Η Νεώριον Τέχνης gallery στο Αγρίνιο, παρουσιάζει 4 δημιουργούς που ζωγραφίζουν με κόμικς αισθητική και θεματολογία.

Πρόκειται για τους καλλιτέχνες Χρήστο Μακροζαχόπουλο, Φώτη Παπαστεφάνου, Άγγελο Παπουτσή και Κωστή Τζωρτζακάκη, οι οποίοι θα παρουσιάσουν τα έργα τους σε μια έκθεση που θα πραγματοποιηθεί στον πεζόδρομο Ηλία Ηλιού, υπαίθρια, στο κεντρικότερο σημείο της πόλης του Αγρινίου.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013 και η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τέλος του μήνα.

Φώτης Παπαστεφάνου
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1983. Έχιε σπουδάσει θέατρο και αρχιτεκτονική. Με το κόμικς ασχολείται από το 2007. Έχει μετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις στα πλαίσια της δράσης της ομάδας Inkorrekt, οι οποίες έχουν φιλοξενηθεί στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις. Το 2012 κυκλοφόρησε το fanzin “Παράδοξος ύπνος” που τυπώθηκε σε 130 τεύχη και διανεμήθηκε σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Φέτος κυκλοφόρησε το άλμπουμ του “Παράδοξος ύπνος, μία μεσαιωνική ιστορία μυστηρίου” από τις εκδόσεις Ένατη Διάσταση.

Κωστής Τζωρτζακάκης
Γεννήθηκε τον Δεκέμβριο του 1983 στο Ηράκλειο Κρήτης. Σπούδασε αρχιτεκτονική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, αλλά περισσότερο του αρέσει να ασχολείται με τα κόμικς και τις εικονογραφήσεις.

Χρήστος Μακροζαχόπουλος
Γεννήθηκε στο Αγρίνιο το 1976. Από μικρός ασχολήθηκε με τη ζωγραφική, τα κόμικς, και το σκίτσο γενικότερα. Ενώ ήταν μαθητής Λυκείου, βραβεύτηκε σε πανελλήνιο διαγωνισμό κόμικς που διοργάνωσε η Μαθηματική Εταιρία. Σπούδασε Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Υπολογιστών και εργάζεται σαν καθηγητής πληροφορικής στην περιοχή του Αγρινίου.
Έχει δημοσιεύσει κόμικς και σκίτσα σε διάφορα έντυπα και για χρόνια γελοιογραφούσε σε εφημερίδες της πόλης του. Συμμετείχε επίσης σε διάφορες εκθέσεις ζωγραφικής και κόμικς.
Έχει εκδόσει 2 προσωπικά βιβλία – άλμπουμ και τον τελευταίο καιρό σχεδιάζει τη σειρά κόμικς “Οι μαϊμούδες” για το fridge.gr

Άγγελος Παπουτσής
1976: Γεννιέται στη Θεσσαλονίκη.
1994: Αποφοιτά από το γενικό λύκειο μετεώρων.
1996: Ολοκληρώνει τις σπουδές του ως Τεχνικός γραφίστας ηλεκτρονικής σχεδίασης εντύπου.
1999-2002: Εργάζεται στη διαφημιστική-κατασκευαστική εταιρία «Globe Neon» ως σχεδιαστής και διακοσμητής επιγραφών καταστημάτων. Παράλληλα συνεργάζεται με την εταιρία εκδόσεων και πολυμέσων «Ξυδάς». Σε εφαρμογές εκπαιδευτικού περιεχομένου.
2002-2004: Δημιουργεί γύψινες διακοσμήσεις εσωτερικών χώρων. Παράλληλα, συνεργάζεται με την εκδοτική εταιρία «Anubis» στη φιλοτέχνηση εξωφύλλων για βιβλία επιστημονικής φαντασίας.
2003-2004: Εκθέτει έργα ζωγραφικής σε ομαδικές εκθέσεις στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Πολίχνης.
2004: Παίρνει το 2ο βραβείο στην κατηγορία κόμικ στον 1ο διαδικτυακό διαγωνισμό σχεδίου με τίτλο «Ζαπ-ινκ», που διοργανώθηκε από τη Σχολή σχεδίου «Ορνεράκης».
2004 – 2005: Εργάζεται ως υπαλληλος φλεξογραφιας και φωτοκλισε στην εταιρεία «Φωτοκλισέ – Θεοφανιδης».
2006 – σήμερα: Συνεργάζεται με την εκδοτική εταιρία MM Publications στην εικονογράφηση βιβλίων. Ως σήμερα έχει δημιουργήσει εικονογραφήσεις για έντεκα βιβλία (330 εικόνες). Επισης ,λαμβάνει μέρος στις ετήσιες ομαδικές εκθέσεις κόμικ της ομάδας “Inkorrect”.
2010: Ατομική έκθεση ζωγραφικής, εικονογράφησης και κόμιξ στο καφε bar – Ζυθοποιείο «Πυργος BierHaous».
2011 – σήμερα : Είναι συνεκδότης και συνδημιουργός στο κόμικ ηρωικής φαντασίας με τίτλο “Fantasyn” 4 τεύχη μέχρι σήμερα..
2011: Νικητήρια εικονογράφηση στο διαγωνισμο «ΛογωΤέχνης . Τα 20 πρώτα Διηγήματα» που διεξήχθει απο την αστική μη κερδοσκοπική εταιρία πολιτισμού «Artspot »
2013: Συνεργάζεται με την εταιρεια Agincourt games στην εικονογραφηση εικονιδιων για διαδυκτιακο video game.