Το Athens Jazz, ο μακροβιότερος μουσικός θεσμός της πόλης, επιστρέφει για 23η χρονιά από τον Δήμο Αθηναίων! Από τις 27 Μαΐου έως τις 2 Ιουνίου 2024, η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων διοργανώνει τη μεγαλύτερη γιορτή της τζαζ μουσικής στην Ελλάδα, χαρίζοντάς μας και φέτος μια εβδομάδα γεμάτη live μουσική, ρυθμό και ξεχωριστές παράλληλες δράσεις – όλα με ελεύθερη είσοδο.

To 23o Athens Jazz συγκεντρώνει στην κεντρικότερη open-air μουσική σκηνή της Αθήνας όλες τις παγκόσμιες τάσεις της τζαζ, οι οποίες θα εκφραστούν ζωντανά από καλλιτέχνες και σχήματα από κάθε γωνιά του πλανήτη. Προτού, όμως, ανακοινωθεί το διεθνές line up, το Athens Jazz ρίχνει και φέτος τους προβολείς του στην εγχώρια τζαζ σκηνή, συμβάλλοντας στην ενίσχυση της θέσης της στον παγκόσμιο χάρτη της τζαζ μουσικής.

Παραδοσιακά, το Athens Jazz αφιερώνει την πρώτη του ημέρα αποκλειστικά στην ελληνική τζαζ σκηνή, παρουσιάζοντας στο κοινό τους πιο δυνατούς εκπροσώπους της, όπως τους επιλέγει η καλλιτεχνική επιτροπή του φεστιβάλ. Αν θέλετε, λοιπόν, να γίνετε ένα από τα εγχώρια μουσικά σχήματα που στις 27 Μαΐου θα ανοίξουν την αυλαία της κορυφαίας μουσικής διοργάνωσης της πόλης, δεν έχετε παρά να δηλώσετε συμμετοχή στον ανοικτό διαγωνισμό του Athens Jazz, μέχρι τις 14 Φεβρουαρίου!

Στόχος του open call είναι να αναδειχτούν συνολικά τρία μουσικά σχήματα:

  • Η επίσημη ελληνική συμμετοχή που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο διεθνές πρόγραμμα του φεστιβάλ
  • Η Jazz+ πρόταση, ένας καλλιτέχνης ή μουσικό σχήμα που δεν προέρχεται απαραίτητα από τον χώρο της τζαζ, αλλά συνδυάζει στοιχεία της τζαζ με ένα ή περισσότερα μουσικά είδη
  • Η νέα μουσική πρόταση του Athens Jazz από νέους και ανερχόμενους καλλιτέχνες

Η τριμελής καλλιτεχνική επιτροπή του Athens Jazz, που θα αναλύσει τις προτάσεις που θα κατατεθούν και θα επιλέξει τους εκπροσώπους των τριών κατηγοριών, αποτελείται από τους Γιώργο Χαρωνίτη (δημοσιογράφος, μουσικός συντάκτης), Γιώργο Μουχταρίδη (ραδιοφωνικός παραγωγός, διευθυντής του Athens Voice Radio 102.5) και Λεωνίδα Αντωνόπουλο (μουσικός παραγωγός, διευθυντής του Kosmos 93.6).

Στείλτε την αίτηση συμμετοχής σας, έως την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου, ώρα 15:00 εδώ.

Photo Credit: Vangelis Patsialos