Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά και για μια ολόκληρη εβδομάδα, ένας άνεμος από νότες και μελωδίες θα φυσήξει στη Σύρο. Είστε όλοι καλεσμένοι να αφεθείτε στους ήχους του ακορντεόν, να παρασυρθείτε απ’ τις μελωδίες και να χορέψετε, μ’ άλλα λόγια να μοιραστείτε στιγμές έντονες και μοναδικές. Από τις 24 έως τις 29 Αυγούστου 2014, απογειωθείτε μαζί μας σε μια μουσική πτήση με ρυθμούς λαϊκούς, κλασικούς και σύγχρονους !

Μετά την επιτυχία των δύο πρώτων Φεστιβάλ (2012 και 2013) στη Σύρο, η ομάδα ακορντεονιστών Σύρου μαζί με την μη κερδοσκοπική εταιρία “Ούριος Άνεμος”, προτίθενται να διοργανώσουν το 3ο Φεστιβάλ Ακορντεόν, το μοναδικό Φεστιβάλ στην Ελλάδα για το συγκεκριμένο μουσικό όργανο. Πρόκειται για μια ευρωπαϊκή συνάντηση ακορντεονιστών, με σεμινάρια και συναυλίες, ανοικτή σε ερασιτέχνες και επαγγελματίες, που λαμβάνει χώρα στο μοναδικό φυσικό περιβάλλον της Σύρου και ιδιαίτερα στα χωριά
του Φοίνικα και της Ποσειδωνίας.

Φέτος, τo Φεστιβάλ Ακορντεόν Σύρου απευθύνεται σε ένα ευρύ κοινό, σε ενήλικες αλλά και σε παιδιά. Σε κάθε εκδήλωση του αναμένεται να συμμετέχουν ερασιτέχνες και επαγγελματίες ακορντεονιστές, πανεπιστημιακοί, νέοι μουσικοί, αλλά και θεατές που αγαπούν τη μουσική, το τραγούδι και το χορό, τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό. Για την επίτευξη της διεύρυνσης του κοινού έχει σχεδιαστεί ένα μοναδικό
μουσικό-χορευτικό πρόγραμμα που θα συνδυάζει το Ακορντεόν με τον Χορό και αποτελείται από μοναδικές βραδιές.

Στο πλαίσιο του 3ου Φεστιβάλ Ακορντεόν θα πραγματοποιηθούν πέντε ξεχωριστές συναυλίες.

Συγκεκριμένα:

Τη Δευτέρα 25/08/2014 και ώρα 21:00 οι μαθητές από τα μουσικά σχολεία «Το τρεχαντηράκι της ελπίδας» και «Νέο Ωδείο Πτολεμαΐδας» θα δώσουν τη δική τους συναυλία με τίτλο «Τα παιδιά παίζουν πλήκτρα» στο Νηπιαγωγείο του Φοίνικα. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη!

Την Τρίτη 26/08/2014 και ώρα 21:00 στο πλαίσιο μιας «Πειραματικής Βραδιάς» η νεαρή και ταλαντούχα Μαρία Δαύκα (16 χρόνων) θα παίξει στο ακορντεόν κλασική μουσική, ενώ ο Claudio Jacomucci στο ακορντεόν και η Kathleen Delaney στον χορό θα παρουσιάσουν την σύγχρονη παράσταση “Cool Memory, homage to Jean Baudrillard”. Η συναυλία αυτή θα πραγματοποιηθεί στο Θέατρο Απόλλων με τιμή εισοδου 8 €, με την υποστήριξη της Eταιρείας Ακορντεόν Pigini.

Την Τετάρτη 27/08/14 και ώρες 21:30, 22:15 και 23:00 ακορντεονίστες και χορευτές θα πάρουν μέρος στην σύγχρονη μουσικο-χορευτική παράσταση “IN G” (διάρκειας 15 λεπτών) σε σύνθεση του Claudio Jacomucci και χορογραφία της Kathleen Delaney στο Κεντρο Χορού Ακροποδητί (Ερμούπολη) με τιμή εισόδου 5 €.

Την Πέμπτη 28/08/2014 και ώρα 21:00 στο πλαίσιο μιας «Ρομαντικής Βραδιάς» το «Quinteto Tangardo», που αποτελείται από τoυς Λευτέρη Γρίβα (Μπαντονεόν), Θωμά Κοντογεώργη (piano), Γιώργο Παναγιωτόπουλο (βιολί), Αριστείδη Χατζησταύρου (κιθάρα), και Γιώργο Αρνή (κοντραμπάσο) θα παίξει ήχους Αργεντίνικου Τάνγκο ενώ οι επαγγελματίες χορευτές της ομάδας Σύρου «El Beso, Dance Group» Μαρία Αναστασακη και Ανδρέας Παυλόπουλος θα τους συνοδεύουν χορευτικά. Η συναυλία αυτή θα
πραγματοποιηθεί στο Θέατρο Απόλλων με τιμή εισόδου 7 €.

Την Παρασκευή 29/08/14 και ώρα 21:00 το 3ο Φεστιβάλ Ακορντεόν κλείνει με μια μεγάλη «Xορευτική Bραδιά» όπου το κοινό θα μπορεί να χορέψει με τη συνοδεία μελωδιών από την Ομάδα Ακορντεόν Σύρου, καθώς και από το συγκρότημα Gadjo Dilo. Η γιορτή λήξης θα πραγματοποιηθεί στην Έπαυλη Τσιροπινά στην Ποσειδωνία, όπου θα υπάρχουν μπαρ και περίπτερα με μεζέδες. Τιμή εισόδου 5 €.

Εκτός από συναυλίες το 3ο Φεστιβάλ Ακορντεόν θα περιλαμβάνει ακόμη:

α) 25/08/ 2014-11.00-13.00 ένα εργαστήρι όπου τα παιδιά θα έχουν την δυνατότητα
να εξερευνήσουν το ακορντεόν με ταινίες, παιχνίδια, δοκιμή και συζήτηση με
επαγγελματίες. Εγγραφή (για 25 Παιδιά): ΕΛΠΙΔΑ ΡΗΓΟΥΤΣΟΥ Τ: 69 37 31 01 55

β) 24/08/2014 – 29/08/2014 σεμινάρια με καταξιωμένους δασκάλους, όπως ο
Claudio Jacomucci, η Kathleen Delaney, Σταμάτης Πασόπουλος και ο Στέλιος Κατσατσίδης

γ) 24/08/2014 – 29/08/2014 έκθεση και εργαστήριο συντήρησης ακορντεόν από
τον Παναγιώτη Ζαφειρίου (“Panaccordion”).

Η εκδήλωση υποστηρίζεται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον Δήμο Σύρου Ερμούπολης, και τον Πολιτιστικό Σύλλογο “Ποσειδων’.

Την εκδήλωση στηρίζουν επίσης τα κέντρα μουσικής και χορού: «Το τρεχαντηράκι της ελπίδας», το Κεντρο Χορού Ακροποδητί, οι El Beso Dance Group.