Το Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι αρχίζει η περίοδος υποβολής …

αιτήσεων συμμετοχής στο 2ο Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας.

Το Φεστιβάλ, προωθώντας την ιδέα του ψηφιακού κινηματογράφου περιλαμβάνει ταινίες μυθοπλασίας, τεκμηρίωσης, κινουμένων σχεδίων πειραματικές, video art, και σπουδαστικές ταινίες που δημιουργήθηκαν με την χρήση των νέων ψηφιακών μέσων.

Το 2o Φεστιβάλ, διάρκειας 6 ημερών, θα διεξαχθεί μέσα στον Μάιο. (Θα ανακοινωθούν οι ημερομηνίες)

Στο πλαίσιο του διαγωνιστικού χαρακτήρα του Φεστιβάλ απονέμονται τα κάτωθι βραβεία:

Α’ Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους
Β’ Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους
Γ’ Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους
Καλύτερης ταινίας Τεκμηρίωσης
Καλύτερης Σκηνοθεσίας
Καλύτερη Σκηνογραφίας
Καλύτερο Video Art
Καλύτερο Πειραματικό
Καλύτερο Κινούμενο Σχέδιο
Καλύτερης Ερμηνείας
Καλύτερης Φωτογραφίας
Καλύτερου Μοντάζ
Καλύτερου Σεναρίου
Καλύτερης Μουσικής
Τιμιτικές Διακρίσεις
 

Περισσότερες πληροφορίες για το φεστιβάλ

Η Πολιτιστική Εταιρεία ΚΟΥΙΝΤΑ σε συνεργασία με την Σχολή Τεχνών L.A. THEATER διοργανώνει το Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Μικρού Μήκους Το Short Film Festival φιλοδοξεί να καθιερώσει ένα τόπο συνάντησης των δημιουργών και των θεατών του κινηματογράφου, με προβολές και άλλες εκδηλώσεις, σε χώρους που δεν είναι κατ’ ανάγκην κινηματογραφικές αίθουσες, αλλά που προσφέρονται για το διάλογο του κοινού με νέους δημιουργούς και όχι μόνο, απ’ όλη την Ελλάδα. Αιτήσεις Συμμετοχής  και τον κανονισμό μπορείτε να βρείτε στο ιστότοπο του φεστιβάλ www.shortfilmfestival.gr

KOYINTA Production  www.kouinta-production.gr
LA Theater  www.latheater.gr

Το Φεστιβάλ υιοθετεί τη ψηφιακή τεχνολογία, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα σε νέους και παλαιότερους δημιουργούς να προβάλλουν το έργο τους.

Συμμετοχή στο Φεστιβάλ:

• Ο κάθε σκηνοθέτης έχει δικαίωμα συμμετοχής με περισσότερες από μια ταινίες.
• Η ταινία πρέπει να ανήκει σε κάποια από τις εξής κατηγορίες:
     – Μυθοπλασία
     – Πειραματικές
     – Video art
     – Κινούμενα σχέδια (animation)
     – Ντοκιμαντέρ (μέχρι 45 λεπτά)
• Το διαπραγματευόμενο θέμα της ταινίας είναι ελεύθερο, στην κρίση και έμπνευση των δημιουργών.
• Επίσης, δεν υπάρχει περιορισμός στον τρόπο που έχει γυρισθεί η ταινία.
• Η ταινία θα πρέπει να αποσταλεί σε DVD (PAL)  για τη διαδικασία επιλογής.
• Σε περίπτωση επιλογής της ταινίας, θα πρέπει να αποσταλεί μια κόπια προβολής σε ψηφιακό βίντεο υψηλής ανάλυσης, αποθηκευμένο σε δίσκο DVD (mpeg2, mpeg4, mov, avi ή σε standard format SD
•  Η ταινία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το ανώτερο σε διάστημα 18 μηνών προ της ημερομηνίας διεξαγωγής του Φεστιβάλ.

Η επιλογή των προβαλλομένων ταινιών, η σειρά προβολής τους και το πρόγραμμα καθορίζονται από την Οργανωτική Επιτροπή του Φεστιβάλ, η οποία ανάλογα με τις τεχνικές ιδιαιτερότητες, τη χρονική διάρκεια και την ομαδοποίηση των ταινιών κατά είδος και με δική της ευθύνη καθορίζει και το πρόγραμμα συνολικά.

