Thessaloniki Design Week Awards
Κατηγορία: Awards

Διοργανωτής: Philartia/Πολιτιστική Εταιρεία Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος
Χώρος διεξαγωγής: Αποθήκη Δ – Λιμάνι Θεσσαλονίκης
Ημερομηνία: 9/6/23, 20.30

Περιγραφή: Έχοντας ως επίκεντρο τη σχέση του design με τη γαστρονομία, το Thessaloniki Design Week σε συνεργασία με την Πολιτιστική Εταιρεία, στο πλαίσιο των Mataora Awards απονέμει βραβεία design μετά την ολοκλήρωση διεθνούς διαγωνισμού στις κατηγορίες:

-Σχεδιάζοντας το εστιατόριο του μέλλοντος
-Έξυπνα και καινοτόμα food concepts

Open Calls’ Exhibition
Κατηγορία: Exhibitions

Διοργανωτής: Philartia/Πολιτιστική Εταιρεία Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος
Χώρος διεξαγωγής: Αποθήκη Δ – Λιμάνι Θεσσαλονίκης
Ημερομηνία: Καθ’ όλη τη διάρκεια του Thess DW

Περιγραφή: Πρόκειται για την παρουσίαση των σχεδιαστικών προτάσεων των διαγωνιζομένων, που έλαβαν μέρος στο διεθνή διαγωνισμό της φετινής διοργάνωσης. Στην έκθεση θα παρουσιαστούν σε αφίσες επιλεγμένες προτάσεις, οι οποίες αποτυπώνουν τις ποικίλες ιδέες και φιλοσοφίες των σχεδιαστών για το εστιατόριο του μέλλοντος και για έξυπνα, καινοτόμα foodconcepts.

ThessDW Conference
Σχεδιάζοντας το εστιατόριο του Μέλλοντος
Thessaloniki City of Gastronomy
Κατηγορία: Conferences & Discussions

Διοργανωτής: Philartia/Δήμος Θεσσαλονίκης
Επιμέλεια Προγράμματος: Δημήτρης Αντωνόπουλος
Χώρος διεξαγωγής: Αποθήκη Δ – Λιμάνι Θεσσαλονίκης
Ημερομηνία: 8 – 9/6/23, 17.30 – 20.30

Περιγραφή: Με γνώμονα τη φετινή θεματική του ThessalonikiDesign Week, το κεντρικό συνέδριό του θα καλύψει ζητήματα που διέπουν την καινοτομία και τα ηθικά διλλήματα στο σχεδιασμό ενός εστιατορίου.

Καλεσμένοι Ομιλητές:
Luca MATTIOLI. O Executive Chef του καλύτερου εστιατορίου στον κόσμο το 2019, του 3άστερου «Mirazur» στη Menton της Κυανής Ακτής, ήταν επικεφαλής της προσπάθειας για το πρώτο στον κόσμο 100% plastic free εστιατόριο.
Dan BARBER: Ο σεφ του «Blue Hill at Stone Barns»(αστέριMichelin και μέσα σταWorld’s 50 Best Restaurants) έχει ένα υποδειγματικό farm – to – table εστιατόριο λίγο έξω από τη Ν. Υόρκη, και είναι πρωτοπόρος στη μείωση του food waste. (VirtualPresentation)
Γιώργος ΠΑΠΑΖΑΧΑΡΙΑΣ – Θάνος ΦΕΣΚΟΣ (Delta Restaurant):Από τους πρωτοπόρους της farm – to – table και της no foodwaste γαστρονομικής νοοτροπίας στην Ελλάδα, οι βραβευμένοι με2 αστέρια Michelin chefs του Delta.
Ignacio DE JUAN CREIX /PLAT INSTITUTE: Ο επικεφαλής του RnDκαι συνιδρυτής του μοναδικού Plat Institute of AugmentedGastronomy στη Βαρκελώνη που συνεργάζεται μεταξύ άλλων με πρωτοποριακά κορυφαία εστιατόρια θα παρουσιάσει πρωτοπόραconcept για το χώρο της γαστρονομίας.
Θάνος ΖΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Ο ιδρυτής του Art & Design Studio CTRZAKμε έδρα το Μιλάνο, παρουσιάζει το concept της δημιουργίας τουsui generis, βραβευμένου με Χρυσό Σκούφο εστιατορίου –δενδρόσπιτου «Treehouse», στο Ekies All Senses Resort στη Βουρβουρού.

