Οι Patari Project παρουσιάζουν την «Οδύσσεια» για 7 παραστάσεις από τις 23 Φεβρουαρίου 2015 στο BlackBox. 5 ηθοποιοί σε μια πλατφόρμα 1Χ1,60 διηγούνται την πιο πολυταξιδεμένη ιστορία 75 εκατοστά πάνω από τη γη.

Ποιος είναι ο Οδυσσέας; Σε τι θέλει να γυρίσει; Κι αν τα καταφέρει, τι μένει στο τέλος;

Χρησιμοποιώντας την τεχνική της πλατφόρμας, πέντε ηθοποιοί σε περιορισμένο χώρο 1 x 1,60, χωρίς σκηνικά και κοστούμια, μόνο με το σώμα και τη φωνή τους, αφηγούνται το ταξίδι ενός ήρωα που υπάρχει μέσα μας. Που τον επιστρατεύουμε και τον ανακαλούμε κάθε φορά που μας χρειάζεται.

Περιπλανώνται σε θάλασσες, παλεύουν με τέρατα, νοσταλγούν και ελπίζουν… Κι όλα αυτά 75cm από το έδαφος. Η επική ιστορία ζωντανεύει κάτω από την ασυνήθιστη, ευφάνταστη και ρηξικέλευθη ματιά των Patari Project, σε μια παράσταση πηγαία και παιχνιδιάρικη, που υπόσχεται μια διαφορετική εμπειρία.

Οι Patari Project είναι μια ομάδα ηθοποιών που μετά από κάποια χρόνια κοινής εκπαίδευσης και συνεργασίας, συναντήθηκαν σε μια παράσταση βασισμένη στην τεχνική της πλατφόρμας. μια θεατρική τεχνική η οποία χρησιμοποιεί  για σκηνικό χώρο υπερυψωμένες εξέδρες περιορισμένου μεγέθους, δημιουργώντας ‘νησίδες’ πάνω στις οποίες οι ερμηνευτές επικοινωνούν την ιστορία τους. Ο ιδιαίτερα μικρός  χώρος  λειτουργεί ως ένας περιορισμός για τους ηθοποιούς, ο οποίος πυροδοτεί τη δημιουργικότητά τους.   

Οι δημιουργοί καθοδηγούν το ταξίδι του θεατή, καθορίζοντας ανά πάσα στιγμή το πού αυτός θα στρέψει την προσοχή του. Γι’ αυτό το σκοπό χρησιμοποιούνται τρόποι  που θυμίζουν κινηματογράφο, όπως:  κοντινό και μακρινό πλάνο, κάδρο, μοντάζ, διαφορετικές οπτικές γωνίες κ.α. Έτσι φωτίζεται η ουσία της ιστορίας και το ενδιαφέρον του κοινού στρέφεται στο ουσιαστικό.

Η παράσταση είναι μια δημιουργία της ομάδας.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Σοφία Πάσχου

Δραματουργία: Kωνσταντίνος Μελίδης

Σκηνικά: Ντέιβιντ Νεγρίν

Κοστούμια: Μαργαρίτα Δοσούλα

Φωτισμοί: Αλέξανδρος Αλεξάνδρου

Βοηθός Σκηνοθέτη: Κατερίνα Τασσύ

Φωτογραφίες: Όλγα Μπρούμα

Παίζουν οι ηθοποιοί: Γιάννης Γιαννούλης, Μιχάλης Κουμαριανός, Θεοδόσης Κώνστας, Σάντυ Σπυρίδη, Εριφύλη Στεφανίδου