Για να αιτηθεί κάποιος της συμμετοχής του στο Φεστιβάλ θα πρέπει να συμπληρώσει την αίτηση συμμετοχής η οποία βρίσκεται στην ιστοσελίδα http://www.shortfilmfestival.gr

Αφού ο αιτούμενος κατεβάσει την αίτηση  συμμετοχής, θα πρέπει νατην εκτυπώσει, να την υπογράψει και να τη στείλει μαζί με την ταινία μέχρι τις 30 Απριλίου 2012 (σφραγίδα ταχυδρομείου) στη διεύθυνση:
L.A THEATER Βασ. Αλεξάνδρου 6 και Αναλήψεως 1, Περιστέρι, Τ.Κ.12134
E-mail: [email protected] Τηλέφωνο:210 57 89 337
 

Ψηφιακό Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ταινιών Μικρού Μήκους Αθήνας Με την ένδειξη: «Χωρίς εμπορική αξία, μόνο για πολιτιστικούς σκοπούς».
 

Σημειώνεται ότι για να εξετασθεί η αίτηση είναι απαραίτητη η συμπλήρωση όλων των πεδίων και η υπογραφή της αίτησης.

Μαζί με την αίτηση πρέπει να αποσταλούν:
– Η ταινία (DVD για τη διαδικασία επιλογής)
– Stills από την ταινία (σε ηλεκτρονική μορφή*)
– Φωτογραφία του δημιουργού και των ηθοποιών που κατέχουν πρωταγωνιστικούς ρόλους (σε ηλεκτρονική μορφή).
Τα έξοδα αποστολής επιβαρύνουν τους δημιουργούς.

Από τη στιγμή που έχουν κατατεθεί η αίτηση συμμετοχής και η ταινία, για κανέναν λόγο δεν έχει δικαίωμα ο σκηνοθέτης ή ο παραγωγός να τις αποσύρει.

Η οργανωτική επιτροπή του Φεστιβάλ σε συνεργασία με τον καλλιτεχνικό Διευθυντή επιλέγουν τις κριτικές επιτροπές. Οι κριτικές επιτροπές αποτελούνται από αναγνωρισμένης αξίας προσωπικότητες από τον χώρο του κινηματογράφου. Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ δύναται να συμμετέχει σε κάποια ή όλες τις κριτικές επιτροπές. Οι αποφάσεις των επιτροπών λαμβάνονται με απλή πλειοψηφία.

Το Ψηφιακό Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας διατηρεί το δικαίωμα αναθεώρησης των κατηγοριών των βραβείων ανά πάσα στιγμή και χωρίς προηγούμενη προειδοποίηση.

Σε περίπτωση βράβευσης της ταινίας στο Φεστιβάλ, το Φεστιβάλ θα επιθυμούσε να αναγράφεται στους τίτλους αρχής το είδος και το έτος της διάκρισης.

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου δεν ευθύνεται για ενδεχόμενη απώλεια υλικού πριν ή μετά το πέρας του Φεστιβάλ και σε καμιά περίπτωση δεν οφείλει να επιστρέψει το υλικό που του έχει αποσταλεί.

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου διατηρεί το δικαίωμα προβολής, εντός και εκτός του χώρου της διοργάνωσης, μέρος των ταινιών που έχουν αποσταλεί οποτεδήποτε αυτό θεωρηθεί αναγκαίο ή χρήσιμο για λόγους προώθησης και προβολής του Φεστιβάλ και σε καμία περίπτωση για εμπορικούς σκοπούς.

Αν καποιος σκηνοθέτης ή παραγωγός διαφωνεί θα πρέπει να το δηλώσει στην αιτηση συμμετοχής

Η αποστολή της υπογεγραμμένης αίτησης συμμετοχής συνεπάγεται την πλήρη και ανεπιφύλακτη αποδοχή όλων των ανωτέρω όρων συμμετοχής.

Η Πολιτιστική Εταιρεία ΚΟΥΙΝΤΑ σε συνεργασία με την σχολή Τεχνών LATHEATER Διοργανώνει το Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας.Το Φεστιβάλ φιλοδοξεί να καθιερώσει ένα τόπο συνάντησης των δημιουργών και των θεατών με προβολές και άλλες εκδηλώσεις.