Στέλιος ΚΟΗΣ: Ο διάσημος αρχιτέκτονας παρουσιάζει τις εξαιρετικές ιδέες που κρύβονται πίσω από τον σχεδιασμό του μοναδικού «Delta Restaurant»με 2 αστέρια Michelin στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στο Φαληρικό Δέλτα.

Design Gems: the Food Edition
Κατηγορία: Events

Διοργανωτής: Philartia
Χώρος διεξαγωγής: Σε διάφορα σημεία της πόλης
Ημερομηνία: 7-9/6/23

Περιγραφή: Εστιατόρια, καφέ, ζαχαροπλαστεία, καντίνες και κάθε τύπου δομή εστίασης, αλλά και δημιουργικοί χώροι που ταυτίζονται με το σχεδιασμό, την έρευνα, τη δημιουργία και τη γαστρονομία οι οποίοι είναι συνυφασμένοι με την υψηλή αισθητική του design και της αρχιτεκτονικής, έχουν επιλεχθεί από την ομάδα του TDW, με σκοπό να ανοίξουν τις πόρτες τους στο ευρύ κοινό και να παρουσιάσουν το έργο τους.

Cooking a smart local food concept
Κατηγορία: Workshops

Διοργανωτής: American Farm School
Χώρος διεξαγωγής:
Ημερομηνία: 10/6/23, 10.00 – 13.00

Περιγραφή: Μια δράση διασύνδεσης τοπικών προϊόντων με την τουριστική αγορά και τα ξενοδοχεία με σκοπό την αποτελεσματική προβολή τους στις διεθνείς αγορές.

Packaging: 10 Χρόνια ΕΒΓΕ
Κατηγορία: Exhibitions

Διοργανωτής: Philartia
Χώρος διεξαγωγής: Αγορά Μοδιάνο
Ημερομηνία: Καθ’ όλη τη διάρκεια του Thess DW

Περιγραφή: Τα Eλληνικά βραβεία σχεδιασμού Γραφιστικής και Εικονογράφησης συμπράττουν με το Thessaloniki Design Week με μια αναδρομή 10 ετών, παρουσιάζοντας τις βραβευμένες συμμετοχές των ΕΒΓΕ στις κατηγορίες τρόφιμου και θα θυμηθούμε ξανά ποια γραφεία κέρδισαν το ΜΕΓΑ ΕΒΓΕ, ποιοι σχεδίασαν τα αγαπημένα μας μπουκάλια λαδιού και κρασιού, ποια έργα οπτικής επικοινωνίας βρίσκονται ακόμα δυναμικά στο τραπέζι μας.

FoodPrint – The Mediterranean Diet Revisited
Κατηγορία: Exhibitions

Διοργανωτής: Goethe Institut/Anemon Productions/ Διεύθυνση Πολιτιστικής Κληρονομιάς & Σύγχρονου Πολιτισμού ΥΠΠΟΑ
Χώρος διεξαγωγής: Βρεφονηπιακός σταθμός – Λιμάνι Θεσσαλονίκης
Ημερομηνία: Καθ’ όλη τη διάρκεια του Thess DW

Περιγραφή: Η έκθεση Foodprint διερευνά γιατί η Μεσογειακή Διατροφή έχει σημασία για τη ζωή μας σήμερα, συνδέοντας Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Μαρόκο, Κύπρο και Κροατία μέσω του έργου πέντε ευρωπαίων φωτογράφων, που ζωντανεύουν έναν πανάρχαιο τρόπο ζωής. Οι εικόνες επιδιώκουν να εμπνεύσουν μια αλλαγή και να ενθαρρύνουν το κοινό να συνδεθεί με το παρελθόν της περιοχής, η οποία αν και σημαδεύτηκε από τη φτώχεια και την πείνα, δημιούργησε τις πιο υγιεινές και βιώσιμες διατροφές στον κόσμο. Καταγράφοντας δραματικά αντίθετες εικόνες, από απομονωμένα ψαροχώρια μέχρι ορεινά χωριουδάκια και σύγχρονες σχολές μαγειρικής, οι δημιουργοί διερεύνησαν ποικίλα θέματα όπως η βιωσιμότητα, η ταυτότητα, η οικογένεια, η κοινότητα, η μαγειρική, η γεωργία, η υγεία και η δημιουργικότητα.

