Το βιβλίο της Veronica Roth, με τίτλο Αφοσίωση, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πλατύπους.

Η χωρισμένη σε φατρίες κοινωνία στην οποία κάποτε πίστευε η Τρις Πράιορ έχει καταρρεύσει – έχει διαλυθεί από τη βία και τις μάχες για την εξασφάλιση της εξουσίας και έχει σημαδευτεί από την απώλεια και την προδοσία. Για αυτό όταν της προσφέρεται μια ευκαιρία να εξερευνήσει τον κόσμο που βρίσκεται πέρα από τα όρια που έχει γνωρίσει, η Τρις είναι έτοιμη. Ίσως πέρα από το φράχτη, εκείνη και ο Τομπάιας να βρουν μια απλή καινούρια κοινή ζωή, απαλλαγμένη από περίπλοκα ψέματα, από μπερδεμένες συμμαχίες και επώδυνες αναμνήσεις.

Αλλά η νέα πραγματικότητα της Τρις είναι ακόμα πιο τρομακτική από κείνη που άφησε πίσω της. Προηγούμενες αποκαλύψεις σύντομα καθίστανται ανούσιες. Εκρηκτικές νέες αλήθειες αλλάζουν τις καρδιές εκείνων που αγαπά. Και για άλλη μια φορά η Τρις πρέπει να δώσει μάχη για να κατανοήσει τις πολυπλοκότητες της ανθρώπινης φύσης –και του εαυτού της– ενώ θα έρχεται αντιμέτωπη με απίστευτες επιλογές θάρρους, αφοσίωσης, θυσίας και αγάπης. 

Ειπωμένη από μια καθηλωτική διπλή οπτική γωνία, η Αφοσίωση, από τη συγγραφέα των μπεστ σέλερ των New York Times Veronica Roth, οδηγεί τη σειρά βιβλίων Απόκλιση σε έναν έντονο συναισθηματικά επίλογο ενώ συγχρόνως αποκαλύπτει τα μυστικά του δυστοπικού κόσμου που έχει αιχμαλωτίσει εκατομμύρια αναγνώστες στην Απόκλιση και την Ανταρσία.

Διαβάστε την κριτική του βιβλίου από την Γιώτα Παπαδημακοπούλου, εδώ.