Η πολυβραβευμένη ταινία Pride, του Matthew Warchus, θα είναι και η επίσημη Ταινία Έναρξης του Outview Film Festival 2015, στις 7 Μαΐου 2015 στις 20.30 στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας.


Πρόκειται για μια ταινία για τους αγώνες των LGBT ακτιβιστών στη Βρετανία του 1984, που εστιάζει στο πώς η σύνδεσή τους με τους υπόλοιπους αγώνες της εργατικής τάξης (συγκεκριμένα τους ανθρακωρύχους) συνέβαλε στην ωρίμανση και μεγαλύτερη επιτυχία των δικών τους διεκδικήσεων. Η προβολή αποτελεί τη δική μας συμβολική απάντηση: όλα τα κινήματα θα παραμένουν καταδικασμένα να αποτύχουν εάν δεν καταφέρουν να συνεργαστούν με τους υπόλοιπους αγώνες γύρω τους.


Για αυτό και δεν είναι τυχαίο ότι η φετινή αφίσα που φιλοτέχνησε η ομάδα Cabine (www.cabine.co.uk) για το φεστιβάλ έχει άμεση σχέση με την εναρκτήρια ταινία.

Την ταινία θα προλογίσει ο Γιώργος Καπουτζίδης μαζί με συντελεστές της τηλεοπτικής σειράς «Εθνική Ελλάδος».


Λίγα λόγια για την ταινία:

Μια ομάδα ομοφυλόφιλων Λονδρέζων ακτιβιστών φτάνει σε μια μικρή πόλη της Ουαλίας για να συμπαρασταθεί σε μια χούφτα απεργών ανθρακωρύχων και στις οικογένειες τους, που πεισματικά αντιστέκονται στην Θατσερική πολιτική της εποχής εκείνης.

Στο πνεύμα του BILLY ELLIOT και του ΑΝΤΡΕΣ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΟΛΑ, το PRIDE δεν θα αφήσει ασυγκίνητο κανένα θεατή. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους η υποψήφια για Όσκαρ Imelda Staunton (Το Μυστικό της Vera Drake, Χάρυ Πότερ) και ο βραβευμένος με Χρυσή Σφαίρα Bill Nighy (Πειρατές της Καραϊβικής, Αγάπη είναι…). Μαζί τους παίζει και ο Andrew Scott (απο το τηλεοπτικό Sherlock) που θα εμφανιστεί στην επόμενη ταινία του James Bond, SPECTRE. 

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ:

To PRIDE βραβεύτηκε στης Κάννες 2014 με το Queer Palm κι έχει βραβευτεί στα BAFTA Awards 2015 στην κατηγορία OUTSTANDING DEBUT BY A BRITISH WRITER, DIRECTOR OR PRODUCER (Stephen Beresford, Σεναριογράφος & David Livingstone, Παραγώγος) και ηταν υποψήφιο στην κατηγορία OUTSTANDING BRITISH FILM και καλύτερου Β΄ Γυναικείου ρόλου (Imelda Staunton). To PRIDE ήταν υποψήφιο στα Golden Globe Awards 2015 στην κατηγορία BEST MOTION PICTURE – COMEDY OR MUSICAL.

To PRIDE βραβεύτηκε ως η καλύτερη ταινία της χρονιάς στα British Independent Film Awards 2014, και κέρδισε τα βραβεία καλύτερου Β΄ Γυναικείου ρόλου (Imelda Staunton) καθώς και Β’ Ανδρικού ρόλου (Andrew Scott).

Credits

Χώρα: Ηνωμένο Βασίλειο
Παραγωγή: 2014
Σκηνοθεσία: Matthew Warchus
Διάρκεια: 120’



Το Outview Film Festival 2015 θα διεξαχθεί 7-15 Μαΐου στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Το πρόγραμμα προβολών των ταινιών μπορείτε να το δείτε εδώ: Outview Film Festival 2015