Γαστρονομικά Ταξίδια: Εξερευνώντας την ταυτότητα μέσω της σχέσης φαγητού και ντοκιμαντέρ
Κατηγορία: Screenings

Διοργανωτής: Anemon Productions/ Φεστιβάλ Κινηματογράφου
Χώρος διεξαγωγής: Ολύμπιον
Ημερομηνία: 7/6/23, 19.30 – 23.30

Περιγραφή: Μια σειρά προβολών, που διερευνά τη σχέση μεταξύ φαγητού και ταυτότητας ως παράλληλη εκδήλωση του διεθνούςcross media project Foodprint.

Πρόγραμμα Προβολών
19:30 – 19:45 | Tale of X Cities
Προβολές ταινιών μικρού μήκους από τους συμμετέχοντες του προγράμματος A Tale of X Cities
19:45 – 21:00 | Όταν ο Βάγκνερ συνάντησε τις ντομάτες, σκηνοθ. Μαριάννα Οικονόμου (2019), 72” Με χιούμορ και πρωτοτυπία, δύο ξαδέλφια και πέντε γυναίκες ενός Θεσσαλικού χωριού αναμετριούνται με την παγκόσμια αγορά, με όπλο μια ντομάτα. Βραβείο Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου Καλύτερης Μεγάλου Μήκους Ταινίας Τεκμηρίωσης, 2019.
21:00 – 21:20 | Q&A με συντελεστές του προγράμματος
21:30 – 22:50 | Ο περιπλανώμενος σεφ (The Wandering Chef), σκηνοθ. Park Hye-ryoung (2020), 82” Ο διάσημος σεφ Jiho Imπιστεύει ότι η Μητέρα-Φύση βρίσκεται στην καρδιά της μαγειρικής και περιπλανιέται σε όλη την Κορέα σε αναζήτηση πρώτων υλών. Η ταινία τον συναντά καθώς αναλαμβάνει τη μεγαλύτερη πρόκληση της ζωής του: να δημιουργήσει μέσα σε μόλις 24 ώρες 108 νέα πιάτα –σημαδιακός αριθμός για τους Βουδιστές– ως φόρο τιμής στη θετή του μητέρα.

Σπόροι της Μεσογείου: Ένα εργαστήριο για όλη την οικογένεια για τον εορτασμό των παραδοσιακών σπόρων
Κατηγορία: Workshop

Χώρος διεξαγωγής: Βρεφονηπιακό Σταθμός, Λιμάνι Θεσσαλονίκης
Ημερομηνία: 10/6/23, 17.00-19.00

Περιγραφή: Το Foodprint και ο οργανισμός Πελίτι, ενώνουν δυνάμεις για να διοργανώσουν ένα εργαστήριο για όλη την οικογένεια. Το εργαστήριο θα περιλαμβάνει θεατρικά παιχνίδια και δραστηριότητες με επίκεντρο τη βλάστηση, το φύτρωμα και τη συλλογή σπόρων. Οι συμμετέχοντες θα μάθουν για την αξία των παραδοσιακών σπόρων και θα ευχαριστήσουν το έδαφος, το νερό, τα ζώα και τους σπόρους που κάνουν δυνατή την τροφή μας.

2o Foodhack MeetUp
Κατηγορία: Networking

Διοργανωτής: FoodHack Thessaloniki chapter
Χώρος διεξαγωγής: Αποθήκη Δ – Λιμάνι Θεσσαλονίκης
Ημερομηνία: 6/6/23, 18.00 – 20.00

Περιγραφή: Τα Foodhack ΜeetUps, που πραγματοποιούνται σε πολλές χώρες στον κόσμο, είναι το σημείο συνάντησης και δικτύωσης μεταξύ επιχειρηματιών, ερευνητών, startups, επίδοξων φοιτητών και innovators του χώρου της αγροδιατροφής. Ο σκοπός τους είναι να προάγουν τις συνέργειες μεταξύ των παρευρισκόμενων, να αναδείξουν τις ιστορίες των πρωταγωνιστών του οικοσυστήματος και να δώσουν το κίνητρο σε περισσότερους να καινοτομήσουν. H δράση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το μητρώο νεοφυών επιχειρήσεων ElevateGreece.

