Το 2ο φεστιβάλ ECM έρχεται στις 6, 7 και 8 Ιουλίου στο Θέατρο Βράχων, για ένα τριήμερο με τον αγαπημένο τζαζίστα Βασίλη Τσαμπρόπουλο, τους Dino Saluzzi και Anja Lechner να παρουσιάζουν το ξεχωριστό Ojos Nergros, και τον εξαιρετικό Manu Katche. Για να το ζήσετε από κοντά διεκδικήστε μία από τις διπλές προσκλήσεις που διαθέτει το culturenow.gr!

Η πρώτη μέρα του φεστιβάλ θα ξεκινήσει με τον Βασίλη Τσαμπρόπουλο να ανεβαίνει επί σκηνής το βράδυ της Δευτέρας 6 Ιουλίου, για να μας παρουσιάσει το Τhe Promise. Πρόκειται για έντεκα κομψές μινιατούρες, πρωτότυπες συνθέσεις του, με εξαίρεση το Τζιβάερι, σε μια εξαιρετικά εμπνευσμένη διασκευή.

Το μουσικό θέμα Τhe Other ανοίγει το δίσκο και επανέρχεται ως βασικό μοτίβο, με διάφορες παραλλαγές. Σε όλη την ηχογράφηση η ενδελεχής διατύπωση, η λεπτότητα και η ακρίβεια του ήχου διαποτίζονται από ποιητική ευαισθησία. Μουσική ήρεμη και ιδιαίτερα ατμοσφαιρική. Η αφαιρετική της ιδιοσυγκρασία είναι μαγική καθώς ο ακροατής μπορεί να ακολουθήσει τα βήματα και την εξέλιξη αυτής της εύθραυστης και συγχρόνως δυνατής αρμονικής ανάπτυξης.

Τη δεύτερη μέρα, την Τρίτη 7 Ιουλίου, στον όγδοο χρόνο της συνεργασίας τους, ο Αργεντινός μπαντονεονίστας και συνθέτης Dino Saluzzi και η Γερμανίδα τσελίστα Anja Lechner παρουσιάζουν το Ojos Nergros, το οποίο έχει αποσπάσει εγκωμιαστικά σχόλια και κριτικές απ΄ όλο τον κόσμο.

Και η τελευταία ημέρα του φετινού ECM ανήκει στον Emmanuel Manu Katché και το Playground! Το Playground είναι μια μουσική που δημιούργησε έχοντας στο μυαλό του τους βασικούς μουσικούς του συνεργάτες. Ο τρόπος που ο Manu Katché παίζει, τον τοποθετεί σε ένα άλλο επίπεδο από τους σύγχρονους τζαζ ντράμερς. Ο εύστροφος ρυθμός του, χτίζει ένα ρυθμικό σχήμα, δημιουργώντας το ρυθμικό περιβάλλον που κινητοποιεί τους πνευστούς και δένει αυτονόητα το πιάνο με το μπάσο.

Για να διεκδικήσετε μία από τις διπλές προσκλήσεις (10 διπλές προσκλήσεις για κάθε ημέρα) στείλτε μας το ονοματεπώνυμό σας στο info@culturenow.gr, γράφοντας στο θέμα ECM και την ημέρα που επιθυμείτε. Οι νικητές θα ειδοποιηθούν μέσω email την ημέρα της παράστασης.