Ο Γιάννης Βακαρέλης, ο Κυπριανός Κατσαρής, ο Γιώργος Λαζαρίδης και ο Αχιλλέας Γουάστωρ, τέσσερις διεθνούς φήμης πιανίστες, δίνουν άλλη πνοή σε γνωστά έργα του κλασσικού ρεπερτορίου, στο πλαίσιο της μουσικής ενότητας Cosmos του ΚΠΙΣΝ, που μας προσκαλεί να εξερευνήσουμε διαφορετικά μουσικά σύμπαντα στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Οι τέσσερις διακεκριμένοι πιανίστες παρουσιάζουν ένα ιδιαίτερο πρόγραμμα που συνδυάζει έργα γραμμένα για παραπάνω από ένα πιάνο, με ορχηστρικά έργα που έχουν μεταγραφεί για τέσσερα πιάνα, προσκαλώντας μας να τα ανακαλύψουμε εκ νέου, όσο οικεία και αν μας είναι.

«Οι τέσσερις πιανίστες με την εκπληκτικά χρωματισμένη και ενθουσιώδη ερμηνεία τους καταφέρνουν ένα μικρό θαύμα, να ξεχάσουμε την ορχήστρα σε ένα έργο που είναι κατ’ εξοχήν ορχηστρικό», σημειώνει o κριτικός του γαλλικού περιοδικού Diapason για την συναυλία τους στο Παρίσι.

Στην συναυλία θα παρουσιαστούν μεταξύ άλλων έργα των Wagner, Liszt, Dvořak, Bizet, Ravel, Vivaldi και Θεοδωράκη.

Η είσοδος επιτρέπεται σε παιδιά άνω των 6 ετών

Μετά την έναρξη, η είσοδος θα είναι δυνατή μόνο στο διάλειμμα, ή σε περίπτωση παύσης.

Η εκδήλωση καθώς και το σύνολο του προγραμματισμού του ΚΠΙΣΝ, πραγματοποιούνται με ελεύθερη είσοδο χάρη στην αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).


Πληροφορίες για την πρόσβασή σας στο ΚΠΙΣΝ, μπορείτε να βρείτε στο: https://www.snfcc.org