Το Athens Photo Inspiration 10, πραγματοποιείται από το Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας, για τρίτη συνεχή χρονιά, την Kυριακή 6 Ιουνίου, με την υποστήριξη του Nestea. Η διοργάνωσή του αποτελεί

μία πρωτότυπη πολιτιστική πρωτοβουλία με κύριο στόχο την υποστήριξη της ατομικής και συλλογικής καλλιτεχνικής έκφρασης μέσα από τη φωτογραφία.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν μέρος σε έναν πρωτότυπο φωτογραφικό μαραθώνιο στο κέντρο της Αθήνας, να επικοινωνήσουν και να εκφραστούν ελεύθερα προσεγγίζοντας μέσα από τη δική τους ματιά, σε διάρκεια έξι ωρών, ένα συνδυασμό τεσσάρων θεμάτων, με έμπνευση από την καθημερινή ζωή της πόλης.

Οι συμμετοχές θα αξιολογηθούν από ειδική τριμελή επιτροπή, αποτελούμενη από τους: Γιάννη Μπεχράκη – φωτογράφο, Τάκη Τζίμα – εκδότη περιοδικού Φωτογράφος και Περικλή Χούρσογλου – σκηνοθέτη, και στη συνέχεια θα τεθούν στην κρίση του κοινού.

Οι επισκέπτες του http://www.athensphotoinspiration.gr/ θα μπορούν, από τις 14 Ιουνίου έως και τις 23 Ιουνίου, μέσα από on-line ψηφοφορία, να αναδείξουν τις τρεις καλύτερες συμμετοχές, ενώ θα απονεμηθούν και δύο ειδικά βραβεία (ατομικής και ομαδικής συμμετοχής) από την επιτροπή. Οι νικήτριες συμμετοχές, θα παρουσιαστούν σε ειδική έκθεση τον Νοέμβριο στο πλαίσιο του Athens Photo Festival 10.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο φωτογραφικό μαραθώνιο, έως το Σάββατο 5 Ιουνίου, συμπληρώνοντας την ειδική φόρμα στο site http://www.athensphotoinspiration.gr/, ή απευθυνόμενοι στο Κέντρο Εγγραφών (Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας, Τσάμη Καρατάσου 15, περιοχή Μακρυγιάννη, Τ: 210 9210545).

Το Athens Photo Inspiration 10 πραγματοποιείται στο πλαίσιο των προφεστιβαλικών δράσεων του Athens Photo Festival 10.