Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφορεί το παιδικό βιβλίο της  Σοφίας Μαντουβάλου, με τίτλτο «Το φουστάνι με τις πεταλούδες» σε εικονογράφηση της Κατερίνας Χαδουλού.

Το βιβλίο βραβεύτηκε με το Βραβείου του Κύκλου παιδικού βιβλίου 2014″

Μια ιστορία με φόντο ένα φουστάνι με πεταλούδες που έρχονται από κάθε γωνιά της γης γίνεται αφορμή για ένα τρυφερό, ιδιαίτερο βιβλίο, για τη χαρά της ζωής. O ψυχές της αγάπης, οι φτερωτοί πανέμορφοι συγκάτοικοι της γης αγγίζουν χωρίς φόβο τα φτερά τους, για να γνωριστούν, να αποδεχτούν ο ένας τον άλλον και να αγαπηθούν. Διαπολιτισμικές αξίες, ανθρώπινα δικαιώματα, ιδέες και συναισθήματα φτερουγίζουν ελεύθερα μαζί με τις πεταλούδες-ψυχές, που φεύγοντας αφήνουν πίσω τους τα όνειρα, τις ελπίδες και τα έργα τους.

Το βιβλίο εντάσσεται στη σειρά Διαβάζω ιστορίες 8+, η οποία περιλαμβάνει ιστορίες έως 2.500 λέξεις που βοηθούν το παιδί που διαβάζει άνετα να αγαπήσει το βιβλίο.

Η Σοφία Μαντουβάλου ζει στην Αθήνα. Σπούδασε εξελικτική ψυχολογία, εκπαιδευτική τεχνολογία και σκηνοθεσία στην Ελλάδα και στον Καναδά. Εδώ και τριάντα χρόνια που υπηρετεί το βιβλίο και την τηλεόραση παρέα με τη φαντασία, το χιούμορ και το παράλογο, κατορθώνει να συνδυάζει τα φανταστικά με τα πραγματικά στοιχεία της ζωής, το όραμα με την πραγματικότητα. Έχει εκδώσει έως τώρα εξήντα τέσσερα βιβλία για παιδιά και νέους. Το έργο της στην παιδική λογοτεχνία έχει διακριθεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Βιβλία της έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά, τα κινέζικα και τα κορεάτικα, ενώ κάποια περιλαμβάνονται στο σχολικό ανθολόγιο. Είναι δημιουργός μεγάλου αριθμού εκπαιδευτικών ταινιών, μερικές από τις οποίες έχουν αποσπάσει διακρίσεις.