Δρόμο παίρνει, δρόμο αφήνει…», αφήγηση λαϊκών παραμυθιών με συνοδεία ζωντανής μουσικής
Αφήγηση: Αφροδίτη Χαραλαμπάκη, Μουσική συνοδεία: Δάφνη Ζουρνατζή
Για πού το έβαλαν οι ήρωες των παραμυθιών και τι θα συναντήσουν στο δρόμο τους; Ζώα, δέντρα και ποτάμια που μιλούν, βασιλιάδες που δικάζουν, δύσκολα αινίγματα και απαιτητικές αποστολές… Μα, όποιος είναι αποφασισμένος να τα καταφέρει, δρόμο παίρνει, δρόμο αφήνει, τις δυσκολίες ξεπερνά κι η μαγεία ξεκινά…

Διάρκεια Παράστασης: 60’. Για παιδιά ηλικίας 5-10 ετών

18:30, Εκδόσεις Μεταίχμιο
Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους σε εκδήλωση βασισμένη στα βιβλία της Ελένης Ανδρεάδη «Γίνε πράκτορας του πλανήτη» και «Η εκδίκηση του Πουφ». Τολμάς να γίνεις πράκτορας του πλανήτη και να αναλάβεις μια άκρως απόρρητη αποστολή για να σώσεις τον κόσμο; Αν όχι, ΑΣΕ ΚΑΤΩ ΑΥΤΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ, απομακρύνσου σιγά σιγά και άρχισε να σφυρίζεις αδιάφορα. Αν είσαι τολμηρός, έλα να εξιχνιάσουμε μαζί μυστηριώδεις υποθέσεις σε μια μυστική συνάντηση εκπαιδευόμενων πρακτόρων, όπου τα πάντα μπορεί να συμβούν!
Για παιδιά από 7 ετών

ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΤΩΝ ΕΚΔΟΤΙΚΩΝ ΟΙΚΩΝ

Πέμπτη 08/09/2016

20:00-22:00, Εκδόσεις Ψυχογιός
Η συγγραφέας Βικτώρια Μακρή θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων της στο περίπτερο των εκδόσεων Ψυχογιός (αρ. 39-41-43-45).

Παρασκευή 09/09/2016,

18:00-20:00, Εκδόσεις Μίνωας
Η συγγραφέας Αντωνία Βιταλιώτου θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων της στο περίπτερο των εκδόσεων Μίνωας (αρ. 100-102).

20:00-22:00, Εκδόσεις Αγγελάκη
Ο συγγραφέας Γεώργιος Καραγιαννάκος θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του στο περίπτερο των εκδόσεων Αγγελάκη (αρ. 56).

20:00-22:30, Εκδοτικός Οργανισμός Λιβάνη
Η συγγραφέας Σίσσυ Θεοφανοπούλου θα βρίσκεται και θα υπογράφει αντίτυπα του νέου της βιβλίου ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ στο περίπτερο του Εκδοτικού Οργανισμού Λιβάνη (αρ. 58-60).

20:00-22:00, Εκδόσεις Ψυχογιός
Ο συγγραφέας Μένιος Σακελλαρόπουλος θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων του στο περίπτερο των εκδόσεων Ψυχογιός (αρ. 39-41-43-45).

Σάββατο 10/09/2016

18:00-20:00, Εκδόσεις Μίνωας
Η συγγραφέας Αντιγόνη Σδρόλια θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων της στο περίπτερο των εκδόσεων Μίνωας (αρ. 100-102).

19:00-21:00, Ιανός – Θερμαϊκός
Οι συγγραφείς Αργυρώ Αγγελίνα – Ζωγράφου και Βασίλης Μόσχης θα βρίσκονται και θα υπογράψουν αντίτυπα των βιβλίων τους στο περίπτερο των εκδόσεων του Ιανού – Θερμαϊκού (αρ. 64).

19:00-20:00, Νίκη Εκδοτική
Η συγγραφέας Αδαμαντίνη Κουμιώτου θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων της στο περίπτερο Νίκη Εκδοτική (αρ. 13-15).

