Ο συναυλιακός χώρος Jazzét Music Hall που στεγάζεται μέσα στον πολυχώρο τεχνών Μusic Center Athens μαζί με την ArteGa Gallery και Αίθουσα Μουσικής, στο προάστιο της Δυτικής Αθήνας, στο Χαϊδάρι, έχει αγκαλιαστεί από το φιλότεχνο κοινό και εγκαθιδρυθεί πλέον, ως η μοναδική Αθηναϊκή τζαζ σκηνή που φιλοξενεί αποκλειστικά, καλλιτέχνες και γκρουπ τόσο της ελληνικής όσο και της διεθνούς jazz, αυτοσχεδιαστικής και κλασσικής μουσικής.

Μία πρωτοβουλία και μία καθόλου εύκολη προσπάθεια, από τον καλλιτεχνικό διευθυντή και μουσικό Λευτέρη Χριστοφή, την arts administrator Ελένη Γεωργίου και τους συνεργάτες τους, να παρουσιασθεί το έργο Ελλήνων δημιουργών και καλλιτεχνών μέσα από κύκλους συναυλιών όπως το New Jazz Artists, Jazz Solo Piano Festival, Jazz Guitar Solo Festival, Jazzet on Clasical, Groups & Guests Concerts, Jazzét on Classical.

Το ερχόμενο τριήμερο 20, 21 και 22 Οκτωβrίου 2023, το Jazzét διοργανώνει το “2ο Jazz & Ethnic Festival”:

  • Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2023, 21:30: TAKIS PATERELIS QUARTET τον κορυφαίο σαξοφωνίστα Τάκη Πατερέλη με τους εξαίρετους Δημήτρη Βερδίνογλου στο πιάνο, Γιώργο Γεωργιάδη στο κοντραμπάσο και Παναγιώτη Θέμα στα ντραμς.
  • Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2023, 21:30: “ΊΟΣ” ένα νεοσύστατο σχήμα τζαζ και έθνικ μουσικής με τους εξαιρετικούς Αθηνά Χιώτη στο τραγούδι, Ιωάννη Χουλή στα φωνητικά, κιθάρες και γιοκαλίλι, Γιάννη Ευσταθόπουλο στα μπόγκος, καχόν, μπεντίρ, ρεκ, κρουστά και Ηλία Πανταζή στο μπάσο.
  • Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023, 21:00: HUMAN TOUCH, ένα από τα πιο αγαπητά και δημοφιλή γκρουπ της ελληνικής τζαζ σκηνής με τους David Lynch, Γιώτη Κιουρτσόγλου και Σταύρο Λάντσια.

Αναλυτικά:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2023, 21:30
TAKIS PATERELIS QUARTET

ΤΑΚΗΣ ΠΑΤΕΡΕΛΗΣ / ΤΕΝΟΡΟ ΣΑΞΟΦΩΝΟ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΕΡΔΙΝΟΓΛΟΥ / ΠΙΑΝΟ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ / ΚΟΝΤΡΑΜΠΑΣΟ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΘΕΜΑΣ / ΝΤΡΑΜΣ

To Jazzét Music Hall, την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2023 στις 9.30 το βράδυ, υποδέχεται τον σαξοφωνίστα Τάκη Πατερέλη που μαζί με το first class κουαρτέτο του, προσδίδει μία κορυφαία μουσική δεινότητα στο γίγνεσθαι της ελληνικής τζαζ σκηνής.

Το Takis Paterelis Quartet θα παρουσιάσει μουσική σημαντικών συνθετών από διαφορετικές περιόδους της τζαζ. Ονόματα όπως αυτά των Buddy Bolden, Tad Dameron, Thelonious Monk, Charles Mingus, McCoy Tyner συνθέτουν ένα ιδιαίτερο “ηχητικό παζλ”.

Το φιλόμουσο κοινό του Jazzét θα απολαύσει τον Τάκη Πατερέλη, τον Έλληνα “Coltrane”, παρέα με τους σπουδαίους μουσικούς του, Δημήτρη Βερδίνογλου στο πιάνο, Γιώργο Γεωργιάδη στο κοντραμπάσο και Παναγιώτη Θέμα στα ντραμς.

