Το Βοτανικός Live Stage θα φιλοξενήσει με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Κούβας, το 2ο Cuba Festival.

Το Φεστιβάλ, θα διεξαχθεί το Σάββατο 8 Ιουνίου 2013.

Εκρηκτικοί hip-hop, latin και salsa  ρυθμοί που… «απεικονίζουν την  Κούβα» (Represent Cuba!!)

Ποικίλα μουσικο – χορευτικά προ-φεστιβαλικά happenings, εικαστικές εκθέσεις, Video προβολές, Dj Sets και ένα σημαντικό αφιέρωμα σε ένα θρυλικό συγκρότημα, τους Orishas περιλαμβάνει στην «ατζέντα» του το 2ο CUBA FESTIVAL .

Ένα Φεστιβάλ με…άρωμα Κούβας το οποίο φέτος πραγματοποιείται το Σάββατο 8 Ιουνίου στο ΒΟΤΑΝΙΚΟ Live Stage- ένα χώρο με μεγάλη ιστορία στη φιλοξενία μεγάλων συναυλιών, που τα τελευταία χρόνια περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τους Alpha Blondy, Parov Stellar και Νneka. 

Ήταν Ιούνιος του 2012 όταν το 1ο Cuba Festival έκανε προσεκτικά τα πρώτα του βήματα στην Ελληνική αγορά, παρουσιάζοντας ένα διαφορετικό πολιτιστικό τριήμερο που ήθελε να «μυήσει» το κοινό  στην Κουβανέζικη παράδοση και φιλοσοφία. Ένα Φεστιβάλ που κατάφερε να κερδίσει την αγάπη και την εμπιστοσύνη του κόσμου  αλλά  και να  τους παρασύρει σε  «απογειωτικούς» χορευτικούς ρυθμούς. Για τους παραπάνω λόγους, το 2ο CUBA FESTIVAL είναι πλέον γεγονός με στόχο να είναι ένα από τα πιο εκρηκτικά μουσικο-χορευτικά δρώμενα KAI του φετινού καλοκαιριού!

Οι εκδηλώσεις του 2ου CUBA FESTIVAL θα ξεκινήσουν με τα γνωστά πλέον στο Αθηναϊκό κοινό Calles De Cuba (Δρόμοι της Κούβας)  που  θα διεξαχθούν το Σάββατο 25 Μαΐου και Σάββατο 1η Ιουνίου σε ανοιχτούς χώρους των Αθηνών με δωρεάν μουσικό-χορευτικές παραστάσεις  και θα ολοκληρωθούν το Σάββατο 8 Ιουνίου με τις εκδηλώσεις του 2ου Cuba Festival που θα διεξαχθούν στο ΒΟΤΑΝΙΚΟ Live Stage  με συναυλίες. Εικαστικές εκθέσεις, Video προβολές,  και άλλες σημαντικές πολιτιστικές δραστηριότητες που στόχο θα έχουν την προβολή του πολιτισμού της Κούβας. Στο 2ο Cuba Festival θα συμμετέχουν οι Odalis Palma, Baclava Cubano, Grupo Inle, Ivan Lopez, Mariela Nelson, Yoel Pereira, Miguel Angel Bautista, Dj Niko Marinou, Dj El General, Dj Acebes και άλλοι εξαίρετοι καλλιτέχνες που θα απογειώσουν τον κόσμο στο μεγαλύτερο Latin Party της χρονιάς!!

Οι χορευτικοί ρυθμοί όμως  υπόσχονται μια  πιο έντονη βραδιά κατά την ημέρα διεξαγωγής του 2ου Cuba Festival.  Πόσο μάλλον όταν –μέσα από ένα μεγάλο αφιέρωμα -φέρουν και την «υπογραφή» ενός παγκοσμίως γνωστού συγκροτήματος όπως οι Orishas και των συνεχιστών της μουσικής τους,  των απογειωτικών  CUBAN BEATS ALL STARS. 

Οι Cuban Beats All Stars δημιουργήθηκαν από τα αρχικά μέλη των Orishas με σκοπό να διατηρήσουν ενεργά στο παγκόσμιο μουσικό προσκήνιο τη μουσική του θρυλικού συγκροτήματος. Οι Orishas είναι το πρώτο κουβανέζικο συγκρότημα που κατάφερε να ενσωματώσει στο παραδοσιακό beat της salsa και της rumba,  ρυθμούς της rap και της hip-hop, έγιναν παγκόσμια γνωστοί και με έδρα την Ευρώπη έβγαλαν τέσσερα άλμπουμ, κέρδισαν δύο βραβεία grammy και περιοδεύοντας σε ολόκληρο τον κόσμο, ξεσήκωσαν το παγκόσμιο κοινό σε ασταμάτητο χορό.

Τρία από τα μέλη του θρυλικού συγκροτήματος, με καλή χημεία μεταξύ τους, (οι Vladimir Nunez-τύμπανα-, DJ Tillo, & Nelson Palacios -φωνή, βιολί, πιάνο και μπάσο)  ένωσαν τη μουσική τους εμπειρία και σχημάτισαν τους CUBAN BEATS ALL STARS και  παρουσιάζουν μια σειρά από  μουσικό-χορευτικές συναυλίες με την εκρηκτική μουσική και τις μεγαλύτερες επιτυχίες των Orishas, σε όλο τον κόσμο!

Οι συναυλίες των Cuban Beats All Stars είναι μια μοναδική εμπειρία!

Εκπληκτικά κρουστά, εξαιρετικά scratching, δυναμικό μπάσο, δημιουργικές μίξεις αφροκουβανέζικης με ηλεκτρόνικα, φρέσκες διασκευές των τραγουδιών των Orishas δημιουργούν μια συναρπαστική ατμόσφαιρα και ξεσηκώνουν με το ρυθμό και την απίστευτα μεταδοτική τους ενέργεια το κοινό!

Αυτή τη ξεχωριστή εμπειρία θέλουν να δώσουν και στο κοινό τους στην Ελλάδα μέσα από μια συναυλία που θα πραγματοποιηθεί   στην Αθήνα, το Σάββατο 8 Ιουνίου  στη σκηνή του Βοτανικού Live Stage. Ποικίλλα μουσικο – χορευτικά προ-φεστιβαλικά happenings, εικαστικές εκθέσεις, Video προβολές, Dj Sets. Εκρηκτικοί hip-hop,latin & salsa ρυθμοί και ένα σημαντικό μουσικό αφιέρωμα στους Orishas μέσα από τους Cuban Beats All Stars.