Με αφορμή τα 35 χρόνια λειτουργίας του Εργαστηρίου Τέχνης Χαλκίδας, παιδικά έργα τέχνης που απευθύνονται και σε μικρούς αλλά και σε μεγάλους, ταξιδεύουν για πρώτη φορά από τη Χαλκίδα στο Ναύπλιο, στη FOUGARO THE GALLERY.

Τα εγκαίνια θα γίνουν το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016 από τις 12 το μεσημέρι έως τις 9 μμ. Παράλληλα, κάθε Σάββατο και Κυριακή θα πραγματοποιούνται μέσα στην έκθεση εργαστήρια για παιδιά με την καθοδήγηση των έμπειρων δασκάλων του Εργαστηρίου Τέχνης και τις καθημερινές, επισκέψεις σχολείων και ξεναγήσεις.

Όπως τονίζει η Πρόεδρος του Εργαστηρίου, κα Χαρίκλεια Μυταρά, «Μέσα από την Τέχνη, το Τ με κεφαλαίο, το πιο σημαντικό είναι να εκφράσουν τα παιδιά τις ελπίδες και τους φόβους τους και να γνωρίσουν βαθύτερα τον κόσμο που τα αγκαλιάζει».

Με οδηγό την ελπίδα των παιδιών η έκθεση – αφιέρωμα στη FOUGARO THE GALLERY, περιλαμβάνει έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, χαρτογλυπτικής, κεραμικής, σκηνογραφίας, χαρακτικής, φωτογραφίας, κατασκευές, κόμικ και έργα από ανακυκλωμένα υλικά.

Θα δείτε απίθανα πράγματα! Εικόνες με γαλαξίες από χρώματα και καρφίτσες, «βαλίτσες» από διάφορα υλικά εμπνευσμένες από τις δημιουργίες του Αλέξη Ακριθάκη, έργα με αφορμή την καλλιτεχνική πορεία του  Δημήτρη Μυταρά, μεγάλες κατασκευές όπως το παραμυθένιο δάσος με δέντρα πολύχρωμα και ζώα χαρούμενα. Μία ομαδική κατασκευή – αφιέρωμα στη Guernica του Picasso, ανάγλυφα κυβιστικά πορτραίτα, φωτογράμματα, σκηνικά και κοστούμια, πολιτείες ολόκληρες από χαρτόκουτες!!

Στην έκθεση θα λειτουργεί πωλητήριο με αντικείμενα τέχνης για την ενίσχυση του έργου του Εργαστηρίου Τέχνης Χαλκίδας.

Αρχική σύλληψη & επιμέλεια έκθεσης

Εργαστήρι Τέχνης Χαλκίδας

Επιμέλεια & οργάνωση έκθεσης

ΦΟΥΓΑΡΟ

Το Εργαστήρι Τέχνης Χαλκίδας

Ο Δημήτρης και η Χαρίκλεια Μυταρά έχοντας μεγάλη αγάπη για την Τέχνη καθώς είναι και οι δύο εικαστικοί, σε συνδυασμό με την καταγωγή του ζωγράφου από τη Χαλκίδα συνέβαλαν ώστε να ξεκινήσει το 1978, το εγχείρημα του πρωτοποριακού τότε Εργαστηρίου Τέχνης Χαλκίδας προσφέροντας μέχρι σήμερα μεγάλο πολιτιστικό έργο. Δεκάδες βραβεία έχουν απονεμηθεί στο Εργαστήρι Τέχνης σε  διάφορες πόλεις της Ελλάδας, μεγάλες εκθέσεις στο εσωτερικό αλλά και στο εξωτερικό, όπως στο Millesgarden (Στοκχόλμη-Σουηδία) το 1998 και στο Palazzo Vecchio, στη Φλωρεντία το 2001.  Επίσης τα παιδιά του Εργαστηρίου έχουν λάβει μέρος σε πολλούς διεθνείς διαγωνισμούς ζωγραφικής κατακτώντας την πρώτη θέση.

Με καταξιωμένους δασκάλους αποφοίτους των Καλών Τεχνών όπως ο πρώην πρύτανης της ΑΣΚΤ  Σπηλιόπουλος Μάριος, ο αντί –πρύτανης Αντωνόπουλος Άγγελος και οι δάσκαλοι της ΑΣΚΤ Πατρασκίδης Λάκης, Δουκουμετζίδη-Σάλλα Τιτίκα, Μιχάλης Μανουσάκης,  Χανδρής Παντελής κι άλλοι γνωστοί καλλιτέχνες όπως   Αντωνίου Τέτα, Βαρβάκη Κάτια , Καραλέκα Σοφία, Αδαμάκος Γιάννης, Λαμπαδαρίδης Σωτήρης,  Μαλέα Φρόσω, Γουνελά Βούλα, Μπαντούνα Αιμιλία, Μωραΐτη Ελένη, Ζάννος Σταμάτης,  Δουκουμετζάκης Μιχάλης, Παντελής Τσάβαλος, Θανάσης Μουτσόπουλος, κ.α, συνεχίζει δυναμικά τη δημιουργική του πορεία με τις Εκθέσεις και τα Εργαστήρια που πραγματοποιεί.