Η NEW STAR παρουσιάζει την ταινία του ΑΝΔΡΕΑ Ι. ΜΑΡΙΑΝΟΥ, «ΕΙΜΑΡΜΕΝΗ» στο «ΑΛΚΥΟΝΙΣ new star art cinema».

Με ένα μεγάλο καστ ηθοποιών να πλαισιώνουν την ταινία, ο Ανδρέας Μαριανός σκηνοθετεί και γράφει την 1η μεγάλου μήκους ταινία του που συμμετείχε στο 56ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Μία ταινία που εξάρει με σαφήνεια πολλές από τις πτυχές της καθημερινότητας.

Σύνοψη

Σ’ ένα μικρό νησί, κάποιος άγιος, πρόκειται να αναγνωρισθεί επίσημα από την εκκλησία. Η εικόνα του, που έξι αιώνες σώζεται, δεν έχει πρόσωπο. Μια παράξενη παράδοση, λέει πως ο άγιος κατέβηκε ένα βράδυ από την εικόνα, πήγε στο πανηγύρι, σκανδάλισε τους πιστούς και ντράπηκε να επιστρέψει.

Ένας συγγραφέας, βιώνοντας ένα καταστροφικό διήμερο, ανακαλύπτει στα πλαίσια μιας προσωπικής αναζήτησης, πως υπήρξε αγιογράφος, που είχε κληθεί να αγιογραφήσει, μα με την έκλυτη ζωή που έκανε, έγινε αιτία ν αποδοθούν στον άγιο οι δικές του πράξεις.

Καταφεύγοντας οι νησιώτες στο έγκλημα, φόρτωσαν στον άγιο τα κρίματα του αγιογράφου Του, πατώντας στο ατελές της αγιογραφίας.

Στην προσπάθειά του ν ανακαλύψει την αλήθεια ο Συγγραφέας, θα έχει άσχημο τέλος. Το σώμα του ανακαλύπτεται κακοποιημένο, καιρό μετά.

Ένας ρεπόρτερ, αναλαμβάνει να καλύψει το γεγονός, μα συναντά την κλειστή κοινωνία που αρνείται να μιλήσει.

Σενάριο, σκηνοθεσία, σχεδιασμός, εκτέλεση παραγωγής: Α. Ι. ΜΑΡΙΑΝΟΣ

Παραγωγός: ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΕΛΕΑΣ

Φωτογραφία: ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ

Μουσική: ΑΛΕΚΟΣ ΒΑΣΙΛΑΤΟΣ

Ήχος : ΠΕΤΡΟΣ ΣΜΥΡΛΗΣ

Sound Design: ΝΙΚΟΣ ΜΙΧΑΛΟΔΗΜΗΤΡΑΚΗΣ  

Μοντάζ: ΧΑΡΑ ΚΛΗ

Σκηνογράφος- Ενδυματολόγος: ΦΑΝΙΑ ΚΟΛΑΙΤΗ

Παίζουν:  ΔΗΜΗΤΡΗΣ   ΜΠΙΤΟΣ, ΣΩΤΗΡΗΣ ΤΑΧΤΣΟΓΛΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΟΥΓΑΝΕΛΛΗΣ, ΑΛΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ,  ΚΑΙΤΗ ΙΜΠΡΟΧΩΡΗ, ΑΘΗΝΑ ΠΑΠΠΑ, ΕΚΤΩΡ ΚΑΛΟΥΔΗΣ, ΙΟΥΛΙΑ ΚΑΛΟΓΡΙΔΗ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΣΤΑΝΤΖΟΓΛΟΥ, ΒΥΡΩΝ  ΚΟΛΑΣΗΣ, ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΖΗΣΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΙΑΤΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΟΥ, ΜΑΡΙΑ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, ΝΙΚΟΣ ΑΛΕΥΡΑΣ, ΤΑΚΗΣ ΒΑΜΒΑΚΙΔΗΣ, ΓΩΓΩ ΚΩΒΑΙΟΥ, ΚΩΣΤΑΣ ΦΛΩΚΑΤΟΥΛΑΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΙΛΙΦΩΝΗΣ,  ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΞΗΡΟΣ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΙΠΙΔΗΣ, ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΑΜΠΑΡΑΣ, ΣΠΥΡΟΣ ΔΡΟΣΟΣ, ΝΙΚΟΣ ΚΑΚΑΛΙΟΣ, ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΠΑΦΕΤΗΣ, ΡΕΑ ΠΕΔΙΑΔΙΤΑΚΗ, ΔΑΝΑΗ ΝΕΟΝΑΚΗ, ΛΑΕΡΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, ΡΑΝΙΑ ΠΡΕΒΕΖΑ, ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ, ΜΑΡΙΟΣ ΝΤΕΡΝΤΕΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ, ΙΩΣΗΦ ΒΑΡΔΑΚΗΣ, ΜΗΝΑΣ ΜΠΑΝΟΥΜΠ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΕΟΝΤΙΟΣ, ΜΑΚΑΡΙΟΣ ΑΒΔΕΛΙΩΔΗΣ, ΜΑΝΟΣ ΓΙΑΝΝΟΥΔΑΚΗΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΟΥΤΗΣ

Τραγούδι:  ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΗΒΑΙΟΣ

Εμφανίζονται και τραγουδούν: ΜΑΡΙΑ ΕΓΓΛΕΖΟΥ, ΜΩΥΣΗΣ ΑΣΣΕΡ, ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΑΜΠΑΖΗΣ, Miss Cherry

Φυσαρμόνικα: ΛΑΚΗΣ με τα ΨΗΛΑ ΡΕΒΕΡ

Δράμα, Ελλάδα, 2015, 99’

Σύντομο Βιογραφικό Α. Ι. ΜΑΡΙΑΝΟΥ

Ο Α. Ι. Μαριανός σπούδασε Θέατρο και Κινηματογράφο. Εργάζεται σε διάφορες ειδικότητες στον Κινηματογράφο ή την τηλεόραση και σαν ηθοποιός. Διετέλεσε μέλος του «Θεάτρου των Καιρών» της Ε. Βασιλικιώτη, του θιάσου «Σελανα» της Β. Δούκα, του «Τραίνου στο Ρουφ» της Τ. Λύγαρη και της «ομάδας ΟΧΙ ΠΑΙΖΟΥΜΕ». Έχει συνεργαστεί με το ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας στο ρόλο του Μυνχάουζεν στο ομότιτλο έργο της Ν. Νικολάου. Ντούμπλαρε  με τη φωνή του αρκετές ταινίες με σημαντικότερη τις «Κρυστάλλινες Νύχτες» της Τ. Μαρκετάκη και τα βραβευμένα ντοκυμανταίρ «ET EN ARCADIA EGO» του Αλ. Παπαηλιού και το «ΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ» του Γ. Λάμπρου. Σκηνοθέτησε 10 ταινίες μικρού μήκους που τιμήθηκαν με διάφορα βραβεία, τηλεοπτικά επεισόδια της σειράς «Εσύ Αποφασίζεις», ντοκυμανταίρ, 26  εκπομπές του μονοκάμερου, το 2006, «Άξιον Εστί» του Β. Βασιλικού και πάνω από 100 Βιντεοκλίπς με γνωστούς καλλιτέχνες.