20:00-22:00, Εκδόσεις Αγγελάκη
Ο συγγραφέας Αθανάσιος Κοσμόπουλος θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του στο περίπτερο των εκδόσεων Αγγελάκη (αρ. 56).

20:00-22:00, Εκδόσεις Διόπτρα
Ο συγγραφέας Κώστας Κρομμύδας θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων του στο περίπτερο των εκδόσεων Διόπτρα (αρ. 47-49-51).

20:00-22:30, Εκδοτικός Οργανισμός Λιβάνη
Η συγγραφέας Μαρία Κωνσταντούρου θα βρίσκεται και θα υπογράφει αντίτυπα του νέου της βιβλίου Η ΑΓΝΩΣΤΗ ΔΙΠΛΑ ΜΟΥ  στο περίπτερο του Εκδοτικού Οργανισμού Λιβάνη (αρ. 58-60).

20:00-22:00, Εκδόσεις Μίνωας
Η συγγραφέας Δέσποινα Χατζή θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων της στο περίπτερο των εκδόσεων Μίνωας (αρ. 100-102).

20:00-22:00, Εκδόσεις Ψυχογιός
Η συγγραφέας Λένα Μαντά θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων της στο περίπτερο των εκδόσεων Ψυχογιός (αρ. 39-41-43-45).

Κυριακή 11/09/2016

12:00-14:00, Εκδόσεις Διόπτρα
Η συγγραφέας Μαρίνα Γιώτη θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων της στο περίπτερο των εκδόσεων Διόπτρα (αρ. 47-49-51).

12:00-14:00, Εκδόσεις Μίνωας
Η συγγραφέας Βάσια Ακαρέπη θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων της στο περίπτερο των εκδόσεων Μίνωας (αρ. 100-102).

12:00-14:00, Εκδόσεις Ψυχογιός
Ο συγγραφέας Χρήστος Δημόπουλος θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων του στο περίπτερο των εκδόσεων Ψυχογιός (αρ. 39-41-43-45).

14:00-16:00, Εκδόσεις Μίνωας
Η συγγραφέας Ιωάννα Μπαμπέτα θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων της στο περίπτερο των εκδόσεων Μίνωας (αρ. 100-102).

18:00, Εκδόσεις Καλέντη
Η συγγραφέας Αλκυόνη Παπαδάκη θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων της στο περίπτερο των εκδόσεων Καλέντη (αρ. 50).

18:00-20:00, Εκδόσεις Μίνωας
Η συγγραφέας Φλώρα Κασσαβέτη θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων της στο περίπτερο των εκδόσεων Μίνωας (αρ. 100-102).

19:30 έως 21:30, Εκδόσεις BELL
Η συγγραφέας Ίρις Καλβά θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της ΤΑ ΚΑΣΤΡΑ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ στο περίπτερο των εκδόσεων BELL (αρ. 77).

19:30 έως 21:30, Εκδόσεις Μεταίχμιο
Η συγγραφέας Αναστασία Καλλιοντζή θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων της στο περίπτερο των εκδόσεων Μεταίχμιο (αρ. 40-42-44).

20:00-22:00, Εκδόσεις Διόπτρα
Ο συγγραφέας Νοέλ Μπάξερ θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων του στο περίπτερο των εκδόσεων Διόπτρα (αρ. 47-49-51).

20:00-22:30, Εκδοτικός Οργανισμός Λιβάνη
Η συγγραφέας Γιώτα Στεφάνου θα βρίσκεται και θα υπογράφει αντίτυπα του νέου της βιβλίου ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ;  στο περίπτερο του Εκδοτικού Οργανισμού Λιβάνη (αρ. 58-60).

20:00-22:00, Εκδόσεις Μίνωας
Οι συγγραφείς Γιώργος Δημόπουλος & Γιάννης Λαφαζάνος θα υπογράψουν αντίτυπα των βιβλίων τους στο περίπτερο των εκδόσεων Μίνωας (αρ. 100-102).

20:00-22:00, Εκδόσεις Ψυχογιός
Η συγγραφέας Φανή Πανταζή θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων της στο περίπτερο των εκδόσεων Ψυχογιός (αρ. 39-41-43-45).

Δευτέρα 12/09/2016

20:00-22:00, Εκδόσεις Ψυχογιός
Ο συγγραφέας Ντίνος Γιώτης θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων του στο περίπτερο των εκδόσεων Ψυχογιός (αρ. 39-41-43-45).

Τρίτη 13/09/2016

20:00-22:00, Εκδόσεις Ψυχογιός
Η συγγραφέας Ισμήνη Μπάρακλη θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων της στο περίπτερο των εκδόσεων Ψυχογιός (αρ. 39-41-43-45).

Τετάρτη 14/09/2016

20:00-22:00, Εκδόσεις Ψυχογιός
Η συγγραφέας Κώστια Κοντολέων θα υπογράψει αντίγραφα των βιβλίων της στο περίπτερο των εκδόσεων Ψυχογιός (αρ. 39-41-43-45).

Πέμπτη 15/09/2016

20:00-22:00, Εκδόσεις Αγγελάκη
Ο συγγραφέας Ιωάννης Δημητριάδης θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του στο περίπτερο των εκδόσεων Αγγελάκη (αρ. 56).

20:00-22:30, Εκδοτικός Οργανισμός Λιβάνη
Η συγγραφέας Ιουλία Ιωάννου θα βρίσκεται και θα υπογράφει αντίτυπα του νέου της βιβλίου ΑΠΩΛΕΙΕΣ  στο περίπτερο του Εκδοτικού Οργανισμού Λιβάνη (αρ. 58-60).

20:00-22:00, Εκδόσεις Ψυχογιός
Η συγγραφέας Τέσυ Μπάιλα θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων της στο περίπτερο των εκδόσεων Ψυχογιός (αρ. 39-41-43-45).

Παρασκευή 16/09/2016,

18:00-20:00, Εκδόσεις Μίνωας
Η συγγραφέας Μαριάννα Κουμαριανού θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων της στο περίπτερο των εκδόσεων Μίνωας (αρ. 100-102).

20:00-22:00, Εκδόσεις Αγγελάκη
Η συγγραφέας Ιωάννα Εξάρχου θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της στο περίπτερο των εκδόσεων Αγγελάκη (αρ. 56).

20:00-22:00, Εκδόσεις Διόπτρα
Ο συγγραφέας Βαγγέλης Γιαννίσης θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων του στο περίπτερο των εκδόσεων Διόπτρα (αρ. 47-49-51).

20:00-22:30, Εκδοτικός Οργανισμός Λιβάνη
Η συγγραφέας Βασιλική Λεβεντάκη θα βρίσκεται και θα υπογράφει αντίτυπα του νέου της βιβλίου  ΤΡΕΞΕ ΣΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΤΑΘΜΟ στο περίπτερο του Εκδοτικού Οργανισμού Λιβάνη (αρ. 58-60).

20:00-22:00, Νίκη Εκδοτική
Ο συγγραφέας Χρήστος Τερζίδης θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων του στο περίπτερο Νίκη Εκδοτική (αρ. 13-15).

20:00-22:00, Εκδόσεις Ψυχογιός
Η συγγραφέας Ρένα Ρώσση-Ζαΐρη θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων της στο περίπτερο των εκδόσεων Ψυχογιός (αρ. 39-41-43-45).

Σάββατο 17/09/2016

18:00-20:00, Εκδόσεις Μίνωας
Η συγγραφέας Εύα Κασιάρου θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων της στο περίπτερο των εκδόσεων Μίνωας (αρ. 100-102).

20:00-22:00, Εκδόσεις Αγγελάκη
Η συγγραφέας Αφροδίτη Φραγκιαδουλάκη θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της στο περίπτερο των εκδόσεων Αγγελάκη (αρ. 56).

