Στην έκθεση “4 Ζωγραφικές απόψεις”, οι δουλειές των καλλιτεχνών Ράνιας Ράγκου, Μιχάλη Κιούση, Νίκου Κασκούρα και Δημήτρη Κοκόρη αποτελούν ένα πανοραμικό ταξίδι στον κόσμο της ζωγραφικής και της ανθρώπινης εμπειρίας. Παρά τις διαφορές στις τεχνικές, τα θέματα και το ύφος που χρησιμοποιούν, οι τέσσερις καλλιτέχνες συνδέονται μέσα από την ανθρώπινη αίσθηση και τον πολυδιάστατο τρόπο προσέγγισης της πραγματικότητας. Αναδεικνύουν την ανθρώπινη ύπαρξη, τη σχέση της με το περιβάλλον, εσωτερικές αναζητήσεις και κοινωνικές παρατηρήσεις. Κάθε έργο λειτουργεί ως ένα παράθυρο στον κόσμο του καλλιτέχνη, αναδεικνύοντας διαφορετικές προοπτικές και εσωτερικούς κόσμους που εκφράζονται μέσα από την ζωγραφική.

Κάθε έργο είναι ένα κεφάλαιο σε μια ιστορία, με κάθε καλλιτέχνη να φέρνει τον δικό του μοναδικό τρόπο προσέγγισης. Η Ράνια Ραγκού εξερευνά την ανθρώπινη ανάγκη για βεβαιότητα και ανατρέπει τα σύνορα της πραγματικότητας με τις ενδελεχείς στρώσεις και τις αντιφάσεις των εικόνων της. Ο Μιχάλης Κιούσης καταγράφει τις ζωές των ανθρώπων με ευαισθησία και αφήνει το φως να διαπεράσει τις εικόνες του, αναδεικνύοντας την ομορφιά της ανθρώπινης εμπειρίας.

Ο Νίκος Κασκούρας εστιάζει στην υπαρξιακή αγωνία του ανθρώπου και αποκαλύπτει τις συναισθηματικές του καταστάσεις με δύναμη και ειλικρίνεια. Τέλος, ο Δημήτρης Κοκόρης δημιουργεί έναν παράξενο κόσμο μελαγχολικών εμπειριών, όπου οι μορφές και τα σύμβολα διαλύονται ή επαναπροσδιορίζονται.

Έτσι, η έκθεση προσκαλεί το κοινό να εξερευνήσει τις διαφορετικές αυτές πτυχές μέσα από τη γλώσσα της ζωγραφικής, δημιουργώντας έναν πλούσιο διάλογο μεταξύ των έργων και του κοινού.

Κεντρική φωτογραφία θέματος: Rania Ragou, Glyfada, vol2, oil on canvas, 120x100cm, 2024