Σε συνέχεια της περσινής εξαιρετικά πετυχημένης 1ης Μεγάλης Γιορτής Ανακύκλωσης του Δήμου Αθηναίων, η Μεγάλη Γιορτή αποτελεί, πλέον, ετήσιο θεσμό του Δήμου Αθηναίων, και φέτος στήνεται και πάλι στην Πλατεία Συντάγματος, από τις 2 έως τις 14 Νοεμβρίου.

Στην 1η Μεγάλη Γιορτή Ανακύκλωση του Δήμου Αθηναίων συμμετείχαν 185.426 μαθητές, οι οποίοι ανακύκλωσαν 748.269 συσκευασίες, ενώ παραβρέθηκαν εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες.

Στη 2η Μεγάλη Γιορτή Ανακύκλωσης του Δήμου Αθηναίων, για δύο εβδομάδες, στην Πλατεία Συντάγματος, θα λειτουργούν Ολοκληρωμένα Κέντρα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης στα οποία οι δημότες και οι μαθητές θα επιστρέφουν για ανακύκλωση μεταλλικές, πλαστικές, γυάλινες συσκευασίες, αλλά και πλαστικές σακούλες και άλλες συσκευασίες.

Η Γιορτή Ανακύκλωσης περιλαμβάνει: Μεγάλο Διαγωνισμό Ανακύκλωσης για τους μαθητές ΟΛΩΝ των σχολείων του Δήμου Αθηναίων, με σημαντικά έπαθλα για τα σχολικά τμήματα με τη μεγαλύτερη συμμετοχή – Happenings και ειδικές εκδηλώσεις για τους μικρούς και μεγάλους φίλους ανακυκλωτές, καθ’ όλη τη διάρκεια των δύο εβδομάδων, περιλαμβανομένων του «Εργαστηρίου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης» και του «Παιχνιδιού Ανακύκλωσης», ώστε όλοι να μάθουν τα σημαντικά οφέλη από την ανακύκλωση – Μουσικές Στιγμές, το Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2009 και ώρα 3 μ.μ. με special guest τον Μιχάλη Χατζηγιάννη και τη συμμετοχή των Onirama, με την οποία θα ολοκληρωθεί και θα κορυφωθεί η Μεγάλη Γιορτή.

Σημειώνεται ότι τα σημαντικότερα έπαθλα του Μεγάλου Διαγωνισμού Ανακύκλωσης, για τα σχολικά τμήματα με τη μεγαλύτερη συμμετοχή είναι: Ένα ταξίδι στη Γαλλία για επίσκεψη και ξενάγηση στο μεγαλύτερο εργοστάσιο ανακύκλωσης πλαστικού στην Ευρώπη, με παράλληλη επίσκεψη στην EuroDisney και το Παρίσι, ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ – Μία κονσόλα παιχνιδιών, ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ – Ένα ποδήλατο, ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΔΥΟ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ.

Επιπλέον, υπάρχει ξεχωριστός διαγωνισμός με σημαντικά έπαθλα για τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων.