Ταυτισμένη στη μνήμη ως σταυροδρόμι πολιτισμών, η Ναύπακτος , μόλις δυόμισι ώρες από την Αθήνα, φιλοξενεί αυτό το καλοκαίρι μια νέα πολιτιστική πρόταση στον τομέα της σύγχρονης τέχνης.

 

Ο Δήμος Ναυπακτίας σε συνεργασία με την 22η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, επιχειρούν από κοινού, την ανάδειξη σημαντικών μνημείων της πόλης (ενετικό λιμάνι , Φετιχιέ Τζαμί) μέσω δράσεων για τη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία, στοχεύοντας στη διαμόρφωση πολιτιστικού τουρισμού με βάση τον αρμονικό συνδυασμό της τοπικής παράδοσης και του σύγχρονου πολιτισμού.

 

Στον ονειρικό χώρο του μνημείου «Φετιχιέ Τζαμί» (κτισμένο σε απόσταση αναπνοής από τα ενετικά τείχη), διοργανώνονται τέσσερις ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής με κεντρικό άξονα την αισθητική ψυχαγωγία και εκπαίδευση. Ειδικότερα γηγενείς και επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ακολουθήσουν τις χρωματικές διαδρομές που προτείνουν νέοι εικαστικοί (Αικ. Μουσιού), ντόπιοι καλλιτέχνες (Περ. Παπαβασιλείου), σημαντικοί ζωγράφοι της περιφέρειας (Β. Κολοκυθάς) αλλά και κορυφαίοι ζωγράφοι τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό όπως ο καθηγητής της ΑΣΚΤ, Παύλος Σάμιος.

 

Για τη διοργάνωση και την πραγματοποίηση των εκθέσεων εργάζεται ακούραστα ένας σημαντικός αριθμός εθελοντών ενώ ενθαρρυντικό στοιχείο για το μέλλον αποτελεί η δημιουργία ενός μικρού δικτύου χορηγών που διαβλέπουν ότι η τέχνη και ευρύτερα ο πολιτιστικός τουρισμός αποτελεί πεδίο ανάπτυξης για τον τόπο.