Creative Couples
Κατηγορία: Networking

Διοργανωτής: Agrodesign Cluster
Χώρος διεξαγωγής: Αποθήκη Δ – Λιμάνι Θεσσαλονίκης
Ημερομηνία: 10/6/23, 18.00 – 20.00

Περιγραφή: Story telling με κοινές παρουσιάσεις συνεργασιών και υλοποιημένων project που σχεδιάστηκαν και πραγματοποιήθηκαν από δημιουργικά γραφεία και designer μαζί με επιχειρήσεις τροφίμων και εστίασης.

Καλεσμένοι Ομιλητές
Ισμήνη Τορνιβούκα, Head of Operations TOR Group & Δημήτρης Τασιούλας, Head Chef Όλυμπος Νάσουσσα
Ειρήνη Ρηγοπούλου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια-Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης προϊόντων και συστημάτων, Πολυτεχνική Σχολή Πανεπιστημίου Αιγαίου & Χρύσα Ζηλούδη, FounderAgricaN
Θωμάς Δούζης, CoFounder & CEO Ergon Foods & Μάριος Γεωρνταμιλής, Founder & Head of Design Boo Republic
Θάνος Τσαμπούκας, CoFounder Dolphins & Γιούρι Αβέρωφ, Παραγωγός FoodPrint
Urban Farming 2030: Business models, Design, and Gastronomy.
Κατηγορία: Workshops
Διοργανωτής: One Stop Liaison Office – Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας
Χώρος διεξαγωγής: Κέντρο Μουσικής Δήμου Θεσσαλονίκης
Ημερομηνία: 7/6/23, 17.00 – 19.00
Περιγραφή: Ένα διαδραστικό συμμετοχικό εργαστήριο με τη χρήση μεθοδολογίας Serious Game όπου θα αναπτυχθούν σενάρια για το μέλλον της αστικής γεωργίας στη Θεσσαλονίκη και πώς αυτή μπορεί να συμβάλλει στο design, στα τρόφιμα και στη γαστρονομία.

Design Sprint: Σχεδιάζουμε ένα γαστρονομικό ταξίδι για την Πλατεία Εμπορίου
Κατηγορία: Workshops

Διοργανωτής: Αmong
Χώρος διεξαγωγής: Ξενοδοχείο BAHAR
Ημερομηνία: 7/6/23, 18.00 – 22.00

Περιγραφή: Οι συμμετέχοντες/ουσες θα κληθούν να ακολουθήσουν τα βήματα του Design Thinking, ώστε να προτείνουν ιδέες για τη δημιουργία ενός γαστρονομικού ταξιδιού για την Πλατεία Εμπορίου, με επίκεντρο τον κάτοικο αλλά και τον επισκέπτη. Η δράση θα πραγματοποιηθεί με τη ενεργή συμμετοχή επαγγελματιών και καταστηματαρχών της περιοχής στο πλαίσιο του προγράμματος Τogether.

Circular Design: food in the neighborhood
Κατηγορία: Workshops

Διοργανωτής: InCommon
Χώρος διεξαγωγής: Κύκλος- Άνω πόλη
Ημερομηνία: 6/6/23, 17.00 – 21.00

Περιγραφή: To εργαστήριο στοχεύει στην εισαγωγή των συμμετεχόντων στην έννοια της κυκλικότητας και την κυκλική γειτονιά και στο σχεδιασμό κυκλικών εφαρμογών για τη γειτονιά που σχετίζονται με την τροφή ως πολύτιμο πόρο μιας πόλης και της γαστρονομία της.

Product Design Hackathon
Κατηγορία: Workshops

Διοργανωτής: fromScratch Studio/Thessaloniki UX Meetup
Χώρος διεξαγωγής: Βρεφονηπιακός σταθμός – Λιμάνι Θεσσαλονίκης
Ημερομηνία: 9-11/6/23

Περιγραφή: Πρόκειται για ένα τριήμερο Product DesignHackathon, στα πλαίσια του οποίου οι συμμετέχοντες θα μπουν σε μια διαδικασία προσομοίωσης της διαδικασίας του ProductDesign γνωρίζοντας παράλληλα βασικές μεθοδολογίες Design,Research, και Strategy σε ρόλους Product, UX, και UI.

