30 ταλαντούχες γυναίκες δημιουργοί από διαφορετικούς τομείς της τέχνης, εμπνεύστηκαν και δημιούργησαν για τη γυναίκα… με αφορμή την παγκόσμια ημέρα γυναίκας (8 Μαρτίου). Τα έργα τέχνης τους, θα εκτεθούν σε ένα 3ήμερο εικαστικό event, στην αίθουσα τέχνης του Ελληνογαλλικού Συνδέσμου, στο Κολωνάκι στις 6, 7 και 8 Μαρτίου.

Τις δημιουργούς προσκάλεσαν, η διαδικτυακή πύλη προώθησης πολιτιστικών γεγονότων Δρώμενα Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης και Πολιτισμού σε συνεργασία με τον διακεκριμένο εικαστικό καλλιτέχνη και επιμελητή εκθέσεων Μιχαήλ Ρωμανό.

Το art event της εκθέσεως θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 8 Μαρτίου, που γιορτάζεται η παγκόσμια ημέρα γυναίκας, από τις 7μμ.
 
Θα απευθύνει χαιρετισμό και θα μιλήσει για τη θέση της γυναίκας στη σύγχρονη κοινωνία η δικηγόρος και πολιτευτής Δώρα Παπαδάκη, η Χλόη Ν. Αμαράντου θα παρουσιάσει εντυπωσιακές Καλλιτεχνικές δημιουργίες των σπουδαστών της Σχολής ΝΙΚΟΣ ΑΜΑΡΑΝΤΟΣ ενώ η Εύα Σολδάτου θα απαγγείλει ποιήματα της.
 
Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν είναι με αλφαβητική σειρά: Χλόη Ν. Αμαράντου, Μαρία Αρβανιτάκη, Αγγελική Βαϊανού, Ευαγγελία Βογιατζή, Μάρτζυ Γερογιαννάκη, Δήμητρα Γκουτζιώτου, Κική Γρίβα, Ειρήνη Ευθυμάκη, Βιβή Κακαρίκου, Εύη Καλέργη, Έφη Καλογεροπούλου, Κατερίνα Καλουμένου, Εύη Καμινάρη, Βασιλική Κατέρη, Αννέτα Κτενά, Λαυρεντία Λινάρδου – Αργυρού, Αντωνία Μαντζούκα, Ξένια Μαστοράκη, Αλίνα Μάτσα, Μαρία Μαυράκη, Κάλλη Μπέλλου, Φανή Οικονομίδου, Εύα Σολδάτου, Βάσια Χαρίση, Mαρία Χριστούλη.
 
Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του προέδρου του Ελληνογαλλικού Συνδέσμου, Ακαδημαϊκού Ευάγγελου Μουτσόπουλου.

Ταυτόχρονα όλα τα έργα προβάλλονται από 1η Μαρτίου και για όλον τον μήνα, στη διαδικτυακή πύλη προώθησης πολιτιστικών γεγονότων Δρώμενα Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης  και Πολιτισμού: http://dromenatechnis.blogspot.com.