Από την Παρασκευή 4 Ιουλίου έως και την Κυριακή 13 Ιουλίου πραγματοποιείται το 2ο Antiparos Photo Festival, υπό την αιγίδα του Δήμου Αντιπάρου, που διοργανώνει και επιμελείται η Αίθουσα Τέχνης αντί, σε συνεργασία με την ομάδα του φεστιβάλ Γιάννη Μπαγούρδα, David Frazer Wray και Μαίρη Χατζάκη.

Το φεστιβάλ φωτογραφίας του νησιού θα παρουσιάσει έργα 13 φωτογράφων, ανάμεσά τους οι Κατερίνα Βαφία, Κώστας Γρίσπος, Δημήτρης Ζωγράφος, Μάρω Κουρή, Ειρήνη Μαρινοπούλου, Γιάννης Μπαγούρδας, Nana Slimba, Xριστίνα Σοροβού, Ανδρέας Σχοινάς, Erotokritos Formavelk, Έφη Χαλιωρή και Sylvie Wagner. Ξεχωριστή θέση στο φεστιβάλ θα έχει η έκθεση της φωτογράφου Ειρήνης Σιώτη, με  φωτογραφίες της Αντιπάρου που χρονολογούνται από τη δεκαετία του ’60 και παρουσιάζουν το νησί εκείνης της εποχής που πρωτοαγαπήσαμε.

Στο πλαίσιο του Antiparos Photo Festival το πρακτορείο Magnum διοργανώνει εργαστήριο φωτογραφίας από τις 9 έως τις 13 Ιουλίου, με καλεσμένο τον φωτογράφο Gueorgui Pinkhassov από τη Ρωσία.

Τα σεμινάριά του είναι μια μεγάλη ευκαιρία για τους επίδοξους φωτογράφους να μάθουν πώς να συλλάβουν τις αισθήσεις και υφές της Αντιπάρου – ένα νησί μεγάλης αρχαιολογικής σημασίας.

Το συνολικό πρόγραμμα της Αίθουσας Τέχνης «αντί» για το καλοκαίρι 2014:


Σάββατο 7 Ιουνίου – Κυριακή  29 Ιουνίου

ΣΟΦΙΑ ΔΑΤΣΕΡΗ – ΝΙΚΟΣ ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ , Zωγραφική – Γλυπτική

Παρασκευή 4 Ιουλίου – Κυριακή 13 Ιουλίου

ANTIPAROS PHOTO FESTIVAL ‘14

Τετάρτη 16 Ιουλίου – Παρασκευή 1 Αυγούστου

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΕΧΑΓΙΟΓΛΟΥ, Ζωγραφική

Σάββατο 2 Αυγούστου – Παρασκευή 15 Αυγούστου

ΕΛΕΝΑ ΣΥΡΑΚΑ, Fine Jewelry Art – Κόσμημα

Σάββατο 16 Αυγούστου – Παρασκευή 29 Αυγούστου

ΜARIE CLAIRE HUTIN, Ecritures – Ζωγραφική

Σάββατο 30 Αυγούστου – Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΜΟΡΑΛΗ, Ceramic Art – Κεραμικά