Art a la Table
Κατηγορία: Exhibition

Διοργανωτής: Philartia
Σχεδιασμός Έκθεσης: ApoDec, Tetragon
Χώρος διεξαγωγής: Αγορά Μοδιάνο
Ημερομηνία: Καθ’ όλη τη διάρκεια του Thess DW

Περιγραφή: Πώς η κεραμική τέχνη γίνεται εφαρμοσμένη τέχνη και έρχεται να εξυπηρετήσει τις καθημερινές μας ανάγκες; Χρησιμοποιώντας παραδοσιακές ή μη τεχνικές, οι Γιώργος Βαβάτσης, Wllis ceramics, Σπύρος Κίζης και Νίκος Αθανασόπουλος δημιουργούν ευφάνταστα οικιακά προϊόντα σύγχρονης αισθητικής όπως πιάτα, ποτήρια, φλιτζανάκια, τσαγέρες, ασκοί λαδιού και πολλά άλλα.

Food Styling: Πίνακες στο πιάτο
Κατηγορία: Exhibitions

Διοργανωτής: Philartia
Σχεδιασμός Έκθεσης: ApoDec, Tetragon
Χώρος διεξαγωγής: Αγορά Μοδιάνο
Ημερομηνία: Καθ’ όλη τη διάρκεια του Thess DW

Περιγραφή: Μια μοναδική πρωτότυπη έκθεση φωτογραφίας με θέμα την εξέλιξη του food styling στη διεθνή γαστρονομική σκηνή τα τελευταία 50 χρόνια. Ο κριτικός γαστρονομίας στο Αθηνόραμα Δημήτρης Αντωνόπουλος που επιμελείται την έκθεση επιλέγει εμβληματικά πιάτα που εκφράζουν την διαφορετική αισθητική προσέγγιση στο σερβίρισμα του φαγητού μερικών από τους κορυφαίους σεφ του κόσμου, και ο βραβευμένος foodphotographer Γιώργος Δρακόπουλος τα φωτογραφίζει με το φακό του. Από την Nouvelle Cuisine της δεκαετίας του 1970 και τους εδώδιμους πίνακες του περίφημου Gualtiero Marchesi μέχρι την ανατρεπτική αισθητική της Technomotional – μοριακής κουζίνας και την πνευματώδη φυσιοκρατία των Σκανδιναβών σεφ, περνώντας μέσα από την αγκαλιά του comfort food, το μάτι απολαμβάνει την πιο ορεκτική πασαρέλα γαστρονομίας που ενώνει την τροφή με τις καλές τέχνες.

Tale of X Cities
Κατηγορία: Exhibitions

Διοργανωτής: ArtBox / Goethe Institut
Χώρος διεξαγωγής: Εντευκτήριο ΟΛΘ – Λιμάνι Θεσσαλονίκης
Ημερομηνία: Καθ’ όλη τη διάρκεια του Thess DW

Περιγραφή: Μια σειρά συζητήσεων, video και συμμετοχικών έργων του προγράμματος Tale of X Cities, που αποσκοπεί μέσω της τέχνης στη δημιουργία ενός δικτύου κοινοτήτων που εργάζονται από κοινού για την ανάπτυξη μέσω του πολιτισμού. Οι θεματικές που θα διερευνηθούν στις καθημερινές δράσεις θα αφορούν:

Φαγητό, Μνήμη, Τόπος, Κοινότητα
Μαγειρεύοντας και τρώγοντας μαζί
Φαγητό και Λογοτεχνία
Διαβάζοντας και γράφοντας για το φαγητό
Φαγητό, Περιβάλλον και Διατροφή
Επίμονοι κηπουροί και τροφοσυλλέκτες

Συνεργατικός Σχηματισμός Καινοτομίας για το Design:Αναπτυξιακές προοπτικές και προκλήσεις
Κατηγορία: Conference & Discussions

Διοργανωτής: Innovative Design Cluster
Χώρος διεξαγωγής: Αποθήκη Δ
Ημερομηνία: 7/06/23, 10.00 – 16.00

Περιγραφή: Το Innovative Design Cluster, ο πρώτος, στην Ελλάδα, Συνεργατικός Σχηματισμός Καινοτομίας για το Designπαρουσιάζει τις δραστηριότητές του και προσκαλεί ομιλητές από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση που συζητούν για τη δυναμική των κλάδων σχεδιασμού και την ανταγωνιστικότητά τους στη σύγχρονη οικονομία.