20:00-22:00, Εκδόσεις Διόπτρα
Η συγγραφέας Ιφιγένεια Τέκου θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων της στο περίπτερο των εκδόσεων Διόπτρα (αρ. 47-49-51).

20:00-22:30, Εκδοτικός Οργανισμός Λιβάνη
Η συγγραφέας Θάλεια Κουνούνη θα βρίσκεται και θα υπογράφει αντίτυπα του νέου της βιβλίου GREEK ΘΕΡΑΠΙ στο περίπτερο του Εκδοτικού Οργανισμού Λιβάνη (αρ. 58-60).

20:00-22:00, Εκδόσεις Μίνωας
Ο συγγραφέας Σπύρος Πετρουλάκης θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων του στο περίπτερο των εκδόσεων Μίνωας (αρ. 100-102).

20:00-22:00, Νίκη Εκδοτική
Η συγγραφέας Έλσα Φαραζή θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων της στο περίπτερο Νίκη Εκδοτική (αρ. 13-15).

20:00-22:00, Εκδόσεις Ψυχογιός
Η συγγραφέας Χρυσηίδα Δημουλίδου θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων της στο περίπτερο των εκδόσεων Ψυχογιός (αρ. 39-41-43-45).

Κυριακή 18/09/2016

12:00-14:00, Εκδόσεις Μίνωας
Η συγγραφέας Μάρω Θεοδωράκη θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων της στο περίπτερο των εκδόσεων Μίνωας (αρ. 100-102).

12:00-14:00, Εκδόσεις Ψυχογιός
Οι συγγραφείς Σ. Κομηνέα & Α. Γιοβάνος θα υπογράψουν αντίτυπα των βιβλίων τους στο περίπτερο των εκδόσεων Ψυχογιός (αρ. 39-41-43-45).

14:00-16:00, Εκδόσεις Μίνωας
Η συγγραφέας Κέλλυ Αλχανάτη θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων της στο περίπτερο των εκδόσεων Μίνωας (αρ. 100-102).

16:00-18:00, Εκδόσεις Μίνωας
Η συγγραφέας Λένα Τερκεσίδου θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων της στο περίπτερο των εκδόσεων Μίνωας (αρ. 100-102).

18:00-20:00, Εκδόσεις Μίνωας
Η συγγραφέας Μαρία Ρουσάκη θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων της στο περίπτερο των εκδόσεων Μίνωας (αρ. 100-102).

19:00-20:00, Νίκη Εκδοτική
Ο συγγραφέας Νίκος Σαλτέρης θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων του στο περίπτερο Νίκη Εκδοτική (αρ. 13-15).

19:30-21:30, Εκδόσεις Μεταίχμιο
Ο συγγραφέας Κωνσταντίνος Τζαμιώτης θα υπογράψει αντίτυπα από το νέο του μυθιστόρημα «Το πέρασμα» στο περίπτερο των εκδόσεων Μεταίχμιο (αρ. 40-42-44).

20:00-22:00, Νίκη Εκδοτική
Η συγγραφέας Αναστασία Κορινθίου θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων της στο περίπτερο Νίκη Εκδοτική (αρ. 13-15).

20:00-22:00, Εκδόσεις Ψυχογιός
Η συγγραφέας Μαρία Ρουσάκη θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων της στο περίπτερο των εκδόσεων Ψυχογιός (αρ. 39-41-43-45).

20:00-22:00, Εκδόσεις Ωκεανίδα
Ο συγγραφέας Γεώργιος Ελ. Τζιτζικάκης θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων του στο περίπτερο των εκδόσεων Ωκεανίδα (αρ.67).

Περισσότερες πληροφορίες για το 45ο Φεστιβάλ Βιβλίου μπορείτε να δείτε εδώ.

 

Το 45ο Φεστιβάλ Βιβλίου παρατείνει τη λειτουργία του μέχρι και την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016.