Η Αθηναϊκή Μαντολινάτα «Νικόλαος Λάβδας» διοργανώνει το 2ο θερινό σεμινάριο κλασικού μαντολίνου με προσκεκλημένο τον διακεκριμένο σολίστ και καθηγητή Ugo Orlandi, στην Καλαμάτα, από 22 έως και 28 Αυγούστου 2016. Στο πλαίσιο του σεμιναρίου θα πραγματοποιηθούν ανοιχτά ατομικά και ομαδικά μαθήματα ορχήστρας και θα ολοκληρωθούν με μια συναυλία στο Κάστρο της Καλαμάτας στις 28 Αυγούστου, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Τα σεμινάρια πραγματοποιούνται με την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας και σε συνεργασία με το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας, και περιλαμβάνουν όλα τα όργανα της οικογένειας (μαντολίνο, μαντόλα, μαντολοντσέλο) και κιθάρα.

Η Αθηναϊκή Μαντολινάτα «Νικόλαος Λάβδας» και έχει ως στόχο τόσο τη διάδοση της πλούσιας κληρονομιάς των πρωτότυπων έργων για ορχήστρα νυκτών εγχόρδων, όσο και την ενθάρρυνση και προβολή της σύγχρονης δημιουργίας. Διοργανώνει σε συνεργασία με τον Ugo Orlandi σεμινάρια μαντολίνου με σκοπό την εξοικείωση των μελών της με το ευρύτερο ρεπερτόριο του οργάνου δίνοντας έτσι ένα κίνητρο για μια συστηματική και ολοκληρωμένη σπουδή. Έχει συμμετάσχει σε πολλά φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ενώ σε πρόσφατη συνεργασία με την Orchestra di mandolini e chitarre “Citta di Brescia”, υπό τη διεύθυνση του Claudio Mandonico, οι δυο Ορχήστρες ηχογράφησαν μαζί το πρώτο cd με τίτλο “Ελληνική Ραψωδία”, που σύντομα πρόκειται να κυκλοφορήσει, ως ένα αφιέρωμα-φόρος τιμής στην ιστορική «Αθηναϊκή Μανδολινάτα» και το μαέστρο της Ν. Λάβδα, περιλαμβάνοντας επιλεγμένα έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών εμπνευσμένα από ελληνικά θέματα.

Ο Ugo Orlandi, γεννημένος στην Brescia της Ιταλίας, είναι μια από τις σημαντικότερες μορφές στο χώρο της μουσικής του μαντολίνου παγκοσμίως. Έχει συνεργαστεί με τους Solisti Aquilani, Wiener Kammerkonzerte, Berliner Philarmoniker, Sergio Vartolo, Jordi Savall, Zubin Metha και Claudio Abbado. Επιμελήθηκε την έκδοση των βιβλίων “Il Periodo d’ oro del mandolino” και “Mandolin memories” (εκδ. Turris, Κρεμόνα), καθώς και την έρευνα πάνω σε σονάτες για μαντολίνο του Domenico Scarlatti (εκδ. Berben, Ανκόνα). Έχει κάνει περιοδίες σε όλο τον κόσμο με τους Solisti Veneti υπό τη διεύθυνση του Claudio Scimone. Έχει ηχογραφήσει δύο CD με κονσέρτα των M. Guiliani, F. Lecce, G. Paisiello καθώς και όλα τα κονσέρτα για μαντολίνο του A. Vivaldi.

Διάρκεια Σεμιναρίου: 7 ημέρες*

*Τα μαθήματα ξεκινούν το απόγευμα της 22ας Αυγούστου.

Ώρες μαθημάτων: 10:00-13:00 ατομικά, 18:00-21:00 ομαδικά – πρόβες ορχήστρας

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας στη φόρμα συμμετοχής: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfGfVFsovg9wn1REm_3qUSciImJUH3loeKluvkr5mmKPPY4FQ/viewform

**Με τη λήψη της συμπληρωμένης φόρμας, αποστέλλεται επιβεβαιωτικό e-mail εγγραφής στο σεμινάριο.