Voxel & Stories: The issue of food
Κατηγορία: Exhibition

Διοργανωτής: Ερευνητική Μονάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου ‘INNEN Innovative Environments’
Χώρος διεξαγωγής: Αποθήκη Δ
Ημερομηνία: Καθόλη τη διάρκεια του Thess DW

Περιγραφή: Τα αποτελέσματα του εντατικού εργαστηρίου για φοιτητές Voxel & Stories: the Food Edition που θα εκτεθούν στην Αποθήκη Δ στο λιμάνι της Θεσσαλονίκη, περιλαμβάνουν πρωτότυπες χωρικές προτάσεις για το ανθρωπογενές περιβάλλον και το τοπίο, μέσα από συνεκτικές, συνθετικές αρχιτεκτονικές αφηγήσεις. Ειδικό αντικείμενο του εργαστηρίου αποτέλεσε το ζήτημα της τροφής και των χώρων και χωρικών ενοτήτων, που εμπλέκονται στην πορεία της από την παραγωγή μέχρι την κατανάλωση, υλοποιώντας έρευνα πάνω στη λειτουργία της ως ανάγκη, ως συνθήκη κοινωνικοποίησης και συγκρότησης συλλογικής δραστηριότητας, ως ενεργοποιητή χώρων σε μικρή και μεγάλη κλίμακα, αλλά και ως παράμετρος διαμόρφωσης επιμέρους ταυτοτήτων στο δημόσιο χώρο.

Μακεδονικό Κρασί: Εφαρμογές Branding για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς του.
Κατηγορία: Workshop
Διοργανωτής: Hellenic Design Centre

Χώρος διεξαγωγής: Hellenic Design Centre
Ημερομηνία: 7/6/23

Περιγραφή: Το Hellenic Design Centre, το οποίο είναι μια πρωτοβουλία του Κέντρου Επιχειρηματικής και Πολιτιστικής Ανάπτυξης (ΚΕΠΑ), συν-διοργανώνει με τα μέλη του InnovativeDesign Cluster Thessaloniki (IDC), ένα κλειστό διαδραστικό εργαστήριο συν-σχεδιασμού εφαρμογών Branding για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των Μακεδονικών κρασιών.

Food for Thought
Κατηγορία: Workshops

Διοργανωτής: Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας CODE+ LAB(Computational Design and Digital Fabrication Laboratory)
Χώρος διεξαγωγής: Κέντρο Μουσικής Δήμου Θεσσαλονίκης
Ημερομηνία: 8/6/23, 17.00 – 19.00

Περιγραφή: Με δημιουργικές ασκήσεις που εντάσσονται στις ενότητες: Design Thinking, Concept Design, Modelmaking,Gamification, Computational Design και 3D Printing οι συμμετέχοντες θα έρθουν σε επαφή και θα αναγνωρίζουν όλα τα επιμέρους βήματα που συνθέτουν τη σχεδιαστική διαδικασία ενός προσωποποιημένου προϊόντος που φέρει χαρακτηριστικά πρωτοτυπίας και καινοτομίας για διάφορες εκφάνσεις της γαστρονομίας. Η βασική δομή του σεμιναρίου αποτελείται από δραστηριότητες που σχετίζονται με τη δημιουργία νέων ιδεών με βάση τις καθημερινές ανάγκες των χρηστών, την οπτικοποίηση αυτών των ιδεών σε συγκεκριμένα προϊόντα και τη δημιουργία καινοτόμων μοντέλων. Επίσης, στα πλαίσια του σεμιναρίου θα γίνονται αναφορές σε συγκεκριμένες μελέτες περίπτωσης επιτυχημένων προϊόντων με έμφαση στην προσωπική εμπειρία, την επικοινωνία και την χρηστικότητα.