Το Εθνικό Θέατρο επαναλαμβάνει από 13 Φεβρουαρίου, το «Κέικ» του Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη, σε σκηνοθεσία Πέτρου Φιλιππίδη, στη Σκηνή – «Νίκος Κούρκουλος».  

Ο συγγραφέας, που έχει τιμηθεί με διακρίσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, καταθέτει στο «Κέικ» ένα φαινομενικά ρεαλιστικό κείμενο, που ανατέμνει τα προβλήματα και τις διαφορές των ενοίκων μιας μεσοαστικής πολυκατοικίας.

Με αφετηρία ένα καθημερινό περιστατικό, το ψήσιμο ενός κέικ για την υποδοχή της κόρης του διαχειριστή από το εξωτερικό, ξεσπάει ένας «εμφύλιος πόλεμος» μεταξύ των ενοίκων  όταν πληροφορούνται ότι κάποιος από αυτούς πετάει τα σκουπίδια στο πεζοδρόμιο από το μπαλκόνι της πολυκατοικίας. Η διαδικασία για την ανακάλυψη του «ενόχου» θα οδηγήσει τους γείτονες σε βίαιες αντιδράσεις, αλλά και σε ενδιαφέρουσες εκμυστηρεύσεις, ενώ ο διαχειριστής προσπαθεί να κρατήσει τις ισορροπίες ανάμεσα στους «υπόπτους», μεταξύ των οποίων είναι και ένας μετανάστης.

Η μηδενική ανοχή απέναντι στον ξένο αποκαλύπτει τις αγκυλώσεις μεγάλης μερίδας της κοινωνίας και οδηγεί αναπόφευκτα στη σύγκρουση των ηρώων, αλλά και σε απρόβλεπτες αποκαλύψεις. Είναι, τελικά, δυνατόν να συνυπάρξουν όλοι μαζί αρμονικά και να ξεπεράσουν στερεότυπα και προκαταλήψεις που τους εμποδίζουν να κατανοήσουν ο καθένας τη διαφορετικότητα του άλλου;

Ταυτότητα της παράστασης:

Σκηνοθεσία: Πέτρος Φιλιππίδης
Σκηνικά-Κοστούμια: Γιώργος Γαβαλάς
Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος
Μουσική επιμέλεια: Ιάκωβος Δρόσος
Βοηθός σκηνοθέτη: Χριστίνα Σπατιώτη

Διανομή (με σειρά εμφάνισης):
Πέτρος: Λάζαρος Γεωργακόπουλος
Σάσα: Μίνα Αδαμάκη
Μπάμπης: Μάξιμος Μουμούρης
Αγκρόν: Λαέρτης Μαλκότσης

Φωτογράφος της παράστασης: Βασίλης Μακρής