Την Παρασκευή και το Σάββατο 9 και 10 Απριλίου το Gagarin φιλοξενεί το 3ο κατά σειρά Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Τρόμου, στο οποίο θα προβληθούν συνολικά 22 ταινίες μεγάλου και μικρού μήκους από διάφορες χώρες.

Γυρισμένες με μηδενικό προϋπολογισμό, έχοντας σε πρώτο πλάνο το μαύρο χιούμορ, οι ταινίες που θα προβληθούν αποτελούν στην πλειοψηφία τους ανεξάρτητες και underground παραγωγές. Οι περισσότερες έχουν προβληθεί σε σημαντικά διεθνή Φεστιβάλ του είδους και έχουν κατακτήσει διακρίσεις και βραβεία.

Μίνι-αφιέρωμα θα πραγματοποιηθεί στην Τουρκία, από την οποία προέρχονται τέσσερις ταινίες, ανάμεσά τους και η πρώτη ταινία ζόμπι στην ιστορία του τουρκικού σινεμά, ενώ για πρώτη φορά θα παρουσιαστούν και δύο ελληνικές συμμετοχές με ταινίες μικρού μήκους.

Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ θα λειτουργήσουν – στο χώρο του εξώστη- οι εκθέσεις δύο νέων καλλιτεχνών. Η πρώτη του Smokechapel -που επιμελήθηκε και το artwork του φεστιβάλ – με τίτλο Μoribund και η δεύτερη της Virtzinia (Art of Sin Design) με τίτλο Psychostasis.