Η Art Thessaloniki Fair, υπό την αιγίδα των υπουργείων Πολιτισμού, Τουρισμού, Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και πολλών φορέων της πόλης, λειτουργεί τόσο σε επίπεδο καλλιτεχνικής έκφρασης όσο και σε επίπεδο εμπορικής, πολιτισμικής και οικονομικής ανάπτυξης. Μετά τα ικανοποιητικά αποτελέσματα της 1ης και 2ης Art Thessaloniki Fair, με περισσότερους από 10000 επισκέπτες από 22 και πλέον χώρες κατ΄ έτος, οργανώνεται η 3η με στόχο και τη διεθνή καθιέρωσή της, αλλά και τη μεγαλύτερη οικονομική επιτυχία των συμμετεχόντων γκαλερί.

Είναι μια συνεύρεση αιθουσών τέχνης, που επενδύει στην στρατηγική και γεωγραφική θέση της Θεσσαλονίκης (μια από τις πιο ασφαλείς πόλεις του κόσμου), την πολυπολιτισμική της ταυτότητα, την μακρόχρονη ιστορία της με τους ιδιαίτερους δεσμούς της με τις χώρες των Βαλκανίων, τις Η.Π.Α., τη Ρωσία, το Ισραήλ και την Τουρκία.

Μερικές από τις γκαλερί που συμμετέχουν

Iaga Contemporary Art (Romania)
World Art Delft (The Netherlands)
Ufofabrik (Italy)
MULIER MULIER Gallery (Belgium)
Kapudag Gallery (Turkey)
Binyl Gallery (Turkey)
Ileana Tounta (Athens)
Lola Nikolaou (Thessaloniki)
Agathi Kartalos (Athens)
Kaplanon galleries Ena contemporary art gallery (Athens)
Technochoros Art Gallery (Athens)
Chili Art Gallery (Athens)
Ikastikos Kiklos Sianti (Athens)
ORLIK GALLERY (Athens)
Artshot-Sophia Gaitani (Athens)
Art Noise (Thessaloniki)
Roma Gallery (Athens)
ARTOWER Agora Gallery (Athens)
Cheapart (Athens)
PAPATZIKOY Gallery (Veria)
EPsilon Art Gallery (Loutraki)
Chalkos Gallery (Thessaloniki)
ARTFORUM Gallery (Thessaloniki)

Το 2018 η 3η Art Thessaloniki Fair έχει τιμώμενο καλλιτέχνη τον διεθνούς φήμης γλύπτη TAKIS με την συμμετοχή του ιδρύματος του Κ.Ε.Τ.Ε. (Κέντρο Έρευνας για την Τέχνη και τις Επιστήμες). Στο εκτενές παράλληλο πρόγραμμα και με αφορμή ότι η ΔΕΘ-HELEXPO έχει τιμώμενη χώρα τις ΗΠΑ, θα πραγματοποιηθούν εκθέσεις με έργα Ελληνοαμερικανών καλλιτεχνών από τη συλλογή Ζαχαρία Πορταλάκη και έκθεση με έργα του Αμερικάνου καλλιτέχνη Sol LeWitt από τη συλλογή της Έφης Πιπλικάτση-Ανδρεάδου και μια έκθεση με νέους Έλληνες καλλιτέχνες με τίτλο «ΠΝΟΗ» με επιμελητή τον Ιστορικό Τέχνης, Miguel Fernandez Belmonte.

Θα υπάρχουν ενότητες αφιερωμένες στο Design και την Εικονική πραγματικότητα, πρωτότυπες εκδηλώσεις, talks, 15 projects από ομάδες καλλιτεχνών όπως Theodoros Stamos – The Irascible of Color, A film by Yannis Katomeris duration 40′. Yakumo Koizumi – Lafcadio Hearn, where clouds are born, No PROJECT project, Art Revisited Collective, Foundation Land Art Delft, Railway on Iron (Xenis Sachinis), In the age of the 3D reproduction (Babis Venetopoulos).

Η 3 Art Thessaloniki Fair έχει προγραμματίσει να υποδεχθεί μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 9:30 με 15:00. Την ημέρα των εγκαινίων θα απολαύσουμε ένα μουσικό δρώμενο με τον διεθνούς φήμης τενόρο Φίλιππο Μοδινό.

Θα υπάρχει αφιέρωμα στο ιστορικό περιοδικό τέχνης ARTI του Αντώνη Μπουλούτζα και το περιοδικό ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ, Honorary Wall με μια επιτοίχια εγκατάσταση – αυγό από 42 καλλιτέχνες και θα γίνει συνεργασία με το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, καθώς και με άλλα πολιτιστικά ιδρύματα. Σημαντική είναι η συμβολή της Επιτροπής Υποστήριξης (Executive Organizing Committee) αποτελούμενη από σημαντικές προσωπικότητες για την ενδυνάμωση και προβολή της Art Thessaloniki Fair.

Art Thessaloniki International Contemporary Art Fair

Η Art Thessaloniki International Contemporary Art Fair διοργανώνεται από τον Εθνικό Φορέα Οργάνωσης Εκθέσεων, Συνεδρίων και Πολιτιστικών Εκδηλώσεων “ΔΕΘ HELEXPO ΑΕ” και τον Καλλιτεχνικό της Διευθυντή Παντελή Τσάτση. Διαθέτει VIP Lounge, Press Office, Art Shop, Χώρους Εστίασης, Αίθουσα Διαλέξεων και Προβολών, Δωρεάν Παρκινγκ, Free Wifi και 24ωρη φύλαξη.