Για 26η χρονιά διοργανώνεται το επιτυχημένο Κορθιανό Καρναβάλι στην Άνδρο με ατελείωτο κέφι, 

εκπλήξεις, δώρα, διασκέδαση, παιχνίδια και πολύ μουσική και χορό!
 

Φέτος το Καρναβάλι μας όμως έχει ένα σκοπό, να βοηθήσει, να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τους κατοίκους σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων μας, πράγμα αναγκαίο μετά την οικολογική καταστροφή που υπέστη το νησί μας από την υποχώρηση της χωματερής στη θάλασσα.

Επαναχρησιμοποιούμε τα περσινά μας υλικά, ανακυκλώνουμε τα σκουπίδια μας κάνοντας τα αποκριάτικα άρματα, χρησιμοποιούμε φυσικά υλικά, κάνουμε τέχνη από σκουπίδια!

Απόκριες  όμως είναι μασκαράδες, μουσική, χορός, έτσι φέτος όπως και πέρυσι, η μεγάλη Παρέλαση των Αρμάτων χορεύει σε ρυθμούς samba reggae, υπό τον ήχο των κρουστών των Batala (www.batala.gr), που αυτή τη φορά θα μας έρθουν από τη Βραζιλία! Η ελληνική μπάντα επιστρέφει μόλις, από το Καρναβάλι του Salvador στη Bahia της Βραζιλίας και μας ταξιδεύει στους ήχους του αυθεντικού βραζιλιάνικου καρναβαλιού.

Η γιορτή μας δεν ξεχνά τις παραδόσεις, για αυτό αναβιώνουμε με σατυρική διάθεση τη βακχική γιορτή του Διονύσου. Ο Διόνυσος σε τροχήλατο καράβι, Σάτυροι & Νύμφες κερνούν άφθονο κρασί και όλοι μαζί χορεύουμε γύρω από τη φωτιά σε αρχέγονους ρυθμούς συνοδεία από τσαμπούνες και τουμπιά.

Δράση και μυστήριο για μεγάλους στο Κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού, ένα ταξίδι στην παραμυθένια εποχή του Μεσαίωνα..την εποχή που οι Ιππότες πολεμούν δράκους και εξορκίζουν μάγισσες. Αφετηρία του ταξιδιού το μεσαιωνικό Κάστρο που χτίστηκε το 1207 από τον ηγεμόνα του νησιού Μαρίνο Δάνδολο.

Η διασκέδαση δε σταματά όμως εδώ, συναυλία με τους Cabin 54, Dirty Fuse, dj set party και πολλά άλλα ….
Oι εκδηλώσεις των Αποκρεών θα λήξουν με τη Σαρακοστιανή γιορτή και άφθονα κούλουμα, μπόλικο κρασί και ρακί στην πλατεία την Καθαρά Δευτέρα.

Παράλληλα με τις πολιτιστικές εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια του Καρναβαλιού, «τρέχει» από τις αρχές του Φεβρουαρίου μία ακόμα δράση με τίτλο «Κάνε τέχνη από σκουπίδια», καλώντας όλους τους Ανδριώτες και όχι μόνο, να εκφραστούν καλλιτεχνικά και με ότι ανακυκλώσιμο «σκουπίδι», να φτιάξουν και να παρουσιάσουν το δικό τους έργο στην πλατεία του Κορθίου.

Με ευαισθησία και ενδιαφέρον για τις ευπαθείς ομάδες, βοηθάμε με την προσφορά μας σε ρούχα και βιβλία το Πρόγραμμα Στήριξης Αστέγων που στηρίζει και υλοποιεί o οργανισμός ΚΛΙΜΑΚΑ

Σύλλογος Επαγγελματιών Κορθίου Άνδρου –Οργανωτική Ομάδα του Καρναβαλιού

 

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων
26ο Κορθιανό Καρναβάλι 2012

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου
• 22.30 Opening Dj Set Kitcherella Disco Party – Πολιτιστικό Εργοτάξιο  
 

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου
• 14.30 Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού – Πλατεία Ορμου Κορθίου
• 22.30 Διονυσιακή Γιορτή – Πλατεία Ορμου Κορθίου
 

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου
• 15.00 Παρέλαση Αρμάτων και το συγκροτήμα κρουστών ΒΑΤALA (www.batala.gr)
• 20.00  Συναυλία CABIN 5 – Πολιτιστικό Εργοτάξιο!
*support group DIRTY FUSE
 

Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου
• 12.00 Κούλουμα στην πλατεία με σαρακοστιανά καλούδια και πολύ τσίπουρο
• Παραδοσιακά Παιχνίδια από το Σύλλογο Γυναικών Κορθίου

Μην το πετάξεις χάρισε το !
Xαριστικό παζάρι ρούχων και βιβλίων σε συνεργασία με τον οργανισμό ΚΛΙΜΑΚΑ (http://www.klimaka.org.gr) πληροφορίες τηλ:6970409658

Κάνε Τέχνη από Σκουπίδια!
Καλλιτέχνης ή Μη, σε περιμένουμε στην πλατεία του Ορμου να παρουσιάσεις το έργο τέχνης σου από ανακυκλώσιμα «σκουπίδια»! πληροφορίες τηλ: 6987005875

Μέρος των εσόδων των εκδηλώσεών μας θα διατεθούν για τις ανάγκες του νησιού για ένα σωστό σύστημα διαχείρισης απορριμμάτων