ΣΥΝΔΡΟΜΗ: 10€
ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ 6€

ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2023, 21:30
ΊΟΣ

ΑΘΗΝΑ ΧΙΩΤΗ: ΕΡΜΗΝΕΙΑ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΧΟΥΛΗΣ: ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΙΧΟΙ, ΦΩΝΗΤΙΚΑ, ΚΛΑΣΙΚΗ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΚΙΘΑΡΑ, ΓΙΟΥΚΑΛΙΛΙ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΥΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ: ΜΠΟΓΚΟΣ, ΚΑΧΟΝ, ΜΠΕΝΤΙΡ, ΡΕΚ, ΚΡΟΥΣΤΑ
ΗΛΙΑΣ ΠΑΝΤΑΖΗΣ: ΑΤΑΣΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΜΠΑΣΟ

Το Jazzet Music Hall, το Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2023, στις 9.30 το βράδυ παρουσιάζει το νέο συγκρότημα “Ίος” που πρωτοεμφανίστηκε με τη διασκευή του παραδοσιακού της Καλύμνου, “Θαλασσάκι μου”, το 2020.

Η ερμηνεύτρια Αθηνά Χιώτη και ο μουσικοσυνθέτης Γιάννης Χούλης, μαζί με τον Γιάννη Ευσταθόπουλο στα κρουστά και τον Ηλία Πανταζή στο ηλεκτρικό μπάσο αποτελούν τον πυρήνα της μπάντας Ίος, που αγαπά να διασκευάζει παραδοσιακά τραγούδια και να δημιουργεί συνεχώς πρωτότυπες μουσικές συνθέσεις παιγμένες με τον τρόπο των αγαπημένων τους ακουσμάτων από τις τζαζ, έθνικ και ροκ μουσικές. Ένα δυναμικό κουαρτέτο που ήρθε για να μείνει.

Οι Ίος κυκλοφόρησαν τον Σεπτέμβριο του 2021 τον πρώτο τους δίσκο με τίτλο “Βαθύ Ταξίδι” από την δισκογραφική εταιρεία Μικρός Ήρως σε στίχους του Βασίλη Γκίκα και του Παντελή Τσομπάνογλου.

Με «γάργαρο» τρόπο πλέκουν φυσικό και ηλεκτρικό ήχο, τύμπανα και στάμνα και μπεντίρ, γιουκαλίλι και ηλεκτρική κιθάρα, ακουστικό μπάσο και εμπνευσμένα φωνητικά, προσφέροντας μια φρέσκια μουσική πρόταση αποτελούμενη από παλιά αγαπημένα υλικά.

Ένα μοναδικό μουσικό κράμα, που αναδύει μεθυστικά έθνικ, τζαζ και ροκ «αρώματα», με απώτερο στόχο τη δημιουργία μιας ξεχωριστής μουσικής περιπλάνησης στο χθες, στο σήμερα και στο αύριο.

ΣΥΝΔΡΟΜΗ: 7€
ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ 6€

ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2023, 21:00
HUMAN TOUCH

DAVID LYNCH, ΣΤΑΥΡΟΣ ΛΑΝΤΣΙΑΣ, ΓΙΩΤΗΣ ΚΙΟΥΡΤΣΟΓΛΟΥ

Μουσική Μυσταγωγία του “Ανθρώπινου Αγγίγματος”

Την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023, στις 9 το βράδυ, συνεπείς στο μηνιαίο συναυλιακό τους ραντεβού με το κοινό του Jazzét Music Hall, εμφανίζεται ένα από τα πιο αγαπητά και δημοφιλή γκρουπ της ελληνικής τζαζ σκηνής, οι Human Touch: David Lynch, Γιώτης Κιουρτσόγλου, Σταύρος Λάντσιας

Ο ήχος τους, η άποψη αλλά και η μουσική τους ευαισθησία σε κάθε live προσδίδει νέους καλλιτεχνικούς ορίζοντες και προοπτικές στο φανατικό κοινό τους.
Σαξόφωνα, μπάσα, πλήκτρα, ντραμς, φλάουτο, κρουστά, φλογέρες, φωνές, σώματα και μελόντικα, μεταμορφώνονται από μουσικά όργανα σε πολυμορφικές προσωπικότητες που εξιστορούν ατμόσφαιρες μεταξύ γης και ονείρου. Με δύο λέξεις, Human Touch.

Όσοι παραβρεθούν στο Jazzét Music Hall θα απολαύσουν αλλά και θα συμμετάσχουν στη μουσική “μυσταγωγία” του “Ανθρώπινου Αγγίγματος” των Human Touch!!!

ΣΥΝΔΡΟΜΗ: 10